08 / 05 / 2024

ingilterede aşırı yağışlar

ingilterede aşırı yağışlar

Meteoroloji uzmanları, güneybatı İngiltere ve Galler'in batı bölgeleri için aşırı yağış uyarısında bulunmaya devam ederken, İngiltere'de Ocak ayının son 200 yılın en yağışlı ayı olduğu kaydedildi...

Şehir Plancıları Odası'ndan imar planı çağrısı: Ranta değil, doğayla barışık yaşamaya uygun alanlar seçilmeli!

Antalya Şehir Plancıları Odası yaptığı açıklamada Kahramanmaraş merkezli depremlerin 1. yıl dönümünde, benzer felaketlerin tekrar yaşanmaması için acil önlemlerin alınması çağrısı yaptı.

Şehir Plancıları Odası'ndan şehirler için kamusal ve nitelikli planlama çağrısı! 

TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, İzmir'de yaşanan taşkınlardan sonra önemli bir açıklamada bulundu ve kamusal ve nitelikli planlama çağrısında bulundu. İşte ayrıntılar..

Cumhurbaşkanı Erdoğan indirim çağrısı yapmıştı! O çağrıya bu marketler de cevap verdi! Ayçiçek yağı yüzde 15 düştü!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın indirim çağrısına MODOKO ve KARADENİZBİRLİK de katıldı. Buna göre, MODOKO yüzde 20 indirimli satılan mobilya fiyatlarının yılsonuna kadar aynı kalacağını duyurdu. KARADENİZBİRLİK de ayçiçek yağına yüzde 12-15 indirim yaptı.

Altın güç topluyor! Yatırımcılar heyecanla bekliyor! 26 Ağustos Cumartesi gram, çeyrek ve tam altın ne kadar?

Merkez Bankası faiz kararı sonrası sert düşüş yaşayan altın bugün güç topluyor. Altın fiyatları bugün yukarı yönlü hareket ederek kayıplarını gidermeye çalışıyor. Yatırımcılar ise heyecanla altın fiyatlarını takip ediyor. Peki  26 Ağustos Cumartesi gram, çeyrek ve tam altın ne kadar?

Altında ibreler kırmızıya döndü! Tehlike çanları çalıyor! Altın yatırımcıları dikkat! 15 Ağustos altın fiyatları

Altın almak isteyenler güncel altın fiyatlarını araştırıyor. Altının ons fiyatı dün 1912 dolarken bugn 1904 dolara geriledi. Altında ibreler kırmızıya döndü. Tehlike çanları çalıyor. Altın yatırımcıları dikkat! 15 Ağustos 2023 canlı altın fiyatları.

TÜRSAB’ın fiyat indirimi çağrısına turizmcilerden destek geldi!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Firuz Bağlıkaya’nın, iç pazarda otel fiyatlarının indirilmesi için yaptığı çağrıya destek geldi. Türkiye Genç İş İnsanları Derneği Başkan Yardımcısı Şebnem Akman Balta, “İç pazarı kazanmak için oteller acilen indirime gitmeli” dedi.

Selden etkilenen 9 ile 360 milyon 700 bin liralık ödenek gönderildi!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada sellerden etkilenen 9 kente toplam 360 milyon 700 bin liralık ödenek gönderildiğini, aşırı yağışlar sonucu Samsun, Zonguldak ve Giresun'da 3 kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi.

Sel felaketi tarımda hesapları değiştirdi! Çiftçilerin kredileri ve fındık alım fiyatı ne olacak? Bakan tek tek açıkladı

Batı Karadeniz'deki aşırı yağışlar tarım arazilerinde büyük bir hasar yaratırken, Bakan Yumaklı, çiftçilerin Tarım Kredi ve Ziraat Bankası kredileri ile ilgili açıklama yaptı. Bölgede fındık alım fiyatlarının ne olacağı da merak konusu. İşte ayrıntılar...

Barbie’nin ‘Rüya Evi’ gerçek hayatta inşa edildi: İki gün ücretsiz konaklama imkanı sunulacak!

Barbie filminin reklam çalışmaları şaşırtmaya devam ediyor. Son olarak yapımcılar, Barbie'nin Rüya Evini gerçek hayatta inşa etti ve Airbnb'de listeledi.

Altın yatırımcılarının gözü yaşlı! Altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü! 15 Haziran 2023 canlı altın fiyatları

Altın fiyatları, dün açıklana Amerika Merkez Bankası faiz kararı açıklandıktan sonra düşüşe geçti. Altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü ve altın değer kaybetti. Altın yatırımcılarının gözü yaşlı! Bugün gram altın ne kadar oldu? 15 Haziran 2023 altın fiyatları.

Yatırımcılar dikkat! Bu tarihi duyanların gözleri fal taşı gibi açıldı! Altın fiyatlarının yükseleceği tarihi açık açık

Altın ücretleri hakkında yapılan açıklamalar yatırımcıların yakın merceğine girmiş durumda. Yaşanan gerilemelerin geçici olduğu söyleyen uzman isimler yükselişe geçeceği kesin tarih paylaşıldı. 

İstanbul'da kaç binanın deprem riski var? Büyük depremde kaç bina ağır hasar görecek? İlçe ilçe açıklandı!

Türkiye’yi sarsan deprem felaketinin ardından gözler bir defa daha deprem riski altındaki İstanbul’a çevrildi. İBB’nin yaptığı son analize göre 7.5 büyüklüğündeki bir depremde kaç binanın ağır ya da çok ağır hasar alacağı da belirlendi. İşte o rakamlar...

Altını çok kritik süreç bekliyor! Yatırımcılar şok üstüne şok yaşayacak! Fed öncesi net rakam açıklandı!

Son dakika altın fiyatları, milyonlarca yatırımcı tarafından yakından takip ediliyor. Altını kritik bir süreç bekliyor. Fed faiz kararı öncesi net rakam açıklaması gelirken, yatırımcılar şok üstüne şok yaşayacak. İşte ayrıntılar...

ingilterede aşırı yağışlar Haberi

ingilterede aşırı yağışlar


İngiltere'nin özellikle güney ve güney batısını etkisi altına alan yoğun yağış nedeniyle ev ve işyerleri sel suları altında kalan yüzlerce kişi tahliye edildi.

Meteoroloji uzmanları, güneybatı İngiltere ve Galler'in batı bölgeleri için aşırı yağış uyarısında bulunmaya devam ederken, İngiltere'de Ocak ayının son 200 yılın en yağışlı ayı olduğu kaydedildi.


Başkent Londra'dan da geçen Thames nehrinin bazı bölümlerinin taşması dolayısıyla nehir boyunca yer alan yerleşim yerlerindeki bin kadar ev sel suları altında kaldı, yüzlerce kişi evlerinden tahliye edildi. Nehirdeki su seviyesinin 1980'li yıllardan bu yana en yüksek seviyeye ulaştığı belirtiliyor.


Sel felaketinden etkilenen bölgelerde görev yapmak için İngiltere'nin güneyine gönderilen 1,600 askeri personel bölgede yardıma hazır bulundurulurken, acil servis hizmetleri de İngiltere'nin güneydoğusundaki Berkshire bölgesinde evlerinde masur kalan aileleri kurtarma çalışmalarını yürütüyor.


"Yoluna koymak...