15 / 05 / 2024

imar çapı ne demektir

imar çapı ne demektir

İmar çapı nedir? İmar çapı nereden ve nasıl öğrenilir? Merak ediyorsanız yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

İmar affı ne zaman çıkacak? İmar affı kimleri kapsıyor? İmar affı şartlar neler? Son dakika imar affı...

İmar affı ile ilgili son dakika gelişmeler merakla takip ediliyor. Uzun zamandır kamoyunun gündeminde olan imar barışı için yeni gelişmelerde güncel gelişmeler araştırılıyor.  Peki, İmar affı ne zaman çıkacak? İmar affı kimleri kapsıyor? İmar affı şartlar neler? Son dakika imar affı...

İmar affında son durum ne? İmar affı ne zaman çıkacak, kimleri kapsayacak? Şartlar neler? 

İmar affı ile ilgili araştırmalar devam ediyor. Uzun zamandır kamuoyunun gündeminde yer alan imar barışı için vatandaşlar ''İmar affında son durum ne? İmar affı ne zaman çıkacak, kimleri kapsayacak? Şartlar neler? '' sorularının yanıtlarını araştırıyor. İşte affı ile ilgili son  dakika gelişmeler...

İmar Affı ne zaman çıkacak? İmar affı kimleri kapsıyor? 

İmar affı bekleyenler, "2023'te imar affı çıkacak mı?" sorusuna yanıt arıyor. Peki, İmar Affı ne zaman çıkacak? İmar affı kimleri kapsıyor, şartlar neler? İşte son dakika imar affı hakkında her şey...

İstanbul Adalar'da imar planı sorunu çıkmaza girdi! Halk derdini anlatıyor, belediyeler ne diyor?

İstanbul Adalar için uzun süredir beklenen ve geçen ay askıya çıkarılan koruma amaçlı imar planındaki maddeler Ada sakinlerini endişelendirmeye başladı. Peki bu konuda halk neye itiraz ediyor, belediyeler ne yapıyor?

Konut sektörüne can suyu olacak! İmar yönetmeliğinde değişikliğe gidildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı konut arzını artırmak için harekete geçti. Gayrimenkul sektörüne adeta can suyu olacak yeni imar yönetmeliği belli oldu.

İmar planı yaparken bahçe mesafesi ne kadar olmalı? Arsaya ev yaparken çekme mesafesi ne kadar?

İmar planı yaparken dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de bahçe mesafesi olarak karşımıza çıkıyor. Kapsamlı bir konu olan çekme mesafesi, konut arsalarında ön bahçe ve arka bahçe gibi alanları içeriyor. Peki imar planı yaparken çekme ve bahçe mesafesi ne kadar olmalı?

İmar çapı nedir? İmar çapı nasıl alınır? 

Sahip olduğunuz arsaya bir yapı inşa etme düşüncesine sahipseniz, ülkemizdeki plansız yapılaşmanın önüne geçmek adına dikkat etmeniz gereken bazı önemli faktörler vardır. İnşaat sürecine başlamadan önce dikkat etmeniz gereken bu faktörlerden biri de imar çapıdır. İmar çapı nedir ve ne işe yarar?

Kadastro çapı nedir? Kadastro çapı ne işe yarar? Nasıl alınır?

Parsel konularında öne çıkan kadastro çapı çok nadir olarak bilinmektedir. Gayrimenkul alanında önemli bir terim olan kadastro çapının ne demek olduğu merak edilmektedir. Peki kadastro çapı nedir, ne işe yarar ve örneği nasıl alınır? İşte kadastro çapı ile ilgili bilinmesi gerekenler…

1+1 ve 2+1 prefabrik ev fiyatları ne kadar? Prefabrik evin imar izni ne kadardır?

Prefabrik evlerin parçaları fabrikada üretildiğinden fiyat aralığı 1+1 ve 2+1 evlerde farklılık göstermektedir. İşte prefabrik ev yaptıracaklar için fiyat aralığı!

45 metrekare ahşap ev ne kadar? 21 Mart 2023 fiyat listesi!

Ahşap ev özellikle tatilcilerin en gözde yapılarıdır. Bungalov yani ahşap evlerin özellikleri fiyatları merak edilmektedir. Peki ahşap evler ne kadardır? İşte detaylar!

70 metrekare ahşap ev fiyatları ne kadar? 18 Mart 2023 fiyat listesi!

Ahşap evlerin fiyat aralığı bu yapıya sahip olmak isteyenlerce araştırılmaktadır. Peki ahşap evler ne kadardır? İşte detaylar!

100 metrekare ahşap ev fiyatları ne kadar? 17 Mart 2023 fiyat listesi!

Ahşap evler özellikle tiny house tatilcilerin bir hayli ilgisini çekiyor. Hem küçük hem de ergonomik oluşu tatilin rotasını buralara çekiyor. Peki bu yapılar ne kadar? İşte detaylar!

İmar affında son dakika! Uzman isim peş peşe açıkladı! İmar barışının yıkımlardaki rolü ne?

10 ili etkileyen depremlerin ardından imar barışı konusu yeniden tartışmaya açıldı. İmar affında son dakika! Uzman isim peş peşe açıkladı! İmar barışının yıkımlardaki rolü ne?

imar çapı ne demektir Haberi

imar çapı ne demektir

İmar çapı nedir?

İmar çapı, inşaatı yapılacak yapının sınırlarını gösteren kroki için kullanılan bir terim olarak karşımıza çıkıyor. "İmar çapı nedir?" sorusunun detaylı bir şekilde yanıtlamak gerekirse;


İmar çapı

İmar çapı, inşaat ruhsatı alınmadan önce çizilecek olan mimari projeye altlık olmak üzere imar durumuna uygun olarak hazırlanan parselin mesafelerini ve yapılacak olan binanın ebatlarını gösteren krokiye deniyor.


Söz konusu kroki bağlı olunan belediyenin İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'ne bir dilekçe ile başvuruda bulunularak alınabiliyor. İmar çap dilekçesi örneği aşağıda yer alıyor.


Örnek imar çap dilekçesi



........... BELEDİYE BAŞKANLIĞI

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ ne


                            .......... (Şehir)




İlimiz merkez ............................... Mahallesi ....................... Ada ..................... no lu 


Parselime İMAR ÇAPI almak istiyorum.


Bilgilerinize arz...