12 / 05 / 2024

İmar rantına yüzde 40 vergi

İmar rantına yüzde 40 vergi

Maliklerin talebiyle yapılacak imar planı değişikliği o gayrimenkulde bir değer artışı sağlarsa, ortaya çıkan değer farkının yüzde 40'ı kamuya vergi olarak ödenecek.

İmar rantına yüzde 40 vergi!

Maliklerin talebi üzerine yapılacak imar planı değişikliklerinde, emsal artışı olan parsellerin artan değerinin yüzde 40’ı kamuya ödenecek. Düzenlemenin amacı, "imardaki haksız kazancı, kirli ilişkileri engellemek"

1952'de Kira Tasarısı Meclis'te! Konut kiralarına yüzde 50, dükkan kiralarına yüzde 150 zam!

1952 yılında Kira Tasarısı Meclis gündemine alınmıştır. Buna göre 1953'te konut kiralarına yüzde 50, dükkan kiralarına yüzde 150 zam gündeme gelmiş. 

Çimento fiyatlarına yüzde 43'lük dev zam! Hem inşaat sektörüne, hem vatandaşa zarar!

Çimento fiyatlarına yüzde 50'ye yakın zam geldiği açıklandı. Gazeteci Zafer Şahin, X sosyal medya hesabından duyurdu ve hem vatandaşın hem de inşaat sektörünün zarar göreceğini söyledi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar... 

Et ve Süt Kurumu'ndan et fiyatlarına yüzde 25 zam!

Et ve Süt Kurumu (ESK), et fiyatlarına bugünden itibaren geçerli olmak üzere yüzde 25 oranında zam yaptığını duyurdu. Buna göre; Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Et ve Süt Kurumu (ESK), et satış fiyatlarına yüzde 25 oranında zam yaptığını açıkladı.

Hükümetten konut kiralarına yüzde 25 zam sınırı açıklaması: Devam edecek mi?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, konut kiralarına yüzde 25 zam sınırı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Peki konut kiralarına yüzde 25 zam sınırı devam edecek mi? İşte o açıklama...

1952'de inşaat demir fiyatlarına yüzde 50 zam! 6 milimetrelik demir 75 kuruşa yükselmiş!

1952 yılında demir fiyatlarındaki yükseliş yüzde 50'yi buldu. Demir fiyatlarına daha ne kadar zam geleceği ise bilinmezken, 6 milimetrelik demir 75 kuruşa yükselmiş.

İletişim Başkanlığı: Kira artışına yüzde 25 zam sınırının uzatılmadığı iddiası doğru değil!

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından "Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, "Kiralarda yüzde 25 zam sınırı uygulamasının uzatılmamasına karar alındı" iddiası doğru değildir" açıklaması yapıldı. İşte ayrıntılar...

İBB'den İstanbullulara müjde! Kira yardımlarına yüzde 55 zam yapıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kentsel dönüşümü hızlandırmak ve İstanbul’un depreme dirençli bir kent haline getirilmesi amacıyla kentsel dönüşüm yardımlarına yüzde 55 zam yaptı. 

Vakıflardan kiracılarına yüzde 800 zam!

Manisa Esnaf Ve Sanatkarlar Odası ve Manisa Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Bahattin Akyüz yaptığı açıklamada Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün iş yeri ve konut kiracılarına yüzde 400 ile 800 oranında zam yaptığını dile getirdi.

Kimlik, pasaport ve ehliyet fiyatlarına yüzde 58 zam geldi!

2024 asgari ücretin belli olması ile noter kağıdı, beyanname, pasaport, kimlik ve sürücü belge fiyatlarına yaklaşık yüzde 58 zam geldi.  2024 ehliyet fiyatı ne kadar? Kimlik kartı kaç lira oldu? 2024 pasaport ücreti kaç lira? İşte 2024 ücretleri...

Her 100 emekliden 84’üne yüzde 37,16’sına yüzde 50 zam yapılabilir! İşçi-memur emeklisi farkı 31 bin TL'yi aşabilir!

2024 yılında her 100 emekliden 84’üne yüzde 37, 16’sına yüzde 50 zam uygulanabileceği gündeme geldi. Bu durumda işçi ve memur emeklisinin maaşlarının arasındaki farkın 31 bin TL'yi aşabileceği hesaplandı. İşte o rakamlar...

Kiracılara kötü haber! Kira artışına yüzde 25 sınırına mahkeme 'Adil değil' dedi!

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 54. Hukuk Dairesi, konut kiralarında kira artış oranı üst sınırının yüzde 25 şeklinde uygulanmasının 'adil' olmadığına hükmetti. 

İlaç fiyatlarına yüzde 25 zam yapıldı!

Resmi Gazete'de yer alan karar kapsamında ilaç fiyatlandırmasındaki euro kurunun güncellendiği açıklandı. Buna göre, daha önce 14 lira olarak uygulanan güncel euro değer oranına yüzde 25 zam geldiği belirtildi. İşte fiyat artışı sonrası güncel ilaç rakamları ve haberin detayları...

Ehliyet fiyatlarına yüzde 58,46'lık dev zam kapıda!

Türkiye'de zam haberleri gündemden düşmezken sürücü adaylarını üzen bir haber geldi. Ehliyet fiyatlarına dev zam kapıda. Resmi Gazete'de yayımlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği'ne göre, ehliyete yüzde 58,46 oranında zam yapılacak.

İmar rantına yüzde 40 vergi Haberi

İmar rantına yüzde 40 vergi

Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre Çevre ve Şehircilik Bakanlığı "imardaki haksız kazancın önüne geçmeyi" hedefleyen bir düzenleme yapıyor. Maliklerin talebiyle yapılacak imar planı değişikliği o gayrimenkulde bir değer artışı sağlarsa, ortaya çıkan değer farkının yüzde 40'ı kamuya vergi olarak ödenecek. 


Örneğin, 5 kat bina yapma olanağı olan bir arsada talep üzerine imar izni 7 kata yükseltiliyorsa, çıkılan 2 ek katın değerinin yüzde 40'ı kamuya ödenecek.  Değer artış payı bedeli, yetkilendirilmiş taşınmaz değerleme uzmanlan ya da kuruluştan tarafından saptanacak. Yeni düzenlemede binanın alanını ya da niteliğini değiştirmeyen tadilatlara, dış cephe kaplama çalışmasına vergi, resim ve harç alınmayacak. 


Yapı...