20 / 05 / 2024

İmar barışı aykırılığın niteliği örnekleri

İmar barışı aykırılığın niteliği örnekleri

İmar barışına e-devlet üzerinden istenen bilgilerin doldurulması ile başvurulabiliyor. Peki, imar barışında aykırılığın niteliği ne demek? İşte imar barışı aykırılığın niteliği örnekleri..

Şehir plancıları odasından imar kanunu değişikliğine büyük tepki! İmar barışı öldürür!

Şehir Plancıları Odası Trabzon Şube Başkanı Uğur Kasımoğlu, Yeniden Refah Partisi’nin kanun teklifine karşı çıkarak 'İmar barışı öldürür' dedi.

Danıştay Başsavcılığı, Hatay'daki riskli alan kararını hukuka aykırı buldu: Depremden önce yapılmalıydı!

Danıştay Başsavcılığı, Antakya şehir merkezinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla riskli alan ilan edilmesinin hukuka aykırı olduğunu belirtti. Kararda, "Riskli alan depremden önce ilan edilmeliydi" denildi. İşte detaylar..

Van Gölü'nün kıyısı binalar ve yazlık villaların işgali altında! Tuşba'da sadece 552 imara aykırı yapı var!

Van Gölü’nün kıyısı, resmi binalar ve yazlık villaların işgali altında kaldı. Sadece Tuşba ilçesinde imara aykırı toplam 552 yapının inşa edildiği belirtildi. 

Mürülü İnşaat Otomotiv Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mürülü İnşaat Otomotiv Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Silivri'de Mehmet Gürger tarafından kuruldu.

İznik Gölü kenarındaki Zeytinyağı Fabrikası mevzuata aykırı inşa edildi iddiası!

Mahkeme, Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Murat Evke’nin kızına ait olan İznik Gölü’ne 500 metre uzaklıkta yapılan Zeytinyağı Fabrikası’nın ÇED yönetmeliğine aykırı olduğunu belirtti. 

Marmaris ve Datça'da imara aykırı binalar yıkılıyor!

Muğla'nın Marmaris ve Datça ilçelerinde imara aykırı binaların yıkımına devam edildi

Marmaris'te imara aykırı binaların yıkımı devam ediyor!

Muğla Marmaris'te imara aykırı olduğu bildirilen yapıların yıkımına devam edildi. 

Marmaris'te imara aykırı binalar yıkılıyor!

Muğla'nın Marmaris ilçesinde imara aykırı ve kaçak olduğu belirlenen yapılar yıkılıyor.

Marmaris'te imara aykırı yapılar yıkılıyor!

Muğla'nın Marmaris ilçesinde kaçak yapılaşmayla mücadele seferberliği kapsamında, imara aykırı yapılar yıkılıyor.

Ordu'da kıyılarda imara aykırı yapılar yıkılıyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, hukuksuz, imara aykırı yapıların yıkımını gerçekleştiriyor. Altınordu, Ünye, Fatsa ile Gülyalı ilçelerinde görüntü ve imar kirliliği oluşturan yapılar yıkılıyor.

Alanya'da mimari projeye aykırı inşa edilen yapı yıkıldı!

Alanya Belediyesi ekipleri, Avsallar Mahallesi’ndeki bir iş yerinde, mimari projeye aykırı alanların bulunduğunu tespit etti. Yıkım kararına uyulmadığı için kaçak yapı belediye ekipleri tarafından yıkıldı...

İmara aykırı yapılar için 'ceza' düzenlemesi!

Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, TBMM Genel Kurulu'nda onaylandı. Buna göre, İmar Kanunu kapsamında aykırılıklar eylem-ceza dengesine uygun olarak, aykırılığa konu yapının büyüklüğüne göre değerlendirilecek.

The Bo Viera'nın imara ve yapı ruhsatına aykırı bölümleri yıkıldı!

Muğla Bodrum'da inşaatı durdurulan 365 villa ve 80 odalı oteli içeren 'The Bo Viera Projesi'nin imara ve yapı ruhsatına aykırı bölümlerinin yıkım işlemi tamamlandı... 

İmar barışı aykırılığın niteliği örnekleri Haberi

İmar barışı aykırılığın niteliği örnekleri

İmar barışı uygulaması ile mevzuata aykırı yapılar kayıt altına alınıyor. İmar mevzuatına veya projesine aykırı yapı veya bağımsız bölüm sahipleri imar barışına müracaat ederek yapı kayıt belgesi alabiliyor. 

Yapı kayıt belgesi ile yapıya abonelikler bağlanabildiği gibi, yıkım ve para cezalarından da vazgeçiliyor. Ayrıca kat mülkiyeti de tesis edilerek tapu alınabiliyor. 

İmar barışına e-devlet üzerinden müracaat edilebiliyor. Başvurunun doğru ve eksiksiz olması gerekiyor. İmar barışına başvurulurken, imara aykırılığın tarif edilmesi isteniyor. Peki, imar barışında aykırılığın niteliği ne demek?

Ruhsatsız yapılan yapılar, ruhsatlı olup ruhsata aykırı imalatlar, ruhsata uygun olup iskan alamamış yapılar, iskanlı fakat daha sonradan değişiklik ve ilaveler yapılmış yapılar vb. yapıları kapsıyor. İmar barışında aykırılığın nitelikleri yapının tamamını ilgilendiren ve bağımsız bölümü ilgilendiren aykırılıklar olmak üzere ikiye ayrılıyor.

İmar barışı aykırılığın niteliği...