22 / 05 / 2024

inşaat güven son durum

inşaat güven son durum

İnşaat sektöründeki güven düşüşü tüketici güven endeksine göre yaklaşık 6 kat daha az olurken, oluşturdukları markalar ile tüketicinin güvenini kazanan inşaat sektörünün aktörleri, yatırımcıyı bu sıkıntılı dönemde kendine çekmeyi başarıyor.

Deprem yönetmeliğine kafa tutan bu inşaat görenlere 'pes' dedirtti! 

Depremler sonrası, kentsel dönüşüm ve bina güçlendirmenin önemi bir kez daha anlaşılırken sosyal medyada güçlendirme çalışması yapılan bir binanın fotoğrafları görenleri 'pes' dedirtti. İşte o inşaat...

İnşaat, hizmet ve perakende sektörlerinde güven düştü!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2023 Temmuz’a dair Hizmet, Perakende Ticaret ve İnşaat Güven Endekslerini yayımladı. Bu kapsamda, inşaat, hizmet ve perakende sektörlerinde güven düştü.

TÜİK aralık ayı güven endekslerini açıkladı! İşte puanı artan ve azalan sektörler!

TÜİK, aralık ayı perakende ticaret ve inşaat güven endekslerini açıkladı. İşte verilere göre artan ve azalan güven endeksleri…

İnşaat sektörü son çeyreğe yavaşlayarak girdi! 

“Hazır Beton Endeksi” 2022 Eylül Ayı Raporu yayımlandı. Raporda yer alan verilere göre; inşaat sektörü son çeyreğe yavaşlayarak girdi. İşte raporda yer verilen o açıklamalar...

Tek Vizyon Yapı İnşaat Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ek Vizyon Yapı İnşaat Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Sultanbeyli’nde  200 bin TL sermaye bedeli ile Tahsin Güven tarafından kuruldu.

Tek Vizyon Yapı İnşaat Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tek Vizyon Yapı İnşaat Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi  Sultanbeyli’nde  200 bin TL sermaye bedeli ile Tahsin Güven tarafından kuruldu.

İnşaat malzemeleri sanayisi son bir yılda yaklaşık 25 milyar dolar ihracat gerçekleştirdi!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi Mayıs 2021 sonuçlarına göre; inşaat malzemeleri sanayisinde son bir senede  25 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirildi. 

Elazığ'daki Alışveriş ve Yaşam Kompleksi'nin inşaatı gündemde!

Elazığ’da AKP ve MHP ortaklığındaki Alışveriş ve Yaşam Kompleksi'nin inşaatı devam ediyor. Yüksek kat sayısıyla dikkat çeken yapıya ilişkin tartışmalar da gündemde...

Thodex'in ortağı Güven Özer İstanbul’da yakalandı!

Türkiye'de 400 bine yakın kişinin dolandırılmasıyla gündeme gelen Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer’in ağabeyi Güven Özer, İstanbul’da düzenlenen operasyonla yakalandı.

İnşaat sektörü güven endeksi 5.2 azaldı!

TÜİK Ocak ayı için ekonomik güven endeksi verilerini açıkladı. Bu dönemde inşaat sektörü güven endeksi  yüzde 5,2 azalarak 84,2 değerine indi.

Yerli otomobil fabrikasının inşaatı 12 ayda bitecek!

TOGG’un sosyal medya hesabından fabrikanın inşaatında gelinen son nokta dron ile görüntülendi. Yerli otomobilin üretileceği fabrikanın bu ay başlayacak üst yapı inşaatında da 5 bin kişinin çalışacağı belirtildi. 

İnşaat sektörü son çeyreğe iyi başladı! 

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), “Hazır Beton Endeksi” 2020 Ekim Ayı Raporu’nu açıkladı. Raporda yer alan detaylara göre; inşaat sektöründe 5 aydır devam eden yükseliş sürüyor.

İnşaat sektörü son iki aydan umutlu!

Koronavirüsün inşaat sektörünü derinden etkilediğini söyleyen İZKA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Azat Yeşil, son iki ayda sektörden umutlu olduklarını açıkladı. Yeşil, “Devletin teşvikleri sektörün yeniden canlanmasında oldukça önemli rol oynadı” dedi.

inşaat güven son durum Haberi

inşaat güven son durum

TÜİK Ekonomik Güven Endeksi Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 14,8 oranında azalarak 83,88 değerinden 71,46’e geriledi.


Piyasalarda çok sayıda sektörde durgunluk hakimken, bu sıkıntılı süreçten en az etkilenen sektörlerden biri yine "güvenli liman" olarak bilinen inşaat sektörü oldu. TÜİK tarafından açıklanan Ekonomik Güven Endeksine göre Şubat ayında inşaat sektöründeki güven düşüşü tüketici güven endeksine göre yaklaşık 6 kat daha az olurken, oluşturdukları markalar ile tüketicinin güvenini kazanan inşaat sektörünün aktörleri, yatırımcıyı bu sıkıntılı dönemde kendine çekmeyi başarıyor.


İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 1,3 azaldı!


Alınan bilgiye göre, TÜİK Ekonomik Güven Endeksi Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 14,8 oranında azalarak 83,88 değerinden 71,46'e geriledi.Endeks özellikle tüketici, hizmet ve perakende sektörlerinde düşüş gösterdi.


En fazla güven kaybı Şubat ayında bir...