05 / 05 / 2024

İmar uygulamalarında yardıma konu olan hizmetler nelerdir

İmar uygulamalarında yardıma konu olan hizmetler nelerdir

İmar uygulamalarında yardıma konu olan hizmetler arasında kamulaştırma ve düzenleme uygulamaları bulunuyor. Yönetmeliğe göre, yol, yeşil alan, meydan, park, fuar ve mesire yerleri, için kamulaştırma yapılabiliyor...

Migros ilk mağazasını 1957'de Beyoğlu'nda açmış!

Migros ilk sabit mağazasını 1957 yılında Beyoğlu'nda, ikinci mağazasını ise Beyazıt'ta açmış.

Van, kentsel dönüşüm uygulamalarında 4'üncü sırada!

2011 senesinde meydana gelen Van depreminin ardından; 26 bin 700 konut hak sahiplerine teslim edildi. AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Van'ın kentsel dönüşüm uygulamalarında 4'üncü sırada olduğunu belirtti. İşte ayrıntılar...

Kızılaydan yardım parası! 5 bin TL almak için detaylar! 

Türkiye vatandaşlarına 5 bin TL Kızılay’dan yardım desteği geldi! Bu destek ihtiyaç sahibi ilgilendiriyor. Türkiye’de yardıma ihtiyacı olan aileler Kızılay’ın bu desteğinden yararlanabilecek. Yardım kampanyasından yararlanmak için belirli başvuru koşullarının sağlanması ve zamanında başvurulması ger

Yardıma muhtaç vatandaşlar dikkat! Başvuran ve şartları karşılayanlara anında 700 TL para verilecek!

Ramazan ayı için özel olarak belirlenmiş 700 TL tutarındaki gıda yardımı için bakanlık tarafından kaynak sağlandı. İhtiyaç sahibi olan kişiler, bu yardımdan yararlanmak için hemen başvuruda bulunabilirler.

Çocuklu ailelere Aile Bakanlığından yeni yardım ödemesi geliyor! Bu para mayıs ayında hesaplara yatacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sosyal yardımlara önceki aylarda 'Çocuk Destek Bileşeni' adı altında yeni bir program dahil edildi. Bu gelişme sonrasında tüm çocuklu aileler yardıma ilişkin ayrıntıları araştırmaya başladı.

Yardıma muhtaç vatandaşlara yardım eli! Devletten eşya ihtiyacı olana 5000 TL yardım!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, düşük gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelere yardım etmek için bir kampanya başlattı. Kampanya kapsamında, vatandaşlar için 5 bin TL devlet yardımı sağlanacak.

Elektrik yardım başvurusu almak için nereye başvuru yapılmalı! İşte elektrik yardım başvuru hakkında merak edilenler

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Elektrik Tüketim Desteği adı altında yardım sunuyor. 

Depremzedelere yardım yapmak isteyenler dikkat! Kan ve nakdi bağış için iki yeni hizmet devreye girdi!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan sarsıntılardan etkilenen depremzedeler için kan bağışı ve nakdi yardım yapacak vatandaşlara için iki yeni hizmetin e-Devlet Kapısı'nda kullanıma açıldığı bildirildi. Buna göre, kan vermek isteyenler için en yakın kan bağış merkezi e-Devlet'ten görülebileceği gibi bağış

Akbank`tan nefes kesen son dakika müjdesi! Hemen başvuran anında 300 TL'ye kavuşuyor!

Ülkenin önde gelen özel bankalarından biri olan Akbank, Ocak ayı başında yeni bir kampanya duyurusu yaptı. Bu konuda market alışverişinde yardıma ihtiyacı olan tüketiciler için bir marketler zinciri ile çalıştığını açıklayan Akbank, kampanyaya ilişkin tüm detayları paylaştı...

Adıma sosyal yardım var mı?

Aile destek ödemeleri vatandaşlar tarafından sorgulanmaktadır. Sosyal yardıma yönelik, en çok sorulan sorulardan biri de Adıma sosyal yardım var mı? oluyor. İşte merak ettiğiniz yanıtlar!

Paşabahçe mağazalarında ayın fırsatları bitmiyor! İşte 9 Eylül 2022 fiyat listesi

Şişecam Topluluğu’nun Cam Ev Eşyası grubunun zincir mağazası Paşabahçe’de Eylül ayı fırsatları göz kamaştırıyor. Evinize bambaşka bir hava katmak için mutlaka uğramanız gereken Türkiye içinde ve yurt dışında 48 mağazanın yanı sıra online alışverişlerde keyifli anlar sizi bekliyor.

Kripto para borsası Thodex soruşturmasında 588 mağdurun ifadesine ulaşıldı!

Anadolu Ajansı muhabiri, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen "Thodex" soruşturması kapsamında şikayette bulunan 588 mağdurdan bazılarının ifadesine ulaştı.İşte haberin ayrıntıları..

Proptech uygulamalarında dijital imza dönemi başladı!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada, "Gayrimenkul sektörü Proptech uygulamalarında yenilikçi ürünlerin kullanımı gün geçtikçe artıyor. Şirketimiz, Dijital İmza Platformu’nu tüm temsilcilerine açıyor." dedi.

İmar uygulamalarında yardıma konu olan hizmetler nelerdir Haberi

İmar uygulamalarında yardıma konu olan hizmetler nelerdir

İmar uygulamalarında yardıma konu olan hizmetler!

Belediyeler İmar Uygulamaları Yardım Yönetmeliği kapsamında yer alan bilgiler arasında yardıma konu olan hizmetlerin hangileri olduğuna ilişkin açıklamalara da yer veriliyor. 


İmar uygulamalarında yardıma konu olan hizmetler:

a-Kamulaştırma

Belediyelerin, Bakanlıkça onaylı 4 yıllık imar programında bulunması şartı ile:

-Yol,

-Yeşil alan,

-Meydan,

-Park, Fuar ve Mesire yerleri,

-Çocuk bahçesi,

-Otopark (otopark yönetmeliği dışında kalan yerler)

-Açık pazar yerleri,

-Tarihi ve Turistik eserlerin ve anıt çevrelerinin açılması işleridir.

-Bakanlığın uygun gördüğü diğer hizmetler.

(1) Yönetmeliğin adı, "İmar ve İskân Bakanlığı Bütçesinde Yer Alan Belediyeler İmar Uygulamaları (Kamulaştırma ve Düzenleme) ödeneklerinin Proje Düzenlemesi Tahsis, Harcama, Mahsup ve Deneti Esaslarına İlişkin Yönetmelik" iken 15 Eylül 1984 tarih 18516 sayılı Resmî Gazetede çıkan yönetmelikte bu adı almıştır.

   

b-Düzenleme:

-Yol (Kanalizasyon hariç)

-Tretuvar, Bordür,

-Meydan, Fuar ve Mesire yerleri,

-Park (içinde yapılacak binalar hariç)

-Çocuk bahçesi (oyun...