15 / 05 / 2024

IMF Başkanı Kristalina Georgieva covid 19 krizi

IMF Başkanı Kristalina Georgieva covid 19 krizi

Georgieva, "Küresel ekonomi, Kovid-19 krizinin derinliklerinden çıkıyor. 2. ve 3 çeyreklerdeki gelişmelerin beklenenden daha iyi olduğunu tahmin ediyoruz. Bu, 2020 için küresel tahminlerimizde küçük bir yukarı yönlü revizyona izin veriyor" dedi.

Çin'den IMF'ye 'korumacılığa karşı çıkın' uyarısı geldi!

Çin Başbakanı Li Çiang, Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva ile görüşmesinde IMF'den küresel ekonomide korumacılığa, bağları koparmaya ve tedarik zincirlerini kesmeye yönelik girişimlere karşı çıkmasını istedi.

IMF Başkanı Georgieva'dan flaş açıklama: Orta vadeli büyüme beklentileri zayıf kalıyor!

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, özellikle imalat sektöründe faaliyetin yavaşladığını vurgulayarak, "İleriye bakıldığında, orta vadeli büyüme beklentileri zayıf kalmaya devam ediyor." şeklinde konuştu.

IMF’den dijital para atağı!

IMF Başkanı Kristalina Georgieva, merkez bankası adına dijital paralara has Fas'ın başkenti Rabat'ta tertip edilen toplantıda yaptığı konuşmada, dijital devrimin yönlendirdiği büyük dönüşümün farkında olduklarını aktardı.

IMF'den Euro Bölgesi için belirsizlik uyarısı!

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva yaptığı açıklamada Avro Bölgesi'nde büyüme için aşağı yönlü, enflasyon için yukarı yönlü riskler olduğunu ve belirsizliğin yüksek seyrettiğini belirtti.

IMF: ABD uzun süre faiz artırımlarına devam etmeli!

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, ABD'de uzun süreli bir sıkı para politikasının gerekli olduğunu belirterek, "Enflasyonun yüzde 2 hedefine düşürülmesi için faiz oranlarının bir süre daha yüksek olması gerekecek" dedi.

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva açıklama yaptı! Bakın hangi yılı işaret ediyor!

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, faiz indirimleri için henüz erken olduğunu ve böyle bir kararın ancak 2025'in başlarında verilebileceğini açıkladı. 

IMF: Faiz indirimi için henüz erken! 2025 yılı başına kadar faiz artırımları devam edecek!

Küresel piyasalar merkez bankalarının faiz artırımlarını ne zaman sonlandıracağını merak ederken, IMF Başkanı Kristalina Georgieva 2025 yılını işaret etti. Georgeva, faiz indirimlerinin başlaması için henüz yeterli ekonomik koşulların oluşmadığını savundu.

IMF Başkanı’ndan uyarı: Dünyada yoksulluk ve açlık tehlikesi gelecekte daha da artacak!

Küresel piyasalarda güçlü toparlanmanın zor olduğunu belirten IMF Başkanı Georgieva, dünya ekonomisinin bu yıl yüzde 3’den daha az büyüyeceğini öngördü. Georgieva, gelecekte dünya ekonomisini bekleyen açlık ve yoksulluk tehlikesine de dikkat çekti.

IMF Başkanı'ndan 2023 yılı için iç karartan tablo!

IMF Başkanı Georgieva, dünya ekonomisinin üçte birinin 2023 yılında resesyona girmesini beklediklerini ancak ABD'nin diğerlerine göre daha güçlü durumda olduğunu belirterek gelişmekte olan ülkelerin yüksek faiz ve güçlü dolar nedeniyle çok daha vahim tablolarla karşılaşacağını ifade etti.

IMF Başkanı'ndan şok edici açıklama!

IMF Başkanı Georgieva, İngiltere Maliye Bakanı Kwarteng ve BoE Başkanı Bailey ile politika tutarlılığının önemini görüştüklerini açıklayarak, "Sadece İngiltere'ye değil herkese mesajımız; maliye politikası para politikasını baltalamamalı." şeklinde konuştu.

IMF'ten küresel ekonomide yüksek risk devam ediyor uyarısı

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, küresel ekonomik görünüme yönelik belirsizliğin son derece yüksek olduğunu, enflasyonun kalıcı hale gelmesi halinde görünümün daha da kötüleşebileceğini ifade etti.

IMF Başkanı Georgieva: Kriz 28 trilyon dolara mal olabilir!

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, ekonomik ve finansal istikrar için sağlanan desteklerin bir süre daha kritik bir öneme sahip olacağını belirterek, "Fişi çok erken çekerseniz, kendi kendinize ciddi zarar verme riski alırsınız" dedi. 

IMF Başkanı Georgieva: Geleceğin pek çok işi 'yeşil ekonomi'de!

IMF Başkanı Georgieva, küresel ekonominin büyük dönüşüm geçirdiğini dile getirerek iş açısından zengin bir ekonomik toparlanma ile iklim değişikliğiyle mücadelenin birbirini desteklediğini, geleceğin pek çok işinin 'yeşil ekonomi'de olduğunu ifade etti.

IMF Başkanı Kristalina Georgieva covid 19 krizi Haberi

IMF Başkanı Kristalina Georgieva covid 19 krizi

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, London School of Economics and Political Science ev sahipliğinde düzenlenen "Krizin Üstesinden Gelmek ve Daha Dirençli Bir Ekonomi İnşa Etmek" başlıklı etkinlikte, küresel ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; küresel ekonomik faaliyette bu yılın ikinci çeyreğinde benzeri görülmemiş bir düşüş yaşandığını anımsatan Georgieva, "IMF, haziranda 2020 için küresel ekonomide ciddi bir daralma öngördü. Bugünkü tablo daha az vahim." değerlendirmesinde bulundu.

Georgieva, ikinci ve üçüncü çeyreklerdeki gelişmelerin beklenenden biraz daha iyi olduğunu tahmin ettiklerini aktararak, "Bu, 2020 için küresel tahminlerimizde küçük bir yukarı yönlü revizyona izin veriyor. 2021'de kısmi ve düzensiz bir toparlanma öngörmeye devam ediyoruz." diye konuştu. 

"Felaket bitmedi"

Alınan olağanüstü politika önlemlerinin dünya ekonomisini desteklediğini ifade eden Georgieva, "Hükümetler, hanehalklarına ve...