30 / 04 / 2024

İmar barışı detayları

İmar barışı detayları

Hükümet imara aykırı yaklaşık 13 milyon yapıyı ilgilendiren İmar Barışı sürecini başlattı, ödemeler 31 Aralık'a kadar yapılacak. Bankalar bu ödemelere özel, düşük faizli kredi paketleri açıklıyor...

İmar barışında en çok merak edilen sorular!

Geçtiğimiz günlerde Yönetmeliği yayınlanan ve bugün başvurularının başladığı imar barışına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Binalarında imar ve iskân sorunu olan vatandaşlar birçok konuyu da merak etti..

İmar barışı nedir?

İmar barışı, Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısı kapsamında düzenleniyor. Peki, imar barışı nedir?

17 soruda imar barışı!

İmar barışının detayları netleşti. Peki, söz konusu imar barışı neleri kapsıyor? İmar barışı, imar affı mıdır? İşte 17 soruda imar barışı..

İmar barışının detayları belli oldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin açıkladığı ‘imar barışı’nın detayları belli oldu. Vatandaşlar yüzde 3’lük harç yatırarak iskânına kavuşacak. Elde edilecek 45 milyarlık gelir de dönüşüme aktarılmış olacak.

Murat Kurum açıkladı! İmar affı diye bir kanun çıkmadı, İmar Barışı çıktı...

Muhalefet tarafından yapılan yorumlara tepki gösteren Cumhur İttifakı İstanbul adayı Murat Kurum, "İmar affı diye bir kanun çıkmadı. İmar Barışı çıktı." diye konuştu. İşte haberin detayları... 

İmar barışı bekleyenler dikkat! İmar affı geliyor mu? Şimdi bu son dakika detaylarına bakın! 2023 imar affı...

Yeni imar barışı için resmen nefesler tutuldu. İmar barışı bekleyenler dikkat! İmar affı geliyor mu? Şimdi bu son dakika detaylarına bakın! 2023 imar affı...

İmar affı 2023'te ne zaman çıkacak, kimleri kapsayacak? İmar Barışı hakkında son detaylar...

Yeni yılın gelmesiyle birlikte gözler imar affına çevrildi. Peki, İmar affı 2023'te ne zaman çıkacak, kimleri kapsayacak? İmar Barışı hakkında son detaylar...

2023 imar barışı olacak mı? 2023 yılında imar affı var mı? İmar affı uzatıldı mı?

İmar barışına dair pek çok soru sorulmaktadır. Özellikle yeni yıla girerken bu soruların sayısı artmaktadır. İşte İmar affına dair detaylar!

İmar barışı nedir? İmar barışı ne zaman çıkacak?

İmar barışı ya da diğer adı ile imar barışı, imar hukukun en önemli konularından biridir. Peki imar barışı nedir? İşte detaylar!

İmar barışı için son tarih ne zaman? 

İmar barışından faydalanmak isteyen vatandaşlar merakla imar barışına dair detayları araştırmaya başladı. Peki, imar barışı için son tarih ne zaman? İmar barışı son ödeme tarihi ne zaman? İmar barışına nasıl başvurulur?

İmar barışı başvuruları için son 2 hafta!

İmar barışından yararlanmak isteyen yapı malikleri için geri sayım başladı. RE/MAX ANALİZ Broker’ı ve TÜGEM Yönetim Kurulu Üyesi Yüksek İnşaat Mühendisi PhD(c) Mustafa Koçak, imar barışı hakkında merak edilenleri tüm detayları ile aktardı...

İndirimli imar barışı kredisi veren bankalar!

Yaklaşık 13 milyon yapıyı yakından ilgilendiren İmar Barışı için Ziraat Bankası, HalkBank ve VakıfBank düşük faizli kredi kampanyasıyla İmar Barışı Kredisi kullandırmaya devam ediyor. Kamu Bankalarının uyguladığı indirimli İmar Barışı Kredisinin detaylarını Kredi Pazarı araştırdı.

İmar barışına başvurular artacak!

Tektaş İmar Barışı Uzmanı ve İnşaat Yüksek Mühendisi Hakan Çatalkaya, imar barışında iade hakkının detaylarını anlattı. Çatalkaya, uygulamaya başvuruların artacağını söyledi.

İndirimli imar barışı kredisinin detayları!

Yaklaşık 13 milyon yapıyı yakından ilgilendiren İmar Barışı için Ziraat Bankası, HalkBank ve VakıfBank indirimli kredi faizi kampanyasıyla imar barışı kredisi kullandırmaya başladı. 

İmar barışında yapı sınıfı nedir?

İmar barışı başvuru formunda doldurulması gereken bilgiler arasında yapı sınıfı da yer alıyor. Peki, imar barışında yapı sınıfı nedir? 

Kat irtifakı olanlar imar barışına başvurabilir mi?

Kat irtifakı olanlar imar barışına başvurabilir mi? İmar barışı kapsamında kat irtifakından kat mülkiyetine geçilebilir mi?

İmar barışı başvuru sorgulama!

İmar barışına e-devlet kapısından başvurulabiliyor. Peki, imar barışı başvurusu nereden, nasıl sorgulanabiliyor?

İmar barışı detayları Haberi

İmar barışı detayları

Para'dan Esin Çetinel'in haberine göre, TÜRKİYE’NİN en büyük sorunlarından biri olan imara aykırı yapılara devlet barış eli uzattı. Yaygın bilinen adıyla “İmar Barışı’nın ülkemizde hali hazırda yüzde 50’nin üzerinde olan yaklaşık 13 milyon imara aykırı yapıyı kapsaması bekleniyor. Resmi olmayan verilere göre, devletin bu barıştan gelir beklentisi ise 50 milyar TL civarında. Bu uygulamadan yararlanmak isteyenler için start verilmiş durumda. Peki, imar barışından kimler nasıl yararlanacak, nasıl başvuracak, daha da önemlisi finansmanı nasıl sağlayacak?

Öncelikle şunu söyleyelim, imar barışından çok geniş bir kesim yararlanacak. Bugün gecekondu, konut, fabrika, sanayi yapıları, 2B arazileri, bina kooperatifleri vb. çok geniş bir yapı türü imar barışı kapsamına giriyor. Başvuru prosedürü ise son derece basit. İmar Barışı’nın kilidi olan Yapı Kayıt Belgesi müracaatları e-devlet sistemi...