27 / 04 / 2024

inanç turizmi raporu

inanç turizmi raporu

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği'nin (TÜRSAB) inanç turizmi raporu açıklandı. Dünya Turizm Örgütü rakamlarına göre, 2013 yılında dünyada turizm amaçlı seyahat edenlerin sayısı 1 milyarı aştı.

Sümela Manastırı'nın restorasyonu tamamlandı! Bugün açılıyor!

Türkiye'nin önemli inanç turizmi merkezlerinden Sümela Manastırı'nda, Şubat 2016'da başlayan restorasyon, çevre düzenlemesi, kayalıkların jeolojik ve jeoteknik bakımdan araştırılması ve güçlendirilmesi çalışmalarında sona gelindi...

Sümela Manastırı'ndaki çalışmaları komisyon takip edecek!

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Türkiye'nin en önemli inanç turizmi merkezlerinden Sümela Manastırı'nda devam eden çalışmaların izlenebilmesi için komisyon kurulduğunu açıllado.

Şanlıurfa'daki Hazreti İbrahim'in makamı yenilendi!

"Peygamberler şehri" olarak nitelendirilen Şanlıurfa'da, inanç turizmi kapsamında en çok ziyaret edilen yerlerin başında gelen Hazreti İbrahim'in dünyaya geldiği rivayet edilen makamı, restorasyon çalışmalarının ardından ibadete açıldı.

Hazreti İbrahim'in Şanlıurfa'daki makamı yenileniyor!

Şanlıurfa'da, inanç turizmi kapsamında en çok ziyaret edilen yerlerin başında gelen Hazreti İbrahim'in doğduğu rivayet edilen makam, restore ediliyor.

CLK Boğaziçi Elektrik gayrimenkul raporu yayınladı!

CLK Boğaziçi Elektrik, abonelik sözleşmelerinden yola çıkarak gayrimenkul raporu yayınladı. Rakamlar inanılmaz. Sadece İstanbul’un Avrupa yakasında 360 aile her gün ‘0’ eve taşınıyor. İkinci elde hareket ise ayda 25 bini geçiyor.

İzmir Selçuk'ta inanç turizmi yapılacak!

2017'de düzenlenecek Uluslararası İnanç Turizmi'nin Selçuk'ta yapılması için aday olduklarını açıklayan Başkan Bakıcı, "Ayrıca Bülbül Dağı eteklerine Meryem Ana Heykeli dikiyoruz" dedi

Eshab-ı Kehf Külliyesi'nde inanç turizmi canlandırılıyor!

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesindeki Eshab-ı Kehf Külliyesi'nin UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne alınmasıyla, bölgede inanç turizminin daha da canlandırılması hedefleniyor.Külliyenin tanıtım çalışmaları ise 5 yıldır devam ediyor.

Türkiye'ye spor turizmi ile 550 bin yabancı turist geldi!

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) tarafından yayımlanan Spor Turizmi Raporu'na göre; Geçen yıl Türkiye'ye sportif faaliyet amaçlı gelen yaklaşık 550 bin yabancı turistin harcaması, 900 milyon doları aştı.

Spor Turizmi Raporu yayınlandı!

Uluslararası hesaplamalarda çıkan ortalamalara göre spor turisti normal turistin yaklaşık iki katı kadar harcama yapıyor. Buradan hareket edildiğinde; Türkiye'ye spor amaçlı gelenlerin ortalama harcaması 1.648 doları buluyor.

Hamit İzol: Turizm politikası doğru belirlenmeli!

MERTİD Başkanı Hamit İzol, ilin sahip olduğu kıyı şeridi ve Tarsus ilçesinde bulunan inanç turizmi olanakları ile önemli bir destinasyon olduğunu belirterek "Uluslararası kamuoyuna tanıtılması şarttır" dedi.

TÜRSAB kış turizmi raporunu açıkladı!

Türkiye'de 10 yıl önce 2,7 milyon ziyaretçi ağırlanırken, 2014 itibarıyla 4,8 milyon kişiyi aştı. TÜRSAB Kış Turizmi Raporu'na göre Türkiye, kış turizmine de ağırlık vermeye başladı.

İnanç turizminde büyüme hızı düştü!

Dünyada üç büyük semavi dinin kutsal mekanlarını bir arada barındıran ender ülkelerden biri olan Türkiye, inanç turizmi potansiyelini kullanamıyor. Çeşitli nedenlerle son 10 yılın en düşük seviyesine geriledi.

Kış turizminde ziyaretçi sayısı 5 milyona yaklaştı!

TÜRKİYE Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Kış Turizmi Raporu'nu açıladı. Buna göre göre Türkiye, turizm sektörünü 12 aya yaymak için son yıllarda kış turizmine de ağırlık vermeye başladı.

inanç turizmi raporu Haberi

inanç turizmi raporu

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği'nin (TÜRSAB) inanç turizmi raporu açıklandı. Dünya Turizm Örgütü rakamlarına göre, 2013 yılında dünyada turizm amaçlı seyahat edenlerin sayısı 1 milyarı aştı.Söz konusu 1 milyar kişinin yaklaşık 300 milyonu tatiline "inancı" da dahil ediyor. Dünyada giderek büyüyen inanç turizminden elde edilen gelir 20 milyar dolara yaklaşmış durumda. Türklerin bu yıl hac ve umre için 1,1 milyar dolarlık harcama yapması beklenirken söz konusu pazardaki payı yüzde 5 seviyelerine ulaşacak. Rapora göre, Türkiye'de 400-500 bin kişi dinî amaçlı olarak Suudi Arabistan'a giderken, Türk turizmi açısından da "inanç" her geçen vıl daha büyük bir önem taşıyor. Üç büyük dinin kutsal mekânlarının bulunduğu Türkiye'ye dinî amaçlı seyahat edenlerin sayısı 2007 yılında 147 bini aşarak zirve noktasına ulaştığı belirtilen raporda, "Ancak...