02 / 05 / 2024

İmar barışı süre uzayacak mı

İmar barışı süre uzayacak mı

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, bu yıl en çok konuşulan konulardan birinin imar barışı olduğunu söyleyrek, uygulamanın inşaat sektörüne can suyu olacağını söyledi.

Nurettin Özgenç: İmar affı ödemelerine ek süre verilsin!

KOBİDER Genel Başkanı Nurettin Özgenç, "İmar başvurusu yapan vatandaşların ödemelerini kolaylıkla yapabilmeleri ve İmar Barışından beklenilen gelirin elde edilebilmesi için son kez yapılacak ek süre ve taksitlendirme şarttır'' dedi.

Uzungöl'de süre bugün doldu! Yıkım başlamadı!

Çaykara'da imar kirliliği tartışmaları yaşanan dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'de, imar barışına uygun olmayan yapıların yıkımı için sahiplerine verilen süre doldu. Yıkımına karar verilen 118 yapı sahibinin yapıları tahliye etmeleri bekleniyor.

İmar barışında süre yıl sonuna kadar uzatılsın!

AYİDER Başkan Yardımcısı Mimar Ahmet Erkurtoğlu, imar barışı süresinin yıl sonuna kadar uzatılıp taksit kolaylığıyla imar barışından 30 milyar TL’lik hedefin yakalanabileceğini kaydediyor.

Riskli ve kaçak binaların yıkımına ilişkin süreç başlattık! 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Türkiye genelinde riskli binaların, kaçak binaların yıkımına ilişkin bir süreç başlattık. Tespit ettiğimiz, belediyelerimize gönderdiğimiz yazılar çerçevesinde bize gelen tespitleri değerlendirerek, hemen yıkım işlemini de gerçekleştiriyoruz" dedi..

Kentsel dönüşümde yeni bir süreç başlatılacak!

İstanbul Valisi Yerlikaya, "İnşallah el birliği yaparak İstanbulumuzda Kartal'daki bu mahalleden başlayan tıpkı Cumhurbaşkanımızın 'Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak, buradan çıkarmamız gereken önemli dersler var' cümlesinde olduğu gibi dönüşümde buradan yeni bir süreç başlatılacak" dedi.

İmar barışında ek süre olur mu? 

31 Aralık’ta başvuruları sona erecek imar barışı uygulamasında kamuoyunun süre uzatımı ve taksitlendirme beklentisi sürüyor. Vatandaşlar, bakanlıktan yeni bir adım bekliyor.

İmar barışı başvurularında süre uzayacak mı?

8 Haziran'da uygulamaya alınan imar barışı başvurularının 31 Ekim tarihinde sona ermesi bekleniyordu. Cumhurbaşkanı kararı ile bu süre 31 Aralık 2018'e uzatıldı. Peki, imar barışı başvurularında süre yeniden uzayacak mı?

Kısa süre içinde altına dayalı kira sertifikası ihracı gerçekleştirilecek!

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, "Kısa süre içinde Hazine garantili bir altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihracı daha gerçekleştirilecektir" dedi...

İmar barışında bir aydan kısa süre kaldı!

Gayrimenkul Hukuku Enstitüsü Başkanı Avukat Yüksel, "İmar barışına başvuru süresinin dolmasına bir aydan kısa süre kaldı. Başvurular aralık sonu doluyor" dedi..

İmar barışı süresi için verilen yeni son tarih!

İmar barışı başvuru süresi 31 Ekim 2018 tarihinde sona erecekti. Ancak vatandaşların beklediği imar barışı süre uzatımı kararı geldi. İşte imar barışı süresi için verilen yeni son tarih..

İmar barışı süresi uzatıldı! İşte yeni tarih!

İmar barışı başvuru süresinin uzatılmasını bekleyen vatanşdaşlara müjde Bakanlıktan geldi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum imar barışı süresinin uzatıldığını açıkladı..

İmar barışında yeni süre ne zaman bitecek?

Başvuru dönemi Haziran ayında başlayan imar barışında son tarih uzatıldı. Peki, imar barışında yeni süre ne zaman bitecek?

İmar barışında süre uzatıldı!

İmar barışında süre uzatıldı. İmar barışında süre uzatımı açıklaması Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan geldi.

İmar barışı süre uzayacak mı Haberi

İmar barışı süre uzayacak mı

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, bu yılın en çok konuşulan konularından olan imar barışı uygulamasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Yeniçağ Gazetesi'nde yer alan habere göre, yönetmelikten önceki ve sonraki yapı ruhsat başvurularının 30 Haziran'a kadar bir önceki yönetmeliğe göre sonuçlandırılacağını kaydeden Özgener, bu yıl en çok konuşulan konulardan birinin 31 Aralık 2017 öncesi kaçak yapıları kapsayan İmar Barışı olduğunu söyledi.

Özgener, şu açıklamalarda bulundu: "Mağduriyetlerin önlenmesi için hayata geçen bu uygulamanın süresi 31 Aralık 2018'e uzatılınca başvurularda da önemli artışlar oldu. En son Bakanlık açıklamasına göre şu anda barıştan yararlanan 9 milyon kişinin yıl sonunda 13 milyona ulaşması bekleniyor. Gelir ise 8 milyar TL'yi buldu. Bu önemli kaynağın, başta kentsel dönüşüm olmak üzere inşaat sektörümüze can suyu olacağına...