05 / 05 / 2024

İmar planı uygulamalarında düzenleme işlemi

İmar planı uygulamalarında düzenleme işlemi

İmar planı uygulamalarında düzenleme işlemleri, 18. madde uygulama yönetmeliği kapsamında Dördüncü Bölüm'de açıklanıyor. Peki imar planı uygulamalarında düzenleme işlemleri kapsamında tapu kayıtlarına belirtme nasıl yapılır?

Van, kentsel dönüşüm uygulamalarında 4'üncü sırada!

2011 senesinde meydana gelen Van depreminin ardından; 26 bin 700 konut hak sahiplerine teslim edildi. AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Van'ın kentsel dönüşüm uygulamalarında 4'üncü sırada olduğunu belirtti. İşte ayrıntılar...

O ile tartışılan imar planında yeni gelişme! Belediye resmen müjdeyi verdi!

Bursa Mudanya Belediyesi, mahkeme tarafından ret alan Çağrışan-Göynüklü Bölgesi Revizyon + İlave (Çağrışan -Göynüklü – Aydınpınar Yerleşim Bölgeleri Dışında Kalan Alan) Uygulama İmar Planı çalışmalarının tamamlanarak, askıya çıkarıldığı açıkladı.

Proptech uygulamalarında dijital imza dönemi başladı!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada, "Gayrimenkul sektörü Proptech uygulamalarında yenilikçi ürünlerin kullanımı gün geçtikçe artıyor. Şirketimiz, Dijital İmza Platformu’nu tüm temsilcilerine açıyor." dedi.

Akyaka imar planı davasında Bakanlık'tan savunma istendi!

Muğlalıların, Akyaka Revizyon İmar Planına karşı 15 Ekim’den bu yana sürdürdükleri mücadelede yeni bir gelişme oldu. Doğal güzellikleri ve mimari yapıyı olumsuz etkileyecek Akyaka bölgesindeki planın iptali için çevrecilerin açtığı davayı onaylayan mahkeme, Bakanlık'tan savunma istedi.

Ataşehir'de iki mahalle için İmar Bilgilendirme Ofisi açıldı!

Ataşehir Mustafa Kemal ve Aşık Veysel mahallerinin 1/5000’lik Nazım İmar Planı hakkında vatandaşların bilgi sahibi olmaları için İmar Planı Bilgilendirme Ofisi açıldı...

İmar Planı Değişikliğine Dair Değer Artış Payı Hakkında Yönetmelik!

İmar Planı Değişikliğine Dair Değer Artış Payı Hakkında Yönetmelik bugünkü 31245 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Doğuş GYO Maslak imar planı davasında temyize gitti!

Doğuş GYO tarafından Maslak ve Çevresi 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı'nın iptal edilmesi için dava açılmıştı. Ancak karar ile istinaf talebinin reddine karar verildi ve bu karara karşı temyiz yoluna başvuruldu.

Mağusa-İskele-Yeni Boğaziçi İmar Planı'nda son tarih: 2037!

Kıbrıs'ta büyük tartışmalara neden olan Mağusa-İskele-Yeni Boğaziçi İmar Planı kapsamında süreç devam ederken, planın son yılı olarak görülen 2037 yılına kadarki süreç boyunca büyük nüfus artışı projeksiyonları dikkat çekiyor.

Kıbrıs'ın imar planlarında sona gelindi!

İçişleri Bakanı Baybars, Belediye Başkanları ile son aşamayı değerlenirdi. Baybars, Gazimağusa, İskele, Yeniboğaziçi İmar Planı’nında sürecin sona gelindiğini söyledi.

Doğuş GYO Maslak imar planı davasında son durum ne?

Doğuş GYO'nun Sarıyer İlçesi, Maslak ve Çevresi 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliğine karşı dava açmıştı. Davalı Sarıyer Belediye Başkanlığı, İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Dördüncü İdare Dava Dairesi kararına karşı Danıştay Başkanlığı nezdinde temyiz yoluna başvurdu...

Doğuş GYO Maslak 1/5000 İmar Planı iptal davasında son durum!

Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından 1/5000 ölçekli Maslak ve Çevresi Nazım İmar Planının iptali davası hakkında açıklama yaptı...

Doğuş GYO Maslak imar planı iptal davasında son durum!

Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından 1/1000 ölçekli Maslak ve Çevresi Nazım İmar Planının iptali davası  hakkında açıklama yaptı...

Doğuş GYO Maslak imar planı iptal davasında son durum 2019!

Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından 1/5000 ölçekli Maslak ve Çevresi Nazım İmar Planının iptali ve yürütmesinin durdurulmasına ilişkin açılan dava hakkında açıklama yaptı...

İmar planı uygulamalarında düzenleme işlemi Haberi

İmar planı uygulamalarında düzenleme işlemi

İmar planı uygulamalarında düzenleme işlemi!

İmar planı uygulamalarında düzenleme işlemleri, 18. madde uygulama yönetmeliği kapsamında Dördüncü Bölüm'de açıklanıyor.


DÖRDÜNCÜ BÖLÜM

İmar düzenleme İşleri

Kadastro Ayırma Çapı

 Madde 28 - Bir kısmı düzenleme sahasında kalan parseller için "Kadastro Ayırma Çapı" düzenlenir.

 Çap üzerinde, parselin tapu senet yüzölçümü ile düzenleme sahasına giren ve girmeyen kısımlarının yüzölçümü gösterilir.


 Düzenleme sınırı içinde kalan kısım için parsel numarası verilmeyip, imar plânı numarası belirtilmekle yetinilir. Düzenleme sınırı dışında kalan kısım veya kısımlara, o kadastro adasının son parsel numarasını izleyen numaralar verilir.


 Parselin sınır dışında kalan parçaları birden fazla ise, her bir parça için ayrı bir ayırma çapına gerek olmayıp, bütün parçalar aynı ayırma çapında gösterilir.

 Düzenleme kadastro ayırma çapları, parselasyon plânıyla beraber belediye encümenince onaylanır.


 Tapu Kayıtlarına Belirtme Yapılması

 Madde 29 - Düzenlemeye alınan taşınmaz malların...