02 / 05 / 2024

imar mevzuatı ne zaman revize edilecek

imar mevzuatı ne zaman revize edilecek

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, imar mevzuatını yenilemek üzere çalışma başlattı. Komisyonda görev alan Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin de Çalıştay’da imar sürecinde yaşanan aksaklıkları, çözüm yollarını ve Pendik’teki uygulamaları anlattı.

Foça Sazlıca'daki yapı ruhsatı davasında son dakika: İmar mevzuatına aykırı dendi, yürütmeyi durdurma kararı verildi!

Foça Sazlıca'daki yapı ruhsatı davasında bir son dakika gelişmesi yaşandı. Buna göre, mahkeme, Foça Sazlıca’daki aynı parseldeki yapı ruhsatı davasında yürütmeyi durdurma kararı aldı. İşte o kararın gerekçeleri...

İmar affı ne zaman çıkacak? İmar affı kimleri kapsıyor? İmar affı şartlar neler? Son dakika imar affı...

İmar affı ile ilgili son dakika gelişmeler merakla takip ediliyor. Uzun zamandır kamoyunun gündeminde olan imar barışı için yeni gelişmelerde güncel gelişmeler araştırılıyor.  Peki, İmar affı ne zaman çıkacak? İmar affı kimleri kapsıyor? İmar affı şartlar neler? Son dakika imar affı...

İmar affında son durum ne? İmar affı ne zaman çıkacak, kimleri kapsayacak? Şartlar neler? 

İmar affı ile ilgili araştırmalar devam ediyor. Uzun zamandır kamuoyunun gündeminde yer alan imar barışı için vatandaşlar ''İmar affında son durum ne? İmar affı ne zaman çıkacak, kimleri kapsayacak? Şartlar neler? '' sorularının yanıtlarını araştırıyor. İşte affı ile ilgili son  dakika gelişmeler...

İmar Affı ne zaman çıkacak? İmar affı kimleri kapsıyor? 

İmar affı bekleyenler, "2023'te imar affı çıkacak mı?" sorusuna yanıt arıyor. Peki, İmar Affı ne zaman çıkacak? İmar affı kimleri kapsıyor, şartlar neler? İşte son dakika imar affı hakkında her şey...

Zeytinburnu'nda kentsel dönüşüm kapsamında acele kamulaştırma başladı! 334 konut ile 106 iş yerinde dönüşüm başladı

Zeytinburnu'nda çoğunluğu imar mevzuatına aykırı olan ve afet riski taşıyan yapılar tasfiye edilip ilçe belediyesince acele kamulaştırma yapılıyor.

Mücavir alan nedir? Mücavir alan sınırları nasıl belirlenir? 

Mücavir alan, belediye sınırları haricinde bulunan ancak imar mevzuatı gereği belediyelerin denetim ve sorumluluğu altında olan arazi parçalarını ifade eder. Bu durumda mücavir alan nedir, mücavir alan sınırları nedir ve mücavir alan sorgulama gibi sorular önem kazanıyor.

1+1 ve 2+1 prefabrik ev fiyatları ne kadar? Prefabrik evin imar izni ne kadardır?

Prefabrik evlerin parçaları fabrikada üretildiğinden fiyat aralığı 1+1 ve 2+1 evlerde farklılık göstermektedir. İşte prefabrik ev yaptıracaklar için fiyat aralığı!

2023 imar affı son dakika! İmar affı çıktı mı? İmar affı ne zaman başlayacak? 2023 imar affı çıkacak mı?

İmar affına dair sorulan sorular hız kazandı. Vatandaşlar imar affının çıkıp çıkmayacağını sorguluyor. İşte 2023 imar affına dair detaylar!

İmar affında son dakika! İmar barışı ne zaman çıkacak? Hemen bakın!

İmar affında son dakika... Binlerce kişi tarafından merakla beklenen imar barışı ne zaman çıkacak? Hemen bakın...

İmar barışında son dakika! İmar affı ne zaman çıkacak? Hemen bakın!

İmar barışında son dakika... İmar affı ne zaman çıkacak? İmar barışı bekleyenler hemen bu detaylara bakın...

İmar affında son durum! İmar affı ne zaman olacak? 2023 imar affı çıkacak mı? Torba yasada imar affı var mı?

İmar affına dair son durum aralık ayının ilk günlerinde vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulan imar barışı yasa teklifi, 11 Ekim’de TBMM Başkanlığı tarafından komisyona gönderilmişti.

İmar affına dair sorular yanıt buluyor! İmar affı ne zaman başlayacak? İmar affı kaç yılda bir çıkıyor?

İmar affı ülke gündeminde olan konulardan bir tanesidir. İmar affına dair pek çok sorular yanıt bulmayı bekliyor. İşte bu konuya dair sorulan sorular!

2022 imar affı ne zaman? İmar affı çıkacak mı?

İmar affı ne zaman çıkacak, çıkacak mı? soruları gündemde yer alıyor. Vatandaşlar yeni imar affının ne zaman çıkacağını sorguluyor. İşte konuya dair merak edilenler!

imar mevzuatı ne zaman revize edilecek Haberi

imar mevzuatı ne zaman revize edilecek

Ankara’da düzenlenen İmar Mevzuatı Çalıştayı’nın açılışında konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Türkiye'deki İmar Kanununun 1985 yılında yürürlüğe girdiğini belirterek “İmar Kanunumuz, yayınlanmasından sonra karşılaşılan aksaklıklar nedeniyle bugüne kadar 20 kez değişti. Burada yapılacak çalışmadan her şeyden önce insan odaklı yaşanabilir şehirler kurma hedefimize ve ülkemize hizmet etmesini temenni ediyorum.” dedi. Çalıştaya ilişkin bilgi veren Bakan Güllüce, 16 büyükşehir, 9 il ve ilçe belediyesi, 6 bakanlık, 7 üniversite, 5 sivil toplum kuruluşundan temsilcilerle bakanlık bünyesindeki 4 genel müdürlükten imar mevzuatında yetkin teknik personelin katılımıyla 50 kişilik bir komisyon oluşturulduğunu söyledi. Beş aylık analitik bir çalışma gerçekleştirileceğini belirten Bakan Güllüce, imar mevzuatının tamamının 1 Ocak 2016'dan önce revize edilmesi gerektiğini vurguladı.


 Bürokrasi azaltılmalı  

Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, yaptığı...