26 / 05 / 2024

imar planları son durum

imar planları son durum

Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP ) Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Akif Kemal Akay, kentte afet yönetimi konusunda atılan kayda değer bir adımın olmadığını bildirdi...

Maslak 1453'ün imar planları 7'nci defa iptal edildi! 

Ali Ağaoğlu'nun Maslak 1453 projesinin imar planları 7'nci kez iptal edildi. İşte o son dakika gelişmesi...

Medipol için hazırlanan imar planlarını İBB iptal ettirdi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kurucusu olduğu Medipol için hazırlamış olduğu imar planlarını İstanbul Büyükşehir Belediyesi iptal ettirdi. Paylaşılan detaylara göre mahkeme planı hukuksuz buldu. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Antalya yapılaşma sorunlarıyla gündemde! Kırcami imar planları yeni yargı sürecini bekliyor!

Antalya’da yapılaşma sorunlarının son zamanlarda en çok adını geçtiği Büyükşehir’in askı süresi ihlali ile bir kez daha iptal edilen Kırcami imar planları için yeni bir yargı süreci başlıyor.

Kanal İstanbul Projesi imar planlarına itiraz için son gün 24 Nisan!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Kanal İstanbul’un çevresine kurulacak Yenişehir’e son şeklini vererek askıya çıkardığı imar planlarına itiraz süresi 24 Nisan'da sona eriyor. 

Trabzon'un imar planları tamamlandı!

Çalışmalarına son sürat devam eden Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Trabzon’un imar planlarını hazırlayarak yürürlüğe koydu.

Erzurum Yakutiye'de binlik imar planları onaylandı!

Erzurum Yakutiye Belediye Meclisi'nde son halini alacak binlik çalışmaları tamamlanan imar planları onaylandı.

Ataşehir Yenisahra ve Barbaros imar planları için komisyon kurulacak!

Yenisahra ve Barbaros mahallelerinin imar planlarıyla ilgili bilgilendirme toplantısında, iki mahallenin 1/5000’lik imar planlarının karara bağlanması için İBB Meclisi nezdinde girişimlerde bulunacak bir komisyon kurulmasına karar verildi.

Torun Center'ın imar planlarının yürütmesi durduruldu!

Mecidiyeköy’deki eski Ali Sami Yen Stadı’nın yerinde yükselen Torun Center projesinin imar planlarının yürütmesi durduruldu.

Nuran Uslu, imar planlarındaki son durumunu açıkladı!

Beyendik Belediye Başkanı Nuran Uslu, yaptığı açıklamada, Beyendik Belediyesi'nin ilave imar planlarıyla ilgili AK Parti İlçe Başkanı Boyalık ile beraber, AK Parti Edirne Milletvekili Sezen'i ziyaret ederek projenin imzalanmasına ilişkin yardım istediğini söyledi.

Bursa Gürsu'da imar planları konuşuldu!

Bursa Gürsu Belediye Meclisi 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ilk toplantısını yaptı. Gürsu'nun imar planlarının tekrar gözden geçirildiği toplantıda ana maddelerden biri kamu yatırımlarında ilçe içinde yeterli büyüklükte arsa bulunmamasıydı.

İsmail Gültekin: Yalova'da öncelik imar planları!

Mimarlar Odası Yalova Temsilciliği Başkanı İsmail Gültekin,"Bu günlerde Yalova'da yapılacak olan imar planların bir önceliği vardır" dedi.

Altınkum'da imar planları iptal edildi!

Altınkum bölgesine ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hazırladığı imar planları yoğun yapılaşma içerdiği için mahkeme tarafından iptal edildi.

Sinop'ta imar planları askıda!

Sinop Belediye Başkanlığınca uzun süredir üzerinde çalışılan ve ihale ederek yapımları tamamlanan milad olarak sayılan imar planları Belediye Meclisince oy birliği ile onaylanarak bir aylık askıya alındı.

imar planları son durum Haberi

imar planları son durum

Adana'nın geçmiş dönemlerde yaşadığı afetlerde telafisi mümkün olmayan can ve mal kayıpları yaşadığını anımsatan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Akif Kemal Akay, kentte afet yönetimi konusunda atılan kayda değer bir adımın olmadığını bildirdi. Yaşanan can ve mal kayıplarının doğa olayları nedeniyle değil, insan eliyle gerçekleştirilen ve doğaya uyumlu olmayan hatalı uygulamalar sonucu yaşandığını belirten Akay, "Afetlerden hala ders alabilmiş değiliz. Yerel yönetimlerin afet yönetimi konusunda önemli eksikliklerimiz var ve bu eksiklikler nedeniyle bir deprem ya da sel durumunda yine can ve mal kaybı yaşanabilir" dedi. 


"DOĞAYLA UYUMLU OLMAYAN UYGULAMALARIN SONUCU" 

Afetlerin sadece "doğa olayı" olarak değerlendirilmesinin yanlış olduğunu kaydeden CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Akif Kemal Akay, afetlerin doğayla uyumlu olmayan, daha çok ranta...