03 / 05 / 2024

imar planı kabulü nasıl olur

imar planı kabulü nasıl olur

Antalya Muratpaşa Belediyesi Meclisi, bin 477 hektar büklüğünde olan ve içinde 9 mahalle barındıran Kırcami'nin bin ölçekli uygulama imar planını kabul etti. Kırcami'nin bin ölçekli uygulama imar planı da kabul edildi.

Malatya'nın İkizce ve Mollakasım mahallelerinde imar planı değişikliği kabul edildi!

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, 2023 mali yılına ait ek bütçe teklifi ile Yeşilyurt ilçesine bağlı İkizce ve Mollakasım mahallelerinde imar planı değişikliği kabul edildi.

Beylikdüzü Gürpınar Mahallesi'nin imar planları kabul edildi!

Beylikdüzü Belediyesi tarafından Gürpınar Mahallesi için meclis gündemine sunduğu imar planı notları oy çoğunluğu ile kabul edildi. 

Kartepe imar planı değişikliği teklifi kabul edildi!

Kartepe Belediyesi  Aralık ayı meclis toplantısında ilçedeki imar planına ilişkin teklifler karara bağlandı.

Elbistan 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı kabul edildi!

Elbistan Belediye Meclisi’nin olağanüstü toplantısında 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı kabul edildi. Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı Alper Akbaş, imar planının getirdiği yenilik ve değişiklikleri anlattı.

Avcılar’da imar plan notu değişikliğine İBB'den onay!

Silivri depreminden sonra hızla Avcılar Belediye Meclis toplantısında oy birliği ile kabul ediip İBB Meclisine gönderilen imar plan notu değişikliği dünkü meclis toplantısında onaylandı.

Nevşehir Ortahisar'ın imar planı değişiyor!

Nevşehir Ortahisar Belediyesi Kentsel Yerleşik Alanına İlişkin Geçiş Dönemi Koruma Esasları ve Kullanma Koşulları’ Kapadokya Alan Komisyonu tarafından kabul edildi. Buna göre imar planı değişikliğinin önü açıldı.

Ataşehir Mustafa Kemal ve Aşık Veysel mahallerinin imar planı kabul edildi!

Ataşehir Mustafa Kemal ve Aşık Veysel mahallerinin imar planı, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kabul edildi.

Tarihi Yarımada'da yeni imar planı değişikliğine onay!

Tarihi Yarımada'ya yeni bir park kazandıracak imar planı değişikliği, İstanbul Büyükşehir Belediye(İBB) Meclisi tarafından kabul edildi.

Ereğli Belediye Meclis’inde kampüs inşaatı imar planı onaylandı!

Zonguldak Ereğli Belediye Meclis Toplantısı’nda Eski Devlet Hastanesi Alanına yapılacak olan kampüs inşaatı için imar planı oylandı ve imar planı oybirliği ile kabul edildi.

Ordu Büyükşehir Meclisi 'nazım imar planı'nı iptal etti!

Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclisi, 20 Ekim 2016 tarihindeki meclis toplantısında kabul edilen 'nazım imar planı'nı oy birliği ile iptal etti.

Antalya Kırcami'nin imar planı revizyonları kabul edildi!

Kırcami bölgesinin imar planı revizyonları Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz Ayı Olağan Toplantısı'nda kabul edildi.

Büyükçekmece göl havzası imar planı değişikliğine bölge sakinlerden tepki!

İBB Meclisi’nde kabul edilen plan değişikliğiyle Büyükçekmece göl havzasında yapılaşmanın yasak olduğu bölge, Yeşilay için imara açıldı. Yapılacak binanın büyüklüğü ve kaç kat olacağı belirsiz.Bölge sakinleri imar planı değişikliğine tepkili.

Sinop'un imar planı iptal edildi!

Sinop’un imar planına yönelik, Sinop Çevre Dostları Derneği tarafından yapılan iptal talebi idare mahkemesi tarafından kabul edildi. Karara göre, meclisi tarafından kabul edilen Sinop imar planı iptal edildi.

imar planı kabulü nasıl olur Haberi

imar planı kabulü nasıl olur

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nce kabul edilen 5 binlik nazım imar planına uygun olarak hazırlanan binlik planla ilgili karar meclisteki tüm siyasi partilerin oy birliğiyle alındı. Uygulama imar planı Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nce de kabul edilirse Kırcami'de yeni bir şehrin temelleri atılacak. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, planın Büyükşehir Meclisi'nin önümüzdeki hafta yapılacak toplantısında görüşülmesi için olağanüstü önerge gündeme alınmasını teklif edeceklerini söyledi. 

Muratpaşa Belediye Meclisi 31 gündem maddesiyle toplandı. 

Meclisin en önemli gündem maddesi olan Kırcami bölgesinin bin ölçekli uygulama imar planı oldu. Gündemin son sırasında yer alan madde önemine binaen yoklama ve olağanüstü önerge tekliflerinin ardından dördüncü sıraya alındı. 

Tarihi günlerinden birini yaşayan meclisin tüm koltukları alman kararı merakla bekleyen Kırcami sakinleri tarafından dolduruldu. Mecliste temsil edilen tüm siyasi partiler madde...