24 / 07 / 2024

ilk kira ne zaman ödenir

ilk kira ne zaman ödenir

Taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında imzalanan kira sözleşmesi, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabiliyor. Peki, ilk kira ne zaman ödenir? Kiranın ödenmemesi halinde ne yapılır?

Konut sahipleri dikkat! Emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman? 2024 emlak vergisi taksit ödeme takvimi!

Milyonlarca konut sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisinde son ödeme tarihi araştırılıyor. Peki emlak vergisinin ilk taksiti ne zaman ödenecek, son ödeme tarihi ne zaman? Emlak vergisi nereden, nasıl ödenir?

Kira vergisi ilk taksit ödemeleri için son 10 gün! 2024 kira geliri nasıl hesaplanır?

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın hiç beyanname vermeyenleri de takibe aldığı ve milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren kira vergisi ilk taksit ödemeleri için artık son 10 güne girildi.

Kiracılar dikkat! Kira ne zaman ödenir?

Kiracılar bir ev, kiraladıkları zaman o evin kirasını peşin mi yoksa bir ay oturduktan sonra mı ödeyecekleri konusunda bilgi sahibi olmak istiyorlar. Buna göre, kira ne zaman ödenmelidir, yasal uygulama nasıl işler?

Bitcoin ile kira ödeme dönemi başladı! İlk kontrat imzalandı!

Pandemi ile büyük yatırımcılara erişen Bitcoin şimdi de konut sektörüne sıçradı. Bitcoin ile ilk kez kira kontratı yapıldı. İşte detaylar...

Seçim sonrası konut ve kira fiyatları ne olacak?

2023 yılının ilk yarısı seçimlerden dolayı çok hareketli geçti. Seçim sonrası ise uygulanan sıkı para politikası, gayrimenkul sektörünü etkiledi. Peki seçim sonrası konut ve kira fiyatları ne olacak?

Akfen GYO'nun kira gelirleri ilk 11 ayda 30,7 milyon Euro oldu: Bugüne kadarki en yüksek kira geliri! 

Akfen GYO tarafından 2023 yılının ilk 11 ayında elde edilen kira geliri rakamı ve kira gelirinde yaşanan yükseliş açıklandı. İşte detaylar...

Halk GYO'nun 4 projesinin değeri 10 milyar TL'yi aştı! İlk 9 ayda ne kadar hasılat sağlandı? 

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın 4 projesinin değeri 30 Eylül itibarıyla 10 milyar TL'yi aştı. Peki şirket ilk 9 ayda ne kadar hasılat ve kira geliri elde etti? İşte o rakamlar...

Haziran ayında kiralara ne kadar zam gelecek? Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Bu ay kira zam oranı yüzde kaç? 

Kiracıların ve konut sahiplerinin merakla beklediği konuların ilk sırasında kira artış oranları bulunuyor. Kiracı ve ev sahipleri bu ay kiraya ne kadar zam geleceğini merakla araştırıyor. İşte ayrıntılar...

Memura kira desteği geliyor! Bakan Çavuşoğlu müjdeyi verdi! İlk örnek ödeme planı oluşturuldu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en düşük memur maşının 22 bin liraya çıkacağını açıklamasının ardından memura müjde üstüne müjde geliyor! Şimdi de memura kira desteği gündeme geldi. İşte ilk ödeme planı örneği...

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay: ‘Tarihte ilk defa ne istediysek aldık’

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, kamu işçisine yapılan zam ile ilgili açıklama yaparak, "İlk kez TÜRK-İŞ'in tarihinde ne istediysek hepsini aldık" ifadelerini kullandı.

EYT İLK MAAŞ! EYT emekli maaşı yattı mı? EYT emekli maaşı ne zaman yatacak 2023?

EYT’li vatandaşlar ilk maaşlarını ne zaman alacaklarını merakla sorguluyor. Peki EYT ilk maaş ne zaman yatacak? İşte detaylar!

Emlak Konut GYO Başakşehir Kayabaşı 10. Etap ihalesinin ilk oturumu 18 Nisan'da! 

Emlak Konut GYO projelerinden, İstanbul Başakşehir Kayabaşı 10. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi'nin ihale tarihi resmen açıklandı. Peki Emlak Konut GYO Başakşehir Kayabaşı 10. Etap ihalesinin ilk oturumu ne zaman?

Piyasalarda son durum ne? Fed toplantısı öncesi dolar, altın ve euro fiyatları ne oldu?

Piyasalar bugün başlayacak ABD Merkez Bankası Fed’in toplantılarına kilitlenmiş durumda. İki gün sürecek toplantılardan çıkacak kararlar öncesi piyasalarda nasıl bir seyir hakim? Dolar ve euroda ilk fiyatlar ne oldu? İşte yanıtları…

ilk kira ne zaman ödenir Haberi

ilk kira ne zaman ödenir

İlk kira ne zaman ödenir?

Taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında imzalanan kira sözleşmesi, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabiliyor.


Kararlaştırılan sürenin geçmesiyle herhangi bir bildirim olmaksızın sona erecek kira sözleşmesi belirli süreli oluyor; diğer kira sözleşmeleri belirli olmayan bir süre için yapılmış sayılıyor.


Kiracı, kiraladığı taşınmaza karşılık kira bedelini ödemekle yükümlü oluyor. Kiracı, aksine sözleşme ve yerel âdet olmadıkça, kira bedelini ve gerekiyorsa yan giderleri, her ayın sonunda ve en geç kira süresinin bitiminde ödemekle yükümlü oluyor. Peki, ilk kira ne zaman ödenir?


İlk kira ödeme zamanı:

İlk kira yapılan anlaşmaya göre değişmek ile birlikte peşin olarak ödeniyor. Genellikle ilk kira oturulan ay kira başlangıç tarihinden sonra ilk 5 gün içerisinde ödeniyor. 


Son kira ödeme zamanı:

Son  kira ödemeleri de tahliyeden önceki son ay...