05 / 05 / 2024

imar programını kim yapar

imar programını kim yapar

İmar uygulaması yapılan yerin yapı adalarını, bunların yoğunluk ve düzenini, yolları ve diğer bilgileri ayrıntılarıyla gösteren planların uygulamaları için imar programı hazırlanıyor. Peki imar programı nasıl yapılır?

2019 yılı yatırım programının kabulü ve uygulanmasına dair karar!

Yatırım Programının Kabulü ve Uygulanmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı, 30690 sayılı Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. 

İmar barışının sağlayacağı 4 önemli fayda!

İmar barışı ile imar mevzuatına veya ruhsata aykırı yapılara verilecek yapı kayıt belgesiyle birlikte vatandaşların imar sorunlarının çözülmesi hedefleniyor. Peki, imar barışının sağlayacağı faydalar neler?

İmar barışını 15 Haziran'a kadar uzattık!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, " İmar barışıyla devletimiz ile vatandaşlarımız arasında ihtilaf konusu olan, idareyi de yargıyı da uzun yıllar meşgul eden sorunlara köklü bir çözüm getirdik ve imar barışını 15 Haziran'a kadar da uzattık" dedi...

Adıyaman'da imar barışının 3 ay uzatılması talebi!

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde bir araya gelen iş adamları, muhtar ve sivil toplum kuruluş temsilcileri imar barışının yeni yılda 3 ay uzatılmasını istediklerini söylediler.

Büyükçekmece'de imar barışını suistimal eden yapılar yıkıldı!

Büyükçekmece'de imar barışını suistimal eden yapılar tek tek yıkıldı. Büyükçekmece ilçesi Eskice köyünde belirlenen 18 kaçak yapının yıkımı gerçekleşti.

İmar barışının püf noktaları!

Tapusuz konut ve işyerinin imar sorununu ortadan kaldırmak amacıyla hazırlanan imar barışı için başvurular 31 Aralık itibariyle sona eriyor. İşte imar barışının püf noktaları...

İmar barışının bitiş tarihi!

31 Ekim 2018 tarihinde sona ermesi beklenen imar barışında başvurular Bakan Kurum'un açıklamasına göre uzatılacak. İşte imar barışının bitiş tarihi..

İmar barışının süresi ne zaman bitiyor?

Başvuruların 8 Haziran'da alınmaya başlandığı imar barışında mevzuata aykırı yapılar kayıt altına alınıyor. Peki, imar barışının süresi ne zaman bitiyor?

İmar barışının süresi ne zamana kadar?

Mevzuata aykırı yapılar imar barışı ile kayıt altına alınıyor. Peki, imar barışının süresi ne zamana kadar? Yapı kayıt belgesi ne zamana kadar geçerli?

İmar barışı OSB imar planlarını korumalı!

OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, imar barışı hakkında açıklamalar yaptı. Kütükcü, OSB’lerdeki İmar Barışı uygulamalarının, OSB imar planlarını koruyacak şekilde gerçekleşmesini istediklerini anlattı.

İmar barışının yıkım kararına etkisi!

İmar barışı kapsamında verilen Yapı Kayıt Belgesi, 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için düzenleniyor. Peki, imar barışının yıkım kararına etkisi nedir?

Tapu harcını kim öder 2018?

Tapu harcı, emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, beyan edilen devir ve iktisap bedeli üzerinden hesaplanıyor. Peki, tapu harcını kim öder 2018?

Kocaeli'de imar barışını suistimal eden yapılar yıkılıyor!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi imar barışını suistimal eden yapıları yıkıyor.

imar programını kim yapar Haberi

imar programını kim yapar

İmar programı nasıl yapılır?

İmar planı; Büyükşehir belediyeleri, belediyeler, valilikler veya özel kanunlarla planlama yetkisi verilmiş kurum ve kuruluşlarca hazırlanan, imar uygulaması yapılan yerin yapı adalarını, bunların yoğunluk ve düzenini, yolları ve diğer bilgileri ayrıntılarıyla gösteren plan olarak tanımlanıyor.


Bu planların uygulanması için ise imar programları hazırlanıyor. Peki imar programı nasıl yapılır?


İmar programlarının yapılması ile ilgili esaslara 3194 sayılı İmar Kanunu kapsamında yer veriliyor. Kanun gereğince, belediyelerin imar planlarının yürürlüğe girmesinden en geç 3 ay içinde, bu planı tatbik etmek üzere 5 yıllık imar programları yapılıyor.


Beş yıllık imar programlarının görüşülmesi sırasında ilgili yatırımcı kamu kuruluşlarının temsilcileri görüşleri esas alınmak üzere Meclis toplantısına katılıyor. 


Bu programlar, belediye meclisinde kabul edildikten sonra kesinleşiyor. Bu program içinde bulunan kamu kuruluşlarına tahsis edilen alanlar, ilgili kamu...