02 / 05 / 2024

İşte tarihin ilk karavanı!

İşte tarihin ilk karavanı!

Tarihin ilk karavanı fotoğraflarıyla ortaya çıktı. Facebook'ta 'Sanat ve Arkeoloji' isimli grubun yöneticisi, tarihin ilk karavanı ile ilgili bilgi verdi. İşte detaylar...



Karavanlar, yaşamsal fonksiyonları minimum ölçülerde yanıtlayabilecek yatak, mutfak, duş, tuvalet ve oturma birimi donanımlarının yer aldığı, motorlu araç standart ölçülerine uygun, hareketli yaşam mekanları olarak ifade ediliyor. 

Tarihin ilk karavanı Facebook'ta 'Sanat ve Arkeoloji' isimli grubun yöneticisi Nurten Öner tarafından paylaşılan bir gönderi ile ortaya çıktı. 

Söz konusu paylaşımı yapan Nurten Öner, "3 tonluk Dodge Brothers şasisi üzerindeki tek bir ağaç gövdesinden yapılmış bir Seattle" diyerek, bunun tarihteki ilk karavan olduğunu belirtti. 

Tarihin ilk karanı 1920'de İskoçya'da yapıldı.

İşte tarihin ilk karavanı!

Peki tarihin karavanı için hangi yorumlar yapıldı? İşte söz konusu paylaşıma vatandaşlardan gelen yorumlar...

İşte tarihin ilk karavanı!

İşte tarihin ilk karavanı!

İşte tarihin ilk karavanı!

İşte tarihin ilk karavanı!

Normal taşıtların park edilebileceği her alana motokaravanlar da çekilebiliyor. Ancak çekme karavanınızı park etmek için karavan park alanlarının kullanılması gerekiyor. Karavanların sirk çalışanlarının konaklaması için tasarlandığı biliniyor.

2019'un sonunda ortaya çıkan koronavirüs salgınının ardından, sosyalleşme kısıtlandığından ve kalabalık alanlarda olunmasının risk taşıması sebebiyle karavanlara talep katlandı. Karavanlar, şehir hayatından uzaklaşarak doğa ile iç içe ve sade bir yaşam arayışında olanlar için en çok tercih edilenler arasında yer alıyor.  

Kiracı mağduru ünlü doktordan uyarı: Kiracınızla problem yaşamamak için bunlara dikkat edin!

Konut sitelerinde yaşayanlardan tepki: Aidatlar yüzünden kendi evimizde kiracı olduk!

Ev sahipleri ve kiracılar için emsal karar: Bunu yapan resmen yandı!

Zorunlu trafik sigortasında şubat ayı prim artış oranı belli oldu...


Geri Dön