29 / 04 / 2024

inşaat gürültüsü şikayeti

inşaat gürültüsü şikayeti

İnşaat çalışmaları, çevrede yer alan yapı sakinlerini rahatsız edici düzeyde olabiliyor. Çevreye verilen rahatsızlığın minimuma indirilmesi için çalışmaların yasal saat sınırları içerisinde yapılması gerekiyor. İşte inşaat yapma saatleri 2015..

İnşaat gürültüsü nereye şikayet edilir?

İnşaat çalışmalarının resmi saatleri, 27601 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi Ve Yönetimi Yönetmeliğinde tespit ediliyor. Peki, bu saatler dışındaki inşaat gürültüsü nereye şikayet edilir?

İnşaat gürültüsü şikayeti nereye yapılır?

Konut bölgeleri içinde ve yakın çevresinde gerçekleştirilen şantiye faaliyetleri gündüz zaman dilimi dışında akşam ve gece zaman dilimlerinde sürdürülemiyor. Peki, çalışma saatlerine uymayan inşaat gürültüsü şikayeti nereye yapılır?

İnşaat sektöründe ücretli çalışan sayısı yüzde 10,2 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan istatistiklere göre ücretli çalışan sayısı inşaat sektöründe yüzde 10,2 ve ticaret-hizmet sektöründe yüzde 2,1 artış gösterdi.

Küresel iklim kriziyle mücadelede inşaat sektörüne önemli görevler düşüyor!

Siltaş Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özdemir, küresel iklim krizine karşı alınması gereken önlemler için inşaat sektörüne önemli görevler düştüğünü söyledi. İşte Murat Özdemir'in o açıklamaları...

DAİMFED Genel Başkanı Karslıoğlu: İnşaat sektörü sıkıntıda! Kamu müteahhitleri reel fiyat farkı bekliyor

DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, inşaat sektörün sıkıntıda olduğunu açıklayarak, yetkililer tarafından reel fiyat farkı ile cezasız tasfiye kararnamesinin ele alınması gerektiğini vurguladı.

İngiltere'de inşaat sektörü aktivitesi Ekim ayında keskin düşüş gösterdi!

S-P Global/CIPS tarafından yapılan açıklamaya göre İngiltere'de inşaat sektörü aktivitesi Ekim ayında yüksek borçlanma maliyetleri ve yeni projelere yönelik "bekle-gör" yaklaşımına bağlı şekilde keskin düşüş gösterdi. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

TÜİK açıkladı: İnşaat sektörü ciro endeksi, Mayıs'ta yüzde 102,8 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) mayıs ayına ilişkin merakla beklenen ciro endekslerini açıkladı. Açıklanan rakamlara göre, inşaat sektörü ciro endeksi, Mayıs'ta yüzde 102,8 arttı...

İnşaat sektöründe şenlik havası var! İnşaat demir fiyatlarına indirim geldi! 14 Mayıs 2022 demir fiyatları...

İnşaat demir fiyatlarına 500 lira indirim geldi. Geçtiğimiz haftalarda üst üste gelen zam haberleri inşaat sektöründe yıkıma neden olurken, son günlerde peş peşe gelen indirim haberi sektörde şenlik havası yarattı. Demir fiyatları 2022 ne kadar? İşte 14 Mayıs 2022 demir fiyatları...

İnşaat sektörü, yılın ikinci yarısında hareketlenecek!

Türkiye Hazır Beton Birliği tarafından hazırlanan ve merakla beklenen “Hazır Beton Endeksi” 2022 Nisan Ayı Raporu’na göre inşaat sektörünün 2022 yılının ikinci yarısında hareketlenmesi bekleniyor. İşte merakla beklenen o rapor...

Gürültü yapan komşular dikkat! Eviniz elinizden gidebilir!

Hürriyet gazetesi köşe yazarlarından Oya Armutçu, bugünkü yazısında komşu gürültüsünü kaleme aldı. İşte milyonlarca kişiyi ilgilendiren o köşe yazısı...

İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 2 azaldı!

Merakla beklenen  ekonomik güven endeksi verileri resmen açıklandı. Söz konusu verilere göre, inşaat sektörü güven endeksinin yüzde 2 azaldığı görüldü.

İnşaat sektörü, konut projelerinde iade hakkı süresinin kısaltılmasını istiyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen inşaat sektörü, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'da bulunan ve ön ödemeli konut projelerinde 24 aya ulaşan iade süresinin 3 aya inmesini istiyor.

İnşaat sektöründe ücretli çalışan sayısı yüzde 3,2 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından resmi olarak açıklanan verilere göre, inşaat sektöründe ücretli çalışan sayısı yüzde 3,2 arttı...

İnşaat sektöründe istihdam edilenlerin sayısı 36 bin kişi arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından resmi olarak açıklanan Ekim-Aralık 2021 dönemi verilerine göre, inşaat sektöründe istihdam edilenlerin sayısı 36 bin kişi arttı.

Komşu gürültüsüne karşı ne yapılabilir? 

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında komşu gürültüsünü  kaleme aldı. Peki komşu gürültüsüne karşı ne yapılabilir? 

inşaat gürültüsü şikayeti Haberi

inşaat gürültüsü şikayeti

İnşaat yapma saatleri 2015!

Her bölgede artan inşaat çalışmaları, çevrede yer alan mesken ve işyeri yapı sakinlerini rahatsız edici düzeyde olabiliyor. Çevreye verilen rahatsızlığın minimuma indirilmesi için çalışmaların yasal saat sınırları içerisinde yapılması gerekiyor.


İnşaat yapma saatleri hakkında, 4 Haziran 2010 tarihinde 27601 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi Ve Yönetimi Yönetmeliği yer alıyor.


Yönetmelik gereğince, konut bölgeleri içinde ve yakın çevresinde gerçekleştirilen şantiye faaliyetleri gündüz zaman dilimi dışında akşam ve gece zaman dilimlerinde sürdürülemiyor.


Şantiye alanları için çevresel gürültü kriterleri

MADDE 23 – (1) Şantiye alanlarından çevreye yayılan gürültü seviyesi ve gürültünün önlenmesine ilişkin kriterler aşağıda belirtilmiştir:


a) Şantiye alanındaki faaliyet türlerinden çevreye yayılan gürültü seviyesi Ek-VII’de yer alan Tablo-5’te verilen sınır değerleri aşamaz.


b) Konut bölgeleri içinde ve yakın çevresinde gerçekleştirilen şantiye faaliyetleri...