07 / 07 / 2024

İnşaat denetim timi

İnşaat denetim timi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, inşaatları denetlemek için kendi bünyesinde zabıta gibi çalışacak bir denetçi timi kuruyor. Bakanlık, böylece gayrimenkule özel zabıta gibi çalışacak timler kuracak...

İnşaat sektöründeki denetim ihlali tehlike saçıyor! Kontrol şart!

İnşaat sektöründe denetim ihlali tehlike saçmaya devam ediyor. Kütahya'da bir okul inşaatında beton dökülürken çökme meydana geldi. Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat, X sosyal medya hesabından videoyu paylaşarak değerlendirmelerde bulundu.

İnşaatlarda denetim için Müteahhitler Odası kurulmalı: Önüne gelen müteahhit olmasın!

İMKON (Türkiye İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu) Yönetim Kurulu Üyesi ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Osman Avcıl, önüne gelenin müteahhit olduğunu belirterek, inşaatlarda denetim için Müteahhitler Odası'nın kurulması gerektiğini söyledi. 

Yapı denetim firmaları inşaat için ekstra elden para alabilir mi?

19,6 bin takipçili İnşaat Mühendisleri isimli kullanıcı, X sosyal medya hesabından 'Yapı denetim firmaları inşaat için ekstra elden para alabilir mi?' sorusunu yöneltti. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Yapı Denetim Birliği açıkladı; Sektörde, inşaat demiri izleme sistemi kayıtları ihmal edilmemeli

Yapı Denetim Birliği tarafından yapılan açıklamada, yapı denetim sektöründe yer alan tüm paydaşların, İnşaat Demiri İzleme Sistemi’nde kayıt yaptırmaları ve bu konuyu ihmal etmemeleri kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları...

Rönesans Rezidans'ın yapı denetim sorumlusu tutuklandı!

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerde Hatay'da yıkılan Rönesans Rezidans'ın yapı denetim sorumlusu Ali Onur Çinçinoğlu tutuklandı.

Açelya Apartmanı'nın yapı denetim firması yeni iş almaktan men edildi!

Başkent Ankara'da yer alan Açelya Apartmanı'nın yapı denetim firması yeni iş almaktan men edildi...

İntema İnşaat 2021 yılı için PwC Bağımsız Denetim ile anlaştı!

İntema İnşaat'ın 2021 yılı için "PwC Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Anonim Şirketi"nin seçilmesine ilişkin kararı tescil edildi. 

İntema İnşaat 2021 yılı için bağımsız denetim şirketini seçti!

İntema İnşaat'ın 2021 yılı hesap dönemindeki finansal raporlarının denetlenmesi için Bağımsız Denetim Şirketi PwC Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş.'nin seçilmesine karar verildi.

Enka İnşaat'ın yönetim kurulu komitesi değişti!

Enka İnşaat'ın denetim komitesine 1 yıl süreyle görev yapmak üzere, Fatih Osman Tar'ın ve Mehmet Mete Başol'un seçilmelerine karar verildi. 

İntema İnşaat bağımsız denetim kuruluşunu seçiyor!

İntema İnşaat, "PwC Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Anonim Şirketi"nin bağımsız denetim kuruluşu olarak seçilmesine ilişkin önerinin genel kurul'un onayına sunulmasına karar verildi.

Enka İnşaat 2021 yılı için bağımsız denetim şirketini seçiyor!

Enka İnşaat'ın 2021 yılına ilişkin finansal tablolarının denetlenmesi için KPMG Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş.'nin seçilmesine ve bu seçimin Genel Kurul'un onayına sunulmasına karar verildi. 

Bergün Yapı Denetim Limited Şirketi kuruldu!

Bergün Yapı Denetim Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 1 milyon TL sermaye bedeli ile Belya Ergün tarafından kuruldu.

İntema İnşaat 2020 yılı için bağımsız denetim şirketini ilan etti!

İntema İnşaat, 2020 tarihinde İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü tarafından tescil edilmiş olan bağımsız denetim şirketini Ticaret Sicil Gazetesi'nde ilan etti.

İnşaat denetim timi Haberi

İnşaat denetim timi


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, inşaatları denetlemek için kendi bünyesinde zabıta gibi çalışacak bir denetçi timi kuruyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, inşaatların mevzuata uygunluğunu denetlemek için kendi bünyesinde çalışacak denetçi birimleri oluşturacak. Bakanlık, böylece gayrimenkule özel zabıta gibi çalışacak timler kuracak. Denetçiler, imar planlarından ruhsatlandırmaya kadar inşaatlarla ilgili tüm faaliyetleri denetleyerek, Bakanlık adına işlem tesis etme yetkisine sahip olacak. TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen, 'Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun' kapsamında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, vatandaşın mağduriyetini önlemek ve güvenliği sağlamak amacıyla inşaatları sıkı denetim altına alacak. Bu kanunla birlikte, daha önce sadece yapı denetim firmaları üzerinden yapılan kontrollere, bakanlığın uzman personelle gerçekleştireceği denetimler de eklenecek. 


Zabıta gibi çalışacak Zabıta gibi çalışacak denetçiler, imar planlarından ruhsatlandırmaya kadar...