02 / 05 / 2024

İMO Van Şube Başkanlığının 13. Olağan Genel Kurulu

İMO Van Şube Başkanlığının 13. Olağan Genel Kurulu

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Van Şube Başkanlığı’nın 13. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Tek liste halinde seçime giren Kamuran Turgut güven tazeledi.

İnşaat Mühendisleri Odası: Yapı denetim mühendisleri kamu görevlisi sayılsın!

TMMOB İMO Adana Şube Başkanı Hıdır Çak, yapı denetim mühendislerinin yaşadığı şiddet olaylarının arttığını dile getirerek, şantiyelerde denetim ve yönetim görevini yürüten mühendislerin kamu görevlisi niteliğinde sayılması gerektiğini söyledi.

İMO Şube Başkanı Orkun Kılıç: İmar barışı gibi uygulamalardan vazgeçilmeli!

İMO Şube Başkanı Orkun Kılıç, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Eskişehir Şubesi tarafından 69.Kuruluş Yıl Dönümü Geleneksel Oda Yemeği'nde yaptığı açıklamada imar barışı gibi uygulamalardan vazgeçilmesi gerektiğini dile getirdi. İşte konu ile ilgili detaylar...

İzmir'e korkutan deprem uyarısı! Kahramanmaraş benzeri hasar meydana gelebilir! 

İMO İzmir Şube Başkanı Eylem Ulutaş Ayatar, İzmir'de beklenen deprem ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Avatar, İzmir’de Maraş büyüklüğünde bir deprem beklenmese de hasarın boyutunun benzer olabileceğini vurguladı. 

İşsiz inşaat mühendisi sayısı arttı mı?

İMO Antalya Şube Başkanı Mustafa Balcı, “Bu süreçte işini kaybeden meslektaşlarımızın sayısı her geçen gün biraz daha artıyor. Tasarım yapan bürolar yavaş yavaş kapanıyor, okulunu yeni bitiren meslektaşlarımızın iş bulmaları giderek imkânsızlaşıyor." dedi.

Beklenen deprem İstanbul ve Marmara bölgesi için yıkım olacak!

İMO İstanbul Şube Başkanı Nusret Suna, beklenen büyük Marmara Depremi'nin ulusal bir yıkıma sebep olacağına vurgu yaparak ulusal seferberlik çağrısında bulundu.

İMO'dan deprem raporu: Envanter zorunlu olmalı, yapı polisi kurulmalı!

İMO Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak, "Deprem yıkmadan biz yıkarsak çözüm elde ederiz" dedi ve depreme hazırlık için önerilerini aktardı. 

İstanbul depremi telafi edilemeyecek!

Türkiye'de sık sık yaşanan depremler sebebiyle yazılı açıklama yapan İMO İstanbul Şube Yönetim Kurulu, Türkiye’nin deprem ülkesi olduğu gerçeğine dikkat çekerek, kentlerin depreme göre hazırlanması gerektiğini söyledi. 

Adana'da korkutan deprem uyarısı! Birçok bina yıkılacak!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı Hasan Aksungur, 1998 Ceyhan depreminin ardından Adana'nın 1'inci derece deprem bölgesi olduğu gerçeğinin ortaya çıktığını sözlerine ekledi. Bölgede 7 büyüklüğüne yakın bir depremde tamamına yakının yıkılabileceğini söyledi.

Van için 'zemin sıvılaşması' uyarısı!

İnşaat Mühendisleri Odası Van Şube Başkanı Fırat Durmaz,  kent için “Deprem sırasında salınımlardan kaynaklı zeminin sıvılaşma riskinin yüksek olduğu bölgeler var" uyarısında bulundu. 

Gökhan Çeliktürk: Şantiyelerdeki çalışmalar durdurulmalı!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Gaziantep Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı başta olmak üzere, tüm yetkililere çağrıda bulundu. Çeliktürk, “Şantiyelerdeki çalışmalar durdurulmalı” dedi…

Mustafa Balcı: Depremde temel sorun yapı stokunun depreme dayanıksız olmasıdır!

İMO Antalya Şube Başkanı Mustafa Balcı, Deprem master planının yerel yönetimler tarafından uygulanması gerektiğini belirtti ve "Depremde en temel sorunun fay hatlarından değil, yapı stokunun depreme dayanıksız olmasından kaynaklanıyor" dedi...

Hüsnü Gürpınar: Sakarya’da Deprem Master Planı olursa destek veririz!

Milliyetçi Hareket Partisi Adapazarı ilçe Başkanı Halil Hakan Oturak, İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Sakarya Şube Başkanı Hüsnü Gürpınar’ı ziyaret ederek, kentsel dönüşüm konusu ile ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Türkiye ve İstanbul'un deprem gerçeği!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) İstanbul Şubesi'nde Türkiye ve İstanbul'un deprem gerçeği masaya yatırıldı. İMO İstanbul Şube Başkanı Nusret Suna İstanbul'da 10 milyona yakın konutun depreme dayanıksız olduğunu açıkladı.

İMO Van Şube Başkanlığının 13. Olağan Genel Kurulu Haberi

İMO Van Şube Başkanlığının 13. Olağan Genel Kurulu

Odanın toplantı salonunda başlayan ve 2 gün süren genel kurulun ilk gününde katılımcılar, ildeki sorunlar ve çözümleri hakkında görüşlerini dile getirirken, ikinci gününde ise seçime gidildi. Divan Başkanlığı’nı Şemsettin Bakır’ın yaptığı kurulda bir konuşma yapan İMO Van Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Kamuran Turgut, kentlerin dokusu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Turgut, “Kentlerimizin dokusu dikkate alınmadan kentsel dönüşüm bahanesiyle çalışma alanlarımızı daha fazla üretim ve kar hırsı ile doğamızı HES’lerle özel yaşamımızı mahalle baskı ile bölgemizi ise hendek bahanesiyle cehenneme çevirmiştir” dedi.

Konuşmaların ardından yönetim kurulu başkanı, asil ve yedek üyelerin tanıtımının ardından seçime geçildi. Kullanılan oyların tamamını alan Kamuran Turgut, güven tazeleyerek İMO Van Şube Başkanlığı’na seçildi.


Kamuran Turgut...