29 / 04 / 2024

imar planı ataköy

imar planı ataköy

Ataköy'deki imar ve inşaat faaliyetleriyle ilgili haberlere TOKİ'nin yaptığı açıklamada, imar koşullarının yapılan projelere uygun olduğu, imar planlarına göre bölgede daha fazla inşaat gerçekleştirebilme imkanına rağmen bunun tercih edilmediği ifade ed

İstanbul Adalar halkı ayaklandı! İmar planının iptali için dava açılıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Adalar Belediyesi'nin adaların korunması ve imarının düzenlenmesi amacıyla imar planına yönelik Ada halkının itirazları devam ediyor.

Ataköy Turizm Merkezi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı!

Bakırköy ilçesi, Ataköy Turizm Merkezi Zeytinlik Mahallesi, 564 ada'ya ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 15.04.2022 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Ataköy Turizm Merkezi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

Zeytinburnu ilçesi, Ataköy Turizm Merkezi Kazlıçeşme Mahallesi, 774 ada, 62 ve 63 parsellere ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 16.11.2021 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Antalya Duraliler'in imar planına meclisten onay!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kepez İlçesi Duraliler Mahallesi’nde mahkeme kararı ile plansız kalan bölgeyi mahalle sakinlerinin isteklerine göre yeniden planladı. Yeni imar planı Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nce onaylandı. 

Cargill’in imar planına 11 yıl sonra iptal kararı!

Amerikan Cargill firmasının Bursa’nın Orhangazi İlçesi’nde hukuksuz bir şekilde kurduğu fabrikanın uygulama imar planı, 11 yıl sonra iptal edildi.

Bursa'da Cargill'in mısır işleme tesisi imar planı iptal oldu!

Bursa'da Gemiç köyünde Cargill tarafından kurulan mısır işleme tesisi imar planı 11 yıl sonra mahkeme kararıyla iptal edildi. Bursa Barosu “Cargill tesisinin hiçbir hukuki dayanağı kalmıyor” dedi.

Sinop'un imar planı iptal edildi!

Sinop’un imar planına yönelik, Sinop Çevre Dostları Derneği tarafından yapılan iptal talebi idare mahkemesi tarafından kabul edildi. Karara göre, meclisi tarafından kabul edilen Sinop imar planı iptal edildi.

Ataköy 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı askıda!

Bakırköy İlçesi, Ataköy Mahallesi, 1194 ada, 1 parselin bir kısmına ilişkin itiraz 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı bugün askıda...

Kıbrıs'ın yeni imar planı bir yıl sonra hazırlanır!

KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Mağusa, İskele ve Yeniboğaziçi emirnamesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Özersay, imar planı için bir yıl sonrasını işaret etti.

Denizli'nin 1/25 binlik imar planı onaylandı!

Denizli'nin 1/25 binlik nazım imar planı, Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin kasım ayı oturumunda kabul gördü.

İkitelli-Ataköy Metro Hattı Revizesi imar planı askıya çıktı!

Bağcılar İlçesi, İkitelli - Ataköy Metro Hattı Revizesine ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı..

Ataköy 5. Kısım imar planı askıya çıktı!

Bakırköy Ataköy 5. Kısım, 51/3 pafta, 257 ada, 31 parsel ve 50/2 pafta, 59 ada, 8 parsele ilişkin imar planı askıya çıktı..

Ataköy Turizm Merkezi Kazlıçeşme Yat Limanı imar planı askıda!

Zeytinburnu'ndaki Ataköy Turizm Merkezi Kazlıçeşme Yat Limanı'nın 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıktı..

imar planı ataköy Haberi

imar planı ataköy
Ataköy'deki imar ve inşaat  faaliyetleriyle ilgili haberlere TOKİ'den açıklama geldi. Açıklamada, bölgedeki imar koşullarının yapılan projelere uygun olduğu, imar planlarına göre bölgede daha fazla inşaat gerçekleştirebilme imkanına rağmen bunun tercih edilmediği kaydedildi. Ataköy sahilindeki yapılaşmayla ilgili olarak semt saİcinleri ve uzmanlar tarafından dile getirilen iddialar hafta içinde Zaman'da yer almıştı.

Bölgenin 1991 ve 1997 yıllarında yapılan imar planlarıyla emsal değerinin 2 olduğu 'turizm ve rekreasyon alanı' olarak düzenlendiğinin vurgulandığı açıklamada şöyle denildi: "Bölgedeki ağaçlar İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi'ne tespit ettirilip, tarihsel yapılar ile birlikte korunması gereken tüm ağaçlar İstanbul Kültür ve Tabiat Varİıklannı Koruma Kurulu'na tescil ettirilerek, tarihi ve doğal varlıkların koruma altına alınması sağlanmıştır. Turizm ve rekreasyon işlevleri korunarak, geçmişteki yanlışlıklar dikkate alınarak bölge halkının menfaati ve plan amaçlan...