13 / 05 / 2024

ilk ham sanat müzesi

ilk ham sanat müzesi

Türkiye'nin ilk ham sanat müzesi olarak açıklanan Kelimat Ham Sanat Müzesi "5 Hikaye" adlı ham sanat sergisiyle hizmete açıldı.

İşte tarihin ilk karavanı!

Tarihin ilk karavanı fotoğraflarıyla ortaya çıktı. Facebook'ta 'Sanat ve Arkeoloji' isimli grubun yöneticisi, tarihin ilk karavanı ile ilgili bilgi verdi. İşte detaylar...

Türkiye'nin ham çelik üretimi 14 ay sonra ilk kez arttı!

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği’den ham çelik üretimine ilişkin açıklama geldi. Buna göre, Türkiye'nin ham çelik üretiminde 14 ay sonra ilk defa artış olduğu öğrenildi.

Ham petrol son 9 ayın dibini gördü! Akaryakıta indirim gelecek mi?

Ham petrol fiyatı, birçok ülkede yapılan faiz yükselişinin küresel enerji görünümüne ilişkin beklentileri kötüleştirmesiyle son 4 haftayı da düşüşle tamamlamaya hazırlanırken, ABD ham petrolü 2022 Ocak ayından beri ilk kez 80 doların altına geriledi.

Bülent Ersoy'a hediye edilen o altının değeri ortaya çıktı! İşte ham/has altın için şaşırtan gerçek...

Türk sanat müziğinin Diva'sı Bülent Ersoy'a madenden çıkarılan ham/has altın hediye edildi. İşte Bülent Ersoya'a hediye edilen o altının değeri ve ham/has altın için şaşırtan gerçek...

Sanatçılar Girişimi’nden Kanal İstanbul yorumu! 

Sanatçılar Girişimi Sözcüsü Ataol Behramoğlu, Kanal İstanbul'un ilk ihalesinin gerçekleştirilmesine ilişkin, projeden vazgeçilmezse ortaya çıkacak deprem felaketiyle ağır bedeller ödeneceğini ifade etti...

Kelimat Ham Sanat Müzesi hizmete açıldı!

Türkiye'nin ilk ham sanat müzesi olarak açıklanan Kelimat Ham Sanat Müzesi "5 Hikaye" adlı ham sanat sergisiyle hizmete açıldı.

Kale Grubu, Karaköy'deki binasını sanat tasarım merkezine dönüştürdü! 

Kale Grubu ilk genel merkezi olan Karaköy'deki binasını, İSTKA'nın desteğiyle Kale Tasarım ve Sanat Merkezi'ne dönüştürdü. Kale Grubu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Zeynep Bodur Okyay, merkezin açılışı töreninde konuştu.  

İzmir’in ilk kent müzesi açılıyor!

Kültür, sanat alanlarında çalışmaları destekleyen Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı, İzmir’in ilk kent müzesinin açılış müjdesini verdi. Proje için eski un fabrikası aslına sadık kalınarak müzeye dönüştürülecek. 

İncek Loft’ta Ankara'nın ilk sanat galerisi açıldı!

Ankara'da inşa edilen İncek Loft projesinde RC Art iş birliğiyle ilk sanat galerisi olan ‘İncek Loft Art Gallery by RC’ kapılarını açtı.

İncek Loft’ta ilk sanat galerisi  açılıyor!

Akfen İnşaat tarafından hayata geçirilen İncek Loft projesinde ilk sanat galerisi açılıyor. ‘İncek Loft Art Gallery by RC’ bu hafta sonu sanatseverlere buluşacak.

Selenium Ataköy’den sanata ve sanatçıya destek!

Selenium Ataköy’ün girişine “Showroom” adıyla bir sanat galerisi kurdu. Showroomun ilk etapta 13 sanatçının 40 eserinden oluşan bir sunumun sergilenecek.

Türkiye'nin ilk dört boyutlu cam tiyatrosu İstanbul'a!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 1961 yılında askeri depodan tiyatroya dönüştürülen Reşat Nuri Sahnesi'ni sanatçıya ve izleyiciye en iyi hizmet verecek şekilde yeniden inşa ediyor. Türkiye'de ilk defa uygulanacak olan sahne dizaynıyla oyunlar dört boyutlu hareketli sahnede izlenebilecek.

Selçuk Belediyesi Kültür ve Sanat Evi açıldı!

Selçuk Belediyesi tarafından geçtiğimiz günlerde açılışı gerçekleştirilen Kültür ve Sanat Evi’nde ilk kurslar verilmeye başlandı.

ilk ham sanat müzesi Haberi

ilk ham sanat müzesi

Türkiye'nin ilk ham sanat müzesi olarak bilinen Kadıköy'deki Kelimat Sanat Evi'nin bir katında bulunan müzenin açılışı çok sayıda sanatseverin katılımıyla gerçekleşti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyan müzeyle ilgili açıklamalar yapan Kelimat Sanat Evi'nin kurucularından Hüseyin Emiroğlu, ham sanatın (art brut), sanat eğitimi almamış insanların hür bir şekilde icra ettikleri sanat olduğunu kaydetti.

Dünyada 9 tane ham sanat müzesi olduğunu söyleyen Emiroğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Açılış sergimize '5 Hikaye' ismini verdik. Ham sanat yapan 4 ressamın ve bir de heykeltıraş kardeşlerin eserleri mevcut. Oğulları sanatçı olan bir annenin, oğullarından esinlenerek yaptığı resimler var sergimizde. Rahmet Esma Ekiz'in eserlerini izleyebilir ziyaretçilerimiz. 20 yıldır yatak altından bekleyen tabloların ressamı Zeynel Erdoğan'ın resimleri var. Bütün bu sanatçıları keşfedip sahneye çıkaran...