08 / 05 / 2024

İmar transferi kentsel dönüşüm

İmar transferi kentsel dönüşüm

İSTANBUL Sanayi Odası ( İSO ) Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı'na katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, imar transferi ile kentsel dönüşümün kolaylaştırılacağına dikkat çekti.

Konak, kentsel dönüşümle modern bir görünüm kazanacak!

İzmir’in Konak ilçesine bağlı Gürçeşme bölgesinin imar planları Konak Belediyesi Meclis İmar ve Kentsel Dönüşüm komisyonlarından geçti. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, projelerin hayata geçirilmesinin ardından ilçenin modern bir görünüm kazanacağını söyledi.

İmar ve Kentsel Dönüşüm komisyonlarından onay! Konak'ın silüeti değişecek!

Konak Belediyesi’nin başlatmış olduğu etap etap imar planı çalışmalarına bir yenisi daha ekledi. İmar ve Kentsel Dönüşüm komisyonlarından onay geldi. Konak'ın silüeti değişecek.

O ilde yaşayanlar dikkat! Kaçak yapı denetimleri başladı! 106 kaçak yapıya toplam 7 milyon ceza...

Edirne İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürü Ali Çelik 2023 – 2024 yapılmış ve yapımı devam eden işlemlerle ilgili meclise bilgiler vererek kaçak yapılaşma ile ilgili olarak, 106 adet izinsiz yapıya il encümeni kararı ile 7 milyon 168 bin TL para cezası kesildiğini belirtti.

İl Özel İdare o ilde 2 gayrimenkul satacak!

Iğdır İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü, Iğdır Merkez'de yer alan iki adet gayrimenkulü satışa çıkardı.

Mar Kentsel Dönüşüm İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mar Kentsel Dönüşüm İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Silivri'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Mustafa Tezbaşaran ve Rıdvan Cengiz ortaklığında kuruldu.

Türkiye'de 200 bin bina kentsel dönüşüme girdi! 

Tektaş İmar Barışı Uzmanı ve İnşaat Yüksek Mühendisi Hakan Çatalkaya, Türkiye'de 200 bin binanın kentsel dönüşüm kapsamına girdiğini söyledi. Ayrıca, 1.2 milyon adet binanın kentsel dönüşüm için sırada olduğunu belirtti. 

Kentsel dönüşümde kentlerin yol haritaları belirlenecek!

İmpo İmar Kentsel Dönüşüm Müdürü Mehmet Aydemir, kentsel dönüşüm strateji belgesiyle beraber, sadece belirli bir bölgenin sorunlarına çözüm olan, parçacıl kentsel dönüşüm anlayışının değiştiğini söyledi...

Sahabiye Kentsel Dönüşüm'de ikinci etabın ihalesi hazır!

İmar A.Ş. ve Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı tarafından Kayseri'de sürdürülen projelerle ilgili bir değerlendirme toplantısı yapan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, yeni dönemde Kayseri'de başlatılacak projeler hakkında bilgi aldı.

Kentsel dönüşümde takas önerisi!

Bursa’nın İmar, çevre, kültür ve ekonomi alanında faaliyetlerini yürüten Yeşil Bursam Derneği’nin olağan genel kurulu toplandı. Toplantıda, kentsel dönüşüm projelerinde takas sistemi konuşuldu.

Erzincan’da imar barışı paneli düzenlendi!

Türkiye Barolar Birliği ve Erzincan Barosu işbirliği ile Erzincan’da avukatlara yönelik "İmar Barışı, Kentsel Dönüşüm ve Tapu Uygulamaları" konularında panel düzenlendi. 

Nevşehir’e kentsel dönüşüm ve millet bahçesi müjdesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüm ve ’İmar Barışı’ düzenlemesi ile ilgili çalışmaları incelemek üzere Nevşehir’e geldi. Kurum, devam eden projeler hakkında bilgi verdi.

Yeşilköy Köyiçi Kentsel Sit Alanı imar planı iptal edildi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Yeşilköy Köyiçi Kentsel Sit Alanı imar planı sit engeline takıldı. Plan, İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nca iptal edildi.

Levent Doğal Tarihi ve Kentsel Sit Alanı imar planı askıya çıktı!

Levent Doğal Tarihi ve Kentsel Sit Alanı Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı bugün İBB tarafından askıya çıkarıldı..

İmar transferi kentsel dönüşüm Haberi

İmar transferi kentsel dönüşüm

İSTANBUL Sanayi Odası (İSO) Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı'na katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, imar transferi ile kentsel dönüşümün kolaylaştırılacağına dikkat çekerek, yeni bir çalışma ile yeşil alan, okul alanı gibi görünen yerler için vatandaşa sertifika vereceklerini, bu sertifikanın ticari bir meta olarak kullanılabileceğini söyledi. Güllüce, Bozcaada'nın imara açılacağı ile ilgili soruya da "Konu doğru bilinmiyor. 1/100000'de o görünmez." cevabını verdi. 

İSO Meslek Komiteleri Toplantısı Beşiktaş Akatlar'daki Mesleki Eğitim Merkezi'nde yapıldı. Toplantıya Bakan İdris Güllüce'nin yanı sıra İSO Başkanı Erdal Bahçıvan.yönetim kurulu üyeleri ve meslek komitelerinin temsilcileri katıldı. 

Meslek komitelerinin temsilcileri sanayideki sorunları dile getirdi. Bakan Güllüce de toplantıda bir konuşma yaptı. Konuşmasında sanayicinin sorunlarının çözülmesi için çalışmalar yapacaklarını söyledi. Güllüce, ilk burada açıkladığını söylediği önemli bir konuya da değindi....