03 / 05 / 2024

imsad Ulusal Bina Yönetmeliği

imsad Ulusal Bina Yönetmeliği

Güvenli Yapılar Yol Haritası-1 raporu hakkında bilgi veren Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Dündar Yetişener, Türkiye’de acil olarak ‘Ulusal Bina Yönetmeliği’ne ihtiyaç olduğunu dile getirdi...

Ulusal Yeşil Sertifika Sistemi ile 500 bina sertifikalı!

Son zamanlarda çevreci olmasıyla gündeme gelen yeşil binaların sayısı artıyor. Altensis’in kurucu ortaklarından Emre Ilıcalı yeşil binalar ile ilgili araştırmalar yapıyor. Ilıcalı, 2020 yılından itibaren 500’ün üzerinde yeşil sertifikalı bina olduğunu aktardı.

YeS-TR ile yeşil bina sayısı artıyor!

Ulusal Yeşil Sertifika Sistemi tarafından geliştirilen YeS-TR ile yeşil bina sayısı artıyor. 2021 yılından itibaren binalar belgeli olacak.

Yeşil bina için ulusal sertifika geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, çevre dostu yeşil binaların yaygınlaşması için ulusal sertifikasyon sistemini başlattı. Bu sayede yurtdışına sertifika için yüksek paralar ödenmeyecek.

Güvenli yapılar için inşaat sektöründeki yönetmelik karmaşasına son verilmeli!

Türkiye İMSAD Başkanı Fethi Hinginar, Türkiye'de güvenli yapıların inşa edilmesi için inşaat sektöründe yaşanan yönetmelik karmaşasına son verecek konsolide bir Ulusal Bina Yönetmeliği'ne ihtiyaç olduğunu belirtti.

Türkiye'deki 20 milyonluk konutun yüzde 45'i depreme dayanıksız!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Başkanı Fethi Hinginar, Türkiye'de güvenli yapıların inşa edilmesi için inşaat sektöründe yaşanan karmaşaya son verecek konsolide bir Ulusal Bina Yönetmeliği'ne ihtiyaç olduğunu belirtti.

Güvenli yapılar için Ulusal Bina Yönetmeliği'ne ihtiyaç var!

Türkiye İMSAD Başkanı Fethi Hinginar, Türkiye'de güvenli yapıların inşa edilmesi için inşaat sektöründe yaşanan yönetmelik karmaşasına son verecek konsolide bir Ulusal Bina Yönetmeliğine ihtiyaç olduğunu belirtti.

İMSAD kontrolsüz yapılaşmaya mücadele başlattı!

Türkiye'de birbiri ile çelişen yönetmeliklerin mal ve can kaybına yol açması İMSAD'ı harekete geçirdi. 33'üncü Genel Kurul'da İMSAD'a başkan seçilen Fethi Hinginar, bu kapsamda Ulusal Bina Yönetmeliği adı altında bir çalışma başlattıklarını söyledi.

İMSAD Ulusal Bina Yönetmeliği çalışmaları başlattı!

Türkiye’de birbiri ile çelişen yönetmeliklerin mal ve can kaybına yol açması İMSAD’ı harekete geçirdi. 33’üncü Genel Kurul’da İMSAD’a başkan seçilen Fethi Hinginar, bu kapsamda Ulusal Bina Yönetmeliği adı altında bir çalışma başlattıklarını söyledi.

Kontrolsüz yapılaşmaya İMSAD mücadele başlattı!

Türkiye'de birbiri ile çelişen yönetmeliklerin mal ve can kaybına yol açması ÎMSAD'ı harekete geçirdi. İMSAD Başkanı Hinginar, Ulusal Bina Yönetmeliği adlı bir çalışma başlattıklarını söyledi.

Ulusal Bina Yönetmeliği acil olarak çıkarılmalı!

Türkiye İMSAD Başkanı Fethi Hinginar, Türkiye inşaat sektörünün yeni bir yol haritasına ihtiyacı olduğunu ve acil olarak Ulusal Bina Yönetmeliği’nin çıkarılması gerektiğini belirtti.

Ulusal yeşil bina bilgi sistemi nedir?

Yer seçimi, tasarım, inşaat, işletme, bakım, tadilat, yıkım ve atıkların bertarafını kapsayan yaşam döngüsü boyunca sürdürülebilir ve çevreye asgari düzeyde zarar veren binaya deniyor. Peki, ulusal yeşil bina bilgi sistemi nedir?

Dündar Yetişener: Ulusal Bina Yönetmeliği ülkemizin en büyük eksikliği!

Türkiye IMSAD Başkanı Dündar Yetişener bina yapımı konusunda ülkemizde hissedilen en büyük eksikliklerden biri, ilgili tüm konuları içeren bir 'Ulusal Bina Yönetmeliği'nin olmamasıdır" ifadelerine yer verdi.

Dündar Yetişener: Bina yapımında en büyük eksiklik Ulusal Bina Yönetmeliği'nin olmaması!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği Başkanı Dündar Yetişener, bina yapımı konusunda Türkiye'de hissedilen en büyük eksikliklerden birinin ilgili tüm konuları içeren bir "Ulusal Bina Yönetmeliği"nin bulunmaması olduğunu bildirdi.

imsad Ulusal Bina Yönetmeliği Haberi

imsad Ulusal Bina Yönetmeliği

Türk inşaat sektörünün geleceğinin ‘sürdürülebilir sistemler’ üzerinde yükseleceğini söyleyen Türkiye İMSAD Başkanı Dündar Yetişener, sektördeki mevzuat kargaşasının giderilmesi güvenli, sürdürülebilir ve çağdaş yapıların yapılabilmesi için Yapı Yasası’nın son şekline getirilerek yasalaştırılmasına ihtiyaç olduğunu söyledi.  Yetişener, “Bununla birlikte, binanın tasarım ve yapımını ilgilendiren tüm yönetmelikleri bünyesinde toplayan Ulusal Bina Yönetmeliği hazırlanmalı, Bina Yönetmeliği Koordinasyon Kurulu adı altında bir sivil platform oluşturulmalıdır. Türkiye İMSAD, bu konuda görev almaya hazır ve isteklidir” dedi.


Dündar Yetişener,“75 inşaat malzemesi sanayi firması ve alt sektörlerde her biri kendi alanında örgütlü 29 dernek ve paydaş kurumdan gelen geniş üye yapısı ile inşaat sektörünün itici gücünü oluşturan bir kurum olarak Türkiye İMSAD, sektöründeki kuralların oluşmasına ve uygulanmasına katkı sağlamayı ve toplum bilincini geliştirmeyi sosyal görevi olarak görmektedir” diye...