07 / 05 / 2024

ingiltere brexit son dakika haberleri

ingiltere brexit son dakika haberleri

İngiltere'de hükümetin, Avrupa Birliği (AB) ile varılan Brexit Anlaşması'nı tek taraflı değiştirecek "İç Piyasalar Yasa Tasarısı" parlamentodaki ilk oylamayı geçti.

İngiltere'de ipotek onayları son 18 ayın zirvesine çıktı!

İngiltere Merkez Bankası (BoE) tarafından açıklanan detaylara göre İngiltere'de ipotek onayları 2024 yılının Mart ayında son 18 ayın en yüksek seviyelerine ulaştı

İngiltere'de ev alacaklar son 70 senenin en zor koşullarıyla karşı karşıya!

Londra merkezli kooperatif birliği Building Societies Association'ın (BSA) yeni raporuna göre İngiltere'de ilk defa ev alacakların, yüksek faizler sebebiyle son 70 senenin en zorlu koşullarıyla karşı karşıya olduğu kaydedildi.

İngiltere'de konut fiyatlarında son 5 yılın en büyük düşüşü!

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre İngiltere'de konut fiyatları yüzde 1,7 oranında düşüş göstererek, son 5 senenin en büyük gerilemesini yaşadı

Yurtdışından konut alma fikri artıyor! Türkler son yıllarda en çok İngiltere’den ev alıyor...

Türkiye’de son senelerde yükselen ev fiyatları, artan kredi maliyetleri, yurtdışında ev alma fikrini daha cazip hale bir hale getiriyor. Buna göre İstanbul’da bir ev fiyatına Avrupa’dan da ev alınabildiğini kaydeden yatırımcılar, başta İngiltere olmak üzere Avrupa’dan ev sahibi oluyorlar. İşte ayrın

İngiltere’de evsiz sayısı son 25 yılın rekorunu kırdı!

İngiltere’de açıklanan son resmi verilere evsiz sayısı son 25 yılın en yüksek seviyesini görerek rekor kırdı. Bu kapsamda, bu yıl 105 bin hane halkı ve 131 binden fazla çocuk otellerde ya da pansiyonlarda konaklıyor.

IMF'den kritik açıklama! İngiltere'deki son gelişmeler takip altında!

Uluslararası Para Fonu, İngiltere'deki son ekonomik gelişimleri yakından takip ettiklerini ve yetkililerle beraber çalıştıklarını vurgulayarak, yüksek enflasyon göz önüne alındığında büyük ve hedefe yönelik olmayan mali paketleri önermediklerini duyurdu.

İngiltere Merkez Bankası'ndan kritik karar! Son 14 yılın en yüksek seviyesi

İngiltere Merkez Bankası (BoE), politika faizini 50 baz puan artırarak % 2, 25 ile son 14 senenin en yüksek seviyesine çıkarma kararında kaldı. İşte detaylar…

İngiltere'de enflasyon son 40 yılın zirvesinde! Artışa en çok katkı enerji, yakıt, gıda ve konut fiyatlarından!

Açıklanan resmi rakamlara göre, İngiltere'de enflasyon, Mayıs ayında yüzde 9,1'e yükselerek, son 40 senenin  en yüksek seviyesine ulaştı. Ülkede enflasyondaki artışa en fazla katkıyı da enerji, yakıt, gıda ve konut fiyatları verdi.

İngiltere'de inşaat sektörü Kasım'da son 4 ayın en hızlı büyümesini kaydetti!

Açıklanan resmi rakamlara göre, İngiltere'de inşaat sektörü, Kasım ayında son 4 ayın en hızlı büyümesini kaydetti.

İngiltere’de konut fiyatlarında son 7 yılın en hızlı artışı!

Açıklanan resmi rakamlara göre İngiltere’de konut fiyatlarında son 7 yılın en hızlı artışı görüldü...

İngiltere’de son 28 yılın en yüksek konut kredi borçlanması!

İngiltere'de uzmanların konut sektörü ile ilgili yaptığı açıklamalara göre, ülkede son 28 yılın en yüksek konut kredi borçlanması yaşandı...

İngiltere'de konut fiyatları son 5 yılın en yüksek seviyesinde!

İngiltere'de konut fiyatları son 5 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Ülkede ev  fiyatlarının yıllık oranda artışı yüzde 8,2 oldu.

İngiltere'de 'evsiz' ölümleri son 7 yılın en yüksek seviyesinde!

İngiltere Ulusal İstatistik Ofisi tarafından yayınlanan rapora göre, İngiltere ve Galler'de sokakta ölen evsizlerin sayısının son 7 yılın en yüksek seviyesine ulaştı...

ingiltere brexit son dakika haberleri Haberi

ingiltere brexit son dakika haberleri

Tüm gün süren görüşmelerin ardından yasa tasarısı, 263'e karşı 340 oyla kabul edildi. Uygulama gereği, tasarının cuma gününe görüşülmesine devam edilecek. Bu süreçte, verilecek değişiklik önergeleri oylanacak, olası değişikliklerin ardından tasarı yeniden oylamaya sunulacak.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; başbakan Boris Johnson'ın lideri olduğu Muhafazakar Parti'den bazı milletvekillerin de tepki gösterdiği tasarı için çok sayıda değişiklik önergesi verilmesi bekleniyor. Bunlar arasında Muhafazakar Parti'den Bob Neill'in, bakanların Brexit Anlaşmasını ihlal eden yetkilileri kullanmadan önce parlamentodan onay almasını öngören bir önerge de bulunuyor.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, tasarının AB'nin Birleşik Krallık'ı "parçalama gücüne" karşı sigorta olduğunu belirterek, "Tasarı, İngiltere'nin egemenliği ve bütünlüğüne önem veren herkes tarafından memnuniyetle karşılanmalı." değerlendirmesinde bulunmuştu.

Tartışmalı tasarı

Birleşik Krallık'ı oluşturan İngiltere, Galler, İskoçya ve Kuzey İrlanda arasındaki serbest ticaretin aksamadan...