11 / 05 / 2024

imarda yükseklik izni

imarda yükseklik izni

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Başbakan Erdoğan'ın talimatı ile imarda yüksekliğe en fazla zemin artı 5 kat ya da 6 kadar izin verileceğini söyledi...

Biten konut sayısında 13 yıl önceye dönüldü: 2023'te 533 bin konuta kullanım izni verildi!

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, 2023'te kullanım izni verilen konut sayısı 533 bin olarak gerçekleşti. Bu sayı, 2010 yılındaki 430 binden sonra en düşük seviye oldu. İşte konut piyasasındaki son durum...

ABD'de inşaat izni sayısı yüzde 2,5 azalışla 1 milyon 460 bine geriledi!

Açıklanan resmi rakamlara göre ABD'de verilen inşaat izni sayısı ise Kasım ayında aylık bazda yüzde 2,5 azalışla 1 milyon 460 bine geriledi

Yabancıların ikamet izni için konut alımlarında alt sınır 200 bin dolara yükseldi!

Göç İdaresi tarafından yabancıya ikamet amaçlı konut satışında alt limit yükseltildi. Artık ikamet izni için 75 bin dolar değil, 200 bin dolar gerekiyor. İşte detaylar...

Üsküdar Ünalan, Örnek, Esatpaşa ve Fetih mahallelerinin yükseklik sınırlaması plan tadilatı askıda!

Üsküdar ilçesi, Ünalan, Örnek, Esatpaşa ve Fetih Mahallerine yükseklik sınırlamasına ilişkin 1/5000 ölçekli 15.04.2023 tasdik tarihli Revizyon Nazım İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Burs alan üniversite öğrencilerine sevindirici haber! Burs ücretleri bakın ne kadar oldu?

Burs ücretleri yükseltilerek en düşüğü 1875 oldu. Üniversite öğrencilerinin burslarına gelen zam haberi burs alanları sevindirdi. Yapılan zamlara göre alınan bursa göre ödemelerde yükseklik yapıldı.

Tarihi Yarımada’da 3 bin metrekarelik alanda imar değişikliği! Bina yükseklik sınırı artırıldı! 

Tarihi Yarımada’da 3 bin metrekarelik yenileme alanında kalan yapılar için belirlenen yükseklik sınırında değişikliğe gidildi. 

Samsung Bulaşık Makinesi'nde indirim fırsatı! Bulaşık makinesi özellikleri neler? 9 Şubat 2023 fiyat listesi

Mutfaktaki günlük temizlik ihtiyaçlarının giderilmesine yardımcı olan Samsung bulaşık makinesi, teknik özellikleri ve farklı yıkama programları ile dikkat çeker. Bulaşık makinesinde büyük LED ekran, ayarlanabilir yükseklik platformu ve yarım yük kapasitesi ile mevcuttur.

İstanbul'un 5 ilçesinde imar izni 20 kata yükseldi! 

Megakent İstanbul'un Sultanbeyli, Ümraniye, Bahçelievler, Bağcılar ve Güngören ilçelerinde imar izni 20 kata yükselirken, Bakırköy'e verilmemesi dikkatleri çekti. İşte ayrıntılar...

Ümraniye 1/5000 ölçekli plan notu tadilatı askıya çıkarıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Ümraniye ilçesi, Merkez Revizyon Nazım İmar Planında Yükseklik Sınırlamasına ilişkin 1/5000 ölçekli 20.02.2022 tasdik tarihli plan notu tadilatı askıya çıkarıldı.

Ümraniye'nin 5 ilçesi için yükseklik sınırlaması plan itirazı askıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Ümraniye ilçesi, Aşağı Dudullu, Yukarı Dudullu, Esenşehir, Ihlamurkuyu ve Yeni Çamlıca Mahallesi, Nazım İmar Planı Yükseklik Sınırlamasına ilişkin 1/5000 ölçekli 20.02.2022 tasdik tarihli plan itirazı askıya çıkarıldı.

Zorlu Konak projesinde yükseklik tartışmaları hız kesmiyor!

İzmir Konak'ta Zorlu Holding’e ait gökdelen projesinin yüksekliğine ilişkin yaşanan tartışmalı süreç hız kesmiyor. TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, gündemden düşmeyen ‘Zorlu Projesi’ne ilişkin yeni bir yazılı açıklama yaptı.

Çamlıca’da 8.5 dönümlük park yapılaşmaya açıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Üsküdar'da “Küçük Çamlıca Mesa Evleri”nin bitişiğinde yer alan parselde plan değişikliği hazırladı ve askıya çıkardı. Buna göre emsal yani inşaat hakkı 0.20, yükseklik 2 kat oldu. 

Ümraniye 1/5000 ölçekli imar planı tadilatı askıya çıkarıldı!

Ümraniye ilçesi, Aşağı ve Yukarı Dudullu - Esenşehir - Ihlamurkuyu - Yeni Çamlıca Mahalleleri Yükseklik Sınırlamasına ilişkin 1/5000 ölçekli 24.11.2020 tasdik tarihli plan tadilatı. Ş.PLN askıya çıkarıldı.

imarda yükseklik izni Haberi

imarda yükseklik izni


Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Belediyelere kredi verirken partisel bir ayrım yapmadıklarını söyledi. Bakan Bayraktar ayrıca “Başbakanımızın talimatı ile biz imarda en fazla zemin artı 5 kat ya da 6 kata izin vereceğiz. Çok istisna mecburi bir durum ortaya çıkarsa biz değerlendirir gerekirse bakanlar kuruluna götürürüz” dedi.


Bakan Bayraktar, katıldığı bir televizyon programında Bakanlığının çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İller Bankası kredilerinin dağıtımında hiçbir partisel ayrım yapılmaması konusunda kendisini uyardığını ifade eden Bayraktar, “Belediyeler bize yeter ki güzel projeler getirsinler biz onlara gerek Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğünden, gerek Mekansal Planlama Genel Müdürlüğünden imkanlarımız nispetinde kredi vereceğiz. İller Bankasından da belediyelere kredi verirken kesinlikle ayrım yapmıyoruz. Başbakanımız da bize ayrım yapmayacaksınız, katiyen ayrım yapmayacaksınız diyor. CHP’li belediyeler olsun,...