05 / 05 / 2024

İmar planında ağır sanayi bölgesi nedir

İmar planında ağır sanayi bölgesi nedir

İmar planlarında belirtilen sanayinin yoğun olarak yer aldığı bölgeler, sanayi bölgesi olarak nitelendiriliyor. Peki, imar planında ağır sanayi bölgesi nedir? İşte imarda ağır sanayi bölgeleri..

Kanal İstanbul bakanlığın planında: 2028'e kadar...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın 2024-2028 Stratejik Planı’nda çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul’a yer verildi. Kanal İstanbul’a “risk” olarak “ÇED olumlu kararının iptali ile Çevre Düzeni Planı ve İmar Planları’na karşı açılan iptal davaları” gösterildi. 

O ile tartışılan imar planında yeni gelişme! Belediye resmen müjdeyi verdi!

Bursa Mudanya Belediyesi, mahkeme tarafından ret alan Çağrışan-Göynüklü Bölgesi Revizyon + İlave (Çağrışan -Göynüklü – Aydınpınar Yerleşim Bölgeleri Dışında Kalan Alan) Uygulama İmar Planı çalışmalarının tamamlanarak, askıya çıkarıldığı açıkladı.

Bakan Bolat açıkladı, emlak ve oto satışlarında manipülatif çabaları ağır cezalar geliyor

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 1 Kasım 2023 tarihinde yürürlüğe girecek olan yönetmelikle emlak ve oto satışlarında sahte isimler ve hesaplarla ücretleri arttırmak için yapılan manipülatif çabaların ağır bir şekilde cezalandırılacağını kaydetti.

Vaziyet planı nedir? Vaziyet planında bulunması gereken unsurlar nelerdir?

Vaziyet planı, inşaat sektöründe kullanılan bir terimdir. Bu plan, inşaat projelerinin bazı aşamalarında işe yarar. Peki vaziyet planı nedir, neden önemlidir, ne işe yarar ve vaziyet planında bulunması gereken unsurlar nelerdir? İşte vaziyet planıyla ilgili kapsamlı bilgiler...

ALO 181'e 2023'ün ilk yarısında 640 bin 795 çağrı geldi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, ALO 181 Çağrı Merkezi ile 2023 yılının ilk yarısında 640 bin 795 çağrı kayda alındı.

Çağrı Erhan kimdir? Hangi dilleri biliyor? Kaç yaşında?

Lider Turizm A.Ş. Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Çağrı Erhan kimdir? Kaç yaşında? Çağrı Erhan daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Çağrı Erhan'ın eğitim hayatı nasıldı? İşte Çağrı Erhan'ın yaşamına dair merak edilenler.

Ziraat Bankası'nda hesabı olan vatandaşlara son çağrı yapıldı

Ziraat Bankası'nda hesabı olan vatandaşlara yönelik son bir çağrı yapıldı. Ziraat Bankası tarafından gerçekleştirilen açıklamanın tamamı haberimizde...

Şubat ayında açlık sınırı 9 bin, yoksulluk sınırı ise 32 bin liraya çıktı!

Birleşik Metal-İş Araştırma Merkezi’nin açıkladığı verilere göre 2023 yılı Şubat ayında açlık sınırı 9 bin 234 lira olurken, bir ailenin kira, fatura, ulaşım, eğitim gibi tüm harcamalarını kapsayan yoksulluk sınırı ise 32 bin lirayı buldu. İşte detaylar…

Altın fiyatlarında Powell rüzgarı! Dev Alman bankası resmen açıkladı! Öyle bir rakam geldi ki! Yer yerinden oynayacak

Amerika Merkez Bankası Başkanı Jerome Poerll'ın açıklamalarından sonra altın fiyatları ons altından gelen pozitif hava ile yükselişe geçti. Altın fiyatlarında Powell rüzgarı! Dev Alman bankası resmen açıkladı. Öyle bir rakam geldi ki... Yer yerinden oynayacak!

Bayrampaşa 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

Bayrampaşa ilçesi, Revizyon Nazım İmar Planı'nda Turizm, Özel Sağlık, Özel Eğitim ve Özel Sosyal Kültürel Tesis Alanları Plan Notu iptaline ilişkin 1/5000 ölçekli 24.06.2022 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Gaziosmanpaşa Merkez 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

Gaziosmanpaşa ilçesi, Merkez, Tem Güneyi Revizyon Nazım İmar Planı'nda Turizm, Özel Sağlık, Özel Eğitim ve Sosyal Kültürel Tesis Alanları Plan Notu iptaline ilişkin 1/5000 ölçekli 24.06.2022 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Altın fiyatlarında görülecek yeni seviyeleri Altın Kahini İslam Memiş bir bir açıkladı! 

Son dakika altın fiyatları vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Altın fiyatları güne yükselişle başlarken yatırımcılar altın fiyatlarının ne olacağını merak ediyor. Altın fiyatlarında görülecek yeni seviyeleri Altın Kahini İslam Memiş bir bir açıkladı. İşte o rakamlar...

TOKİ Ağrı İlk Evim, İlk İş Yerim kuraları çekildi! Ağrı TOKİ kura sonucu 14 Kasım 2022!

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olarak açıklanan "İlk Evim, İlk İş Yerim Projesi" kapsamında Ağrı'da yapılacak 1480 konut için kura töreni gerçekleştirildi. İşte Ağrı TOKİ kura sonucu 14 Kasım 2022...

İmar planında ağır sanayi bölgesi nedir Haberi

İmar planında ağır sanayi bölgesi nedir

İmar planında ağır sanayi bölgesi nedir?

İmar planlarında belirtilen sanayinin yoğun olarak yer aldığı bölgeler, sanayi bölgesi olarak nitelendiriliyor. Ağır sanayi tesisi ise, yoğun şekilde çevreyi etkileyen sanayi yatırımlarına deniyor.


Ağır sanayi tesislerinin ortaya çıkardığı olumsuzluklar nedeniyle yerleşim yerlerinden güvenli bir uzaklıkta olması gerekiyor. Planlı yerleşim ve şehrin sağlıklı gelişimi kapsamında sanayi bölgelerinin iyi bir şekilde konumlandırılması şart.


Organize sanayi bölgeleri..

Sanayinin uygun görülen alanlarda yapılanmasını sağlamak, çarpık sanayileşme ve çevre sorunlarını önlemek, kentleşmeyi yönlendirmek, kaynakları rasyonel kullanmak, bilgi ve bilişim teknolojilerinden yararlanmak, sanayi türlerinin belirli bir plan dahilinde yerleştirilmesi ve geliştirilmesi amacıyla; sınırları tasdik edilmiş arazi parçalarının imar planlarındaki oranlar dahilinde gerekli idari, sosyal ve teknik altyapı alanları ile küçük imalat ve tamirat, ticaret, eğitim ve sağlık alanları, teknoloji geliştirme bölgeleri ile...