16 / 05 / 2024

İngiltere Parlamento binası

İngiltere Parlamento binası

Dünyanın en köklü parlamentosu olan ve parlamentoların anası olarak kabul edilen İngiltere Londra' daki İngiltere Parlamento binası ( Westminster Sarayı ) özel organizasyonlara açılı yor...

Kamu binalarının ışıkları sönüyor! Enerji tasarrufunda yeni önlemler!

Avrupa ülkeleri yaşanacak olası enerji krizine karşı hazırlıklarına devam ediyor. Yunanistan’da bu kapsamda Parlamento binasının ışıklandırılmasında kısıtlamaya gitti.

İngiltere Tokyo Büyükelçiliği binasının bir kısmını satıyor!

İngiltere, dünyanın dört bir yanındaki diplomatik faaliyetlerini finanse etmek amacıyla Tokyo Büyükelçiliği binasının bir kısmını satmaya karar verdi.

Somali Parlamento binası yeniden inşa edilecek!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), iç savaş sebebiyle hasar gören Somali Parlamento binasını yeniden inşa edecek. 

Londra'nın 3.8 milyar liralık elçilik binası tamamlandı!

Amerika'nın İngiltere'nin başkenti Londra'da 4 yıl önce yapımına başladığı yeni büyükelçilik binasının inşası tamamlandı. 

İlkay Gündoğan, Balıkesir SGK binasını 28 milyon TL’ye aldı!

İngiltere’nin Manchester City takımında oynayan Balıkesirli futbolcu İlkay Gündoğan, Büyükşehir Belediyesi’nin satışa çıkardığı SGK binasını 28 milyon TL’ye satın aldı.

Kigali Kongre Merkezi'nın inşaatında Türk firmalar da yer aldı!

Kigali Kongre Merkezi, uanda'nın başkenti Kigali'deki parlamento binası yakınında yer alıyor. Afrika'daki en önemli yapılardan biri olan kongre merkezinin inşaatında Türk firmaları da yer aldı.

İngiltere Westminister Sarayı 12 milyar TL'ye yenilenecek!

İngiliz parlamento binası detaylı bir onarımdan geçecek. Yenileme işlemi en az 12 milyar TL'lik maliyet çıkartıldı. 1950'den beridir yenilenmeyen İngiliz parlamento binası (Westminister Palace) uzun sürecek bir onarımdan geçecek.

İngiltere, Scotland Yard binasını 250 milyon sterline satıyor!

İngiltere’de tasarruf tedbirleri polisi de vurdu. Metropolitan Police bürosunun karargahı olan Londra'daki New Scotland Yard binası 250 milyon sterlin (yaklaşık 412 milyon dolar) açılış fiyatıyla satışa çıkarıldı.

Gherkin ofis binası 1.1 milyar dolardan satışa çıktı!

İngiltere’nin başkenti Londra’nın en dikkat çeken binalarından Kornişon / Turşuluk salatalık (Gherkin) lakaplı ofis binası 650 milyon sterlin’e ( 1.1 milyar dolar ) satışa çıktı...

Türkiye Müteahitler Birliği Binası "Yılın En İyi Uluslararası Projesi" ödülüne layık görüldü!

Avcı Architects tarafından tasarlanan Ankara'daki Türkiye Müteahitler Birliği (TMB) binası, İngiltere'nin en prestijli mimarlık ödüllerinden biri olan Building Awards 2014'te "Yılın En İyi Uluslararası Projesi" ödülüne layık görüldü...

Türkiye Müteahitler Birliği binası, Yılın En İyi Uluslararası Projesi ödülüne layık görüldü!

Ankara''daki Türkiye Müteahitler Birliği (TMB) binası, İngiltere'nin en prestijli mimarlık ödüllerinden biri olan Building Awards 2014'te " Yılın En İyi Uluslararası Projesi " ödülüne layık görüldü.

Türkiye Müteahitler Birliği binası Building Awards 2014'te ödül aldı!

Avcı Architects tarafından tasarlanan Ankara'daki Türkiye Müteahitler Birliği (TMB) binası, İngiltere'nin en prestijli mimarlık ödüllerinden biri olan Building Awards 2014'te "Yılın En İyi Uluslararası Projesi" ödülüne layık görüldü.

Türkiye Müteahhitler Birliği binası, Yılın En İyi Uluslararası Projesi ödülüne layık görüldü!

Avcı Architects tarafından tasarlanan Ankara'daki Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) binası, İngiltere'nin en prestijli mimarlık ödüllerinden biri olan Building Awards 2014'te "Yılın En İyi Uluslararası Projesi" ödülüne layık görüldü.

İngiltere Parlamento binası Haberi

İngiltere Parlamento binası

Avam Kamarası yetkilileri parlamentonun tamir ve restorasyon fonuna katkı için bazı odaları şirket ve kişilerin özel organizasyonları için kiralanacağını belirtti. Böylece kişiler Parlamento Binası'nda düğün yapabilecek.


Dünyanın geçmişi en geriye giden parlamentosu olan ve "Parlamentoların Anası" lakabıyla anılan Londra'daki İngiliz Parlamento binası (Westminster Sarayı) özel organizasyonlara açılıyor. Neo-Gotik mimari yapısına sahip ve İngiltere'nin Thames Nehri'nin kenarında bulunan binanın Pugin Odası ve Churchill Yemek Odası gibi kısımları şirketlere ve kişilere özel organizasyonları için kiralanacak.


BAKIM ONARIM FONUNA KATKI İÇİN

Tartışma yaratan hamleyle birlikte çiftler de düğünlerini meşhur Parlamento Binası'nda yapabilecek. İngiliz Avam Kamarası yetkilileri Parlamento binasının bakım ve onarım fonuna katkı için böyle bir karar aldıklarını söyledi.

İngiliz milletvekillerinin çoğu bu hamleyi desteklese de bazı milletvekili parlamentonun ticarileşmesine karşı çıktı. Bir milletvekili "Sıradaki ne?...