05 / 05 / 2024

imar programı nasıl hazırlanır

imar programı nasıl hazırlanır

İmar uygulaması yapılan yerin yapı adalarını, bunların yoğunluk ve düzenini, yolları ve diğer bilgileri ayrıntılarıyla gösteren planların uygulamaları için imar programı hazırlanıyor. Peki imar programı nasıl yapılır?

Konut sitesi aidatına gelen zam yüzde 68! Bu enflasyon nasıl düşecek?

Haber Programı Sunucusu Barış Esen, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda site aidatına gelen zammın yüzde 68 olduğunu belirterek, "Bu enflasyon nasıl düşecek?" diye sordu.

1938 yılında Balıkesir'de imar planı nasıl yapılmış?

1938 yılında Balıkesir'de imar faaliyetleri başlatılmış. O dönemde inşa edilen yeni Hükümet Binası'nın çevresinde imar planı için çalışmalar yapılmış.

Tapu tahsis belgeleri tapu senedine nasıl dönüştürülür?

Tapu tahsis belgesi; imar planı yapılacak kamu arazisi üzerinde gecekondu sahibi olan şahıslara verilir. Peki, Tapu tahsis belgeleri tapu senedine nasıl dönüştürülür? İşte detaylar..

Arsanın imar durumu nasıl öğrenilir?

Arsanın imar durumu birçok açıdan önemlidir. İmar izni olan arsa üzerinde inşa işlemleri yapılabilir. İmar durumu bilgileri ise belirli kaynaklarda bulunur. Bu durumda arsanın imar durumu nereden ve nasıl öğrenilir soruları önem kazanıyor. İşte arsanın imar durumunu öğrenmek için önemli kaynaklar...

250 bin aile faydalanıyor! Sosyal ve Ekonomik Destek Programı’na nasıl başvurulur?

Sosyal ve Ekonomik Destek Programı (SEDEP) kapsamında; ayni ve nakdi sosyal destek başvuruları yapılabiliyor. İBB’nin hayata geçirdiği proje kapsamında 250 bin aile faydalanıyor. Peki SEDEP’e nasıl başvurulur?

Çocuk yardım parası nasıl alınır? Çocuk yardım parası ne kadar? Çocuk destek bileşeni e-devlet başvuru...

Çocuk Destek Bileşeni yardım paraları, Türkiye Aile Destek Programı kapsamına alınan maddi durumu yetersiz hanelere ödeniyor. Peki, Çocuk yardım parası nasıl alınır? Çocuk yardım parası ne kadar? İşte 2022 Çocuk Destek Bileşenine ilişkin tüm detaylar...

İmar affından sonra tapu nasıl alınır?

İmar affı gündemdeyken vatandaşların merak ettiği bir konu daha bulunmaktadır. İşte “İmar affından sonra tapu nasıl alınır?” sorusunun merak edilen yönleri!

Çocuk parası hesaplara ne zaman yatacak? Çocuk Destek Bileşeni başvuruları nasıl yapılır? Çocuk parası ne kadar?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sosyal yardımlara 'Çocuk Destek Bileşeni' adıyla yeni bir program eklendi. Bu gelişmelerin ardından tüm çocuklu vatandaşlar yardımla ilgili detayları araştırmaya başladı. Peki, Çocuk yardımı ne kadar? Çocuk desteği kimlere verilecek, başvuru nasıl yapılı

Aile Destek yardımı başvurusu nasıl yapılır? Her ay 1250 TL kimlere verilecek?  Aile Desteği Programı 2022...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı maddi durumu iyi olmayan ailelere 850 TL ila 1250 TL arasında maddi destekte bulunuyor. Peki Aile Destek yardımı başvurusu nasıl yapılır? Her ay 1250 TL kimlere verilecek? İşte detaylar...

Çocuk Destek Programı Nedir? Çocuk yardım parası nasıl alınır? 3 çocuğa ne kadar destek verilecek?

Çocuk destek programının ne olduğu, çocuk yardım parasının nasıl alındığı merakla araştırılıyor. İşte merak edilen detaylar!

Hepsiburada’dan Link Gelir programı! 5 bin lira nasıl kazanılır?

Hepsiburada'nın hazırladığı Link Gelir programı kullanıcılarına 5 bin liraya para kazanma fırsatı sunuyor. Peki kullanıcılar bunu nasıl yapacak? Zamanı çoğunlukla internette geçirenler için çok bulunmaz fırsat...

Aile Destek Programı başvurusu nasıl yapılır 2022? İşte detaylar!

Aile Destek Programı başvurusu nasıl yapıldığına dair pek çok soru sorulmaktadır. İşte Aile Destek Programı başvurusuna dair detaylar!

4 milyon haneye 7.200 TL'ye varan destek müjdesi! Aile Destek Programı başvurusu nasıl yapılır? Başvuran alıyor!

4 milyon hanenin faydalanacağı 15 milyar TL'lik Aile Destek Paketi'nin detayları belli oldu. Peki Aile Destek Programı başvurusu nasıl yapılır? Aile Destek Programından kimler faydalanabilir? İşte Aile Destek Programına ilişkin merak edilen tüm ayrıntılar...

imar programı nasıl hazırlanır Haberi

imar programı nasıl hazırlanır

İmar programı nasıl yapılır?

İmar planı; Büyükşehir belediyeleri, belediyeler, valilikler veya özel kanunlarla planlama yetkisi verilmiş kurum ve kuruluşlarca hazırlanan, imar uygulaması yapılan yerin yapı adalarını, bunların yoğunluk ve düzenini, yolları ve diğer bilgileri ayrıntılarıyla gösteren plan olarak tanımlanıyor.


Bu planların uygulanması için ise imar programları hazırlanıyor. Peki imar programı nasıl yapılır?


İmar programlarının yapılması ile ilgili esaslara 3194 sayılı İmar Kanunu kapsamında yer veriliyor. Kanun gereğince, belediyelerin imar planlarının yürürlüğe girmesinden en geç 3 ay içinde, bu planı tatbik etmek üzere 5 yıllık imar programları yapılıyor.


Beş yıllık imar programlarının görüşülmesi sırasında ilgili yatırımcı kamu kuruluşlarının temsilcileri görüşleri esas alınmak üzere Meclis toplantısına katılıyor. 


Bu programlar, belediye meclisinde kabul edildikten sonra kesinleşiyor. Bu program içinde bulunan kamu kuruluşlarına tahsis edilen alanlar, ilgili kamu...