08 / 05 / 2024

İlk evini alana 20 bin lira katkı

İlk evini alana 20 bin lira katkı

İlk evini almak için bankada hesap açarak birikim yapanlara yapılan devlet katkısı artıyor. Yapılan azami yardım 15 bin liradan 20 bin liraya çıkıyor..

15 yıl vadeli ilk evim konut kredisi çıktı mı, şartları neler?

İlk evini almayı isteyen vatandaşlar için Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın açıkladığı ve 1.20 faizli konut kredisi kampanyası, büyük bir heyecan yaratmıştı. Bu kampanya kapsamında, Orta Vadeli Program (OVP) olarak özellikle ilk kez ev sahibi olacak bireyleri desteklemeyi de hedefliyor.

Avans ve aidat vaktinde ödenmezse kiracılar tahliye, ev sahipleri ise mülkünü kaybetme riskiyle karşılaşacak!

Kiracının ödenmeyen aidatlar ve diğer borçlar nedeniyle ortak yaşamın finanse edilmesi zor bir hale gelmesi durumunda, ev sahibi mülkünü kaybedebilir. Kat malikleri ve evini kiraya verenlerin aidat ödemelerine dikkat etmeleri gerekmekte. İşte aidatlar ve borçların ödenmesine ilişkin detaylar...

İlk evini alacaklara 1.20 faizli konut kredisi ne zaman verilecek? Ziraat, Halkbank, Vakıfbank kredi başvuru şartları

İlk evini alacak kişilere 1.20 faizli konut kredisi sağlanacağı haberi gündeme bomba gibi düştü. Henüz şartları belli olmayan konut kredi kampanyasının kamu bankaları tarafından verilmesi bekleniyor. 

Selena Gomez evini tam 2,3 milyon dolara sattı! 

Ünlü pop yıldızı Selena Gomez, Studio City, California'daki evini 2,3 milyon dolara sattı. 296 metrekarelik alana sahip olan ev, üç yatak odası, iki buçuk banyo ve birinci sınıf güvenlik sistemiyle donatılmış.

Samsung büyük kampanyasını duyurdu! Buzdolabı alana migrodalga veya 3 bin TL değerinde Para Yüklü Kart hediye!

Dünyanın en büyük elektronik alet üreticilerinden Samsung, evini yenilemek isteyenlere veya yeni evlenecek çiftlere özel çok ses getirecek bir kampanya başlattı. Samsung, buzdolabı alana migrodalga ve 3 bin TL hediye edeceğini duyurdu.

Beko'dan yeni evlenenlere, evini yenileyenlere büyük Haziran fırsatı: 4'lü çeyiz seti alana derin dondurucu hediye! 

Beko, yeni evlenenlere, evini yenileyenlere Haziran ayında büyük fırsat sunuyor. Kampanya kapsamında, 4'lü çeyiz seti alana 6 bölmeli derin dondurucu hediye ediliyor. İşte 2 Haziran 2023 fiyat listesi...

Karaca'dan efsane kampanya! Vantuz 4 yatay süpürge alana vantuz flexi dikey süpürge hediye! 26 Mart 2023 fiyat listesi

Evlenecekler ve ya evini yenileyecekler dikkat! Karaca'dan Vantuz 4 Black Elektrik Süpürge alana, Karaca Vantuz Flexi 2 in1 Kırmızı Dikey El Süpürgesi hediye edilecek. İşte detaylar..

Çeyiz düzeceklere efsane kampanya! Karaca'dan Konuşan Akıllı Robot alana Fritöz hediye! 17 Mart 2023 fiyat listesi

Evlenecekler ve ya evini yenileyecekler bu fırsat kaçmaz!  Karaca, Yıldız İkili Vantuz Offroad ile Multifry Single Pan kampanyasını tüketicisiyle buluşturuyor. Kampanyaya göre konuşan akıllı robot alana fritöz hediye. 

Bosch'tan Seçili Ankastre Set alana 3.650 TL değerindeki Mutfak Makinesi hediye! 6 Mart 2023 fiyat listesi

Evleneceklere ve ya evini yenileyeceklere Bosch'tan hediyeli ürün kampanyası. Bosch'tan Seçili ankastre set alana 3.650 TL değerindeki MUM Serie 2 Mutfak Makinesi hediye olarak verilecektir. İşte kampanya detayları

Beko'dan Bulaşık Makinesi alana 1.969 TL değerinde Mikrodalga Fırın hediye! 6 Mart 2023 fiyat listesi

Evleneceklere ve ya evini yenileyeceklere Beko'dan hediyeli ürün kampanyası! Beko Ankastre Bulaşık Makinesi alana 1.969 TL değerinde Solo Mikrodalga Fırın Hediye olarak verilecek. İşte kampanya detayları..

Bosch'tan Buzdolabı ve Çamaşır Makinesini Birlikte Alana Elektrikli Süpürge Hediye! 4 Mart 2023 fiyat listesi

Evleneceklere ve ya evini yenileyeceklere Bosch'tan inanılmaz kampanya! Seçili solo buzdolabı ve çamaşır makinesini birlikte alana 3.470 TL değerindeki Serie 4 Toz Torbasız Elektrikli Süpürge hediye.

Orta gelirli ailelerin beklediği haber geldi! İşte başvuru şartları

İlk evini alacak orta gelirliye yönelik yapılan projenin kapsamı netleşiyor. TOKİ'nin orta gelir ddüzeyindeki ailelere yaptığı kampanyanın içeriği ile ilgili Bakan Kurum “Bu kampanya aracılığı ile milyarca TL'lik hacim açığa çıkacak ve ekonomimizde de yaklaşık 600 milyar TL katma değer oluşacak” ded

Evini satan mülk sahibi kombiyi söktürebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde evini satan eski mülk sahibinin kombiyi götürüp götüremeyeceğini kaleme aldı.

İlk evini alana 20 bin lira katkı Haberi

İlk evini alana 20 bin lira katkı

Hükümet, vatandaşın ev sahibi olmasını kolaylaştırmak, tasarrufları artırmak için başlattığı konut hesabı uygulamasını daha cazip hale getiriyor. Mevcut uygulamada, konut hesabı açtırarak, hesaptaki birikim tutarının maksimum yüzde 20'si kadar, 15 bin lirayı geçmeyecek şekilde devlet katkısı veriliyordu.

Takvim Gazetesi'nde yer alan bir habere göre,  Meclis'te görüşmeleri devam eden torba yasa tasarısı kapsamında azami yüzde 20 olan devlet katkısı oranı yüzde 25'e çıkarılıyor. Devlet katkısı tutarı da 20 bin liraya çıkacak.

Yasanın yürürlüğe girmesi ile birlikte konut hesabı açıp birikim yapanlar, ev aldıklarında maksimum 20 bin lira yardım alabilecek. 

2 destek daha yolda


Yasay göre, bu kapsamda alınacak konutların tapu harcında indirim yapılması ve daha düşük faizi imkanı sağlanacak. Sözleşmelere ilişkin esasların düzenlenmesi için Bakanlar Kurulu'na yetki...