07 / 05 / 2024

inşaat iş basın açıklaması

inşaat iş basın açıklaması

Sendikaya üye bir grup, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da pasaportlarına el konulduğu iddia edilen Türk inşaat işçilerine destek amaçlı basın açıklaması yaptı

İnşaat işçileri artık yurt dışını değil, Türkiye'yi seçiyor: Yeni bir işçi 40 bin TL maaş alıyor!

İnşaat işçileri artık yurt dışı yerine Türkiye'de çalışmaya yöneliyor. Sektöre yeni giren bir inşaat işçisi 40 bin TL maaş alıyor. İşte ayrıntılar...

Türkiye Hazır Beton Birliği inşaat sektörünün geleceğini iyi görmüyor! 

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), Hazır Beton Endeksi” 2024 Mart Ayı Raporu’nu açıkladı. Rapora göre inşaat sektörünün geleceğine dair iyimserliğin henüz oluşmadığı belirtildi.

Almanya'da inşaat işçileri ayaklandı! Maaşlar artırılsın!

Almanya'da, binlerce inşaat işçisi adına açıklama yapan İnşaat, Tarım ve Çevre Sendikası, hükümetten, işçilere en az 500 Euro olacak şekilde maaş zammı talep etti.

Çankırı'da parasını alamayan inşaat işçileri eylem yaptı: Müteahhit paramızı ödesin!

Çankırı'da 7 katlı inşaatın çatısına çıkan inşaat işçileri vinç üzerine çıkarak 'müteahhit paramızı ödesin' eylemi yaptı. 

İnşaat-Sen: Yurtdışındaki inşaat işçileri için bir fon oluşturulmasını istiyoruz!

İnşaat-Sen Örgütlenme Koordinasyon Üyesi Nurseli Gözüaçık, yurtdışında çalışan inşaat işçilerinin ücret sorunu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Yurtdışındaki inşaat işçileri için bir fon oluşturulmasını istiyoruz." dedi.

Artvin'de yüksekten düşen inşaat işçisi yaşamını yitirdi!

Artvin Yusufeli'de viyadük inşaatında çalışan inşaat işçisi hayatını kaybetti...

Maaşlarını alamayan İzmir Şehir Hastanesi inşaat işçileri grev yaptı!

İzmir Bayraklı 'da inşa edilen İzmir Şehir Hastanesi inşaat işçileri maaşlarını alamadıklarını söyleyerek grev yaptı.

Evora İzmir'in B2-B3 bloklarının inşaat işi için sözleşme imzalandı!

Halk GYO'nun Evora İzmir Projesi'nde yer alan B2-B3 blokların inşaat işleri için yapılan ihale neticesinde, en uygun teklifi veren Teknik Yapı grup firması Aslanoğlu Altyapı ve Üst Yapı A.Ş. ile sözleşme imzalandı.   

Gaziantep'te iskeleden düşen inşaat işçisi hayatını kaybetti!

Gaziantep'te bir inşaatta çalışan Ali Çiftçi isimli inşaat işçisi tadilat için çıktığı binanın 5'inci katındaki iskeleden düşerek hayatını kaybetti.

Sakarya'da asansör boşluğuna düşen inşaat işçisi yaşamını yitirdi!

Sakarya Hendek'te asansör boşluğuna düşen inşaat işçisi yaşamını yitirdi...

Adana'da yüksekten düşen inşaat işçisi hayatını kaybetti!

Adana Merkez Çukurova ilçesi Huzurevleri Mahallesi'nde boyacılık yapan inşaat işçisi çalıştığı asansörden düşerek hayatını kaybetti.

Tokat'ta inşaat işçisi çalıların arasında ölü bulundu!

Tokat'ın Erbaa'da inşaat işçisi Ramazan nedeniyle Nurullah D. (28) tarafından tabancayla öldürüldü ve çalılık alana atıldı. 

Kavgada bıçaklanan inşaat işçisi, yaşamını yitirdi!

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde kavga ettiği kişiler tarafından bıçaklanan inşaat işçisi Ahmet Daştemir (28) tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

inşaat iş basın açıklaması Haberi

inşaat iş basın açıklaması

İnşaat İşçileri Sendikası'na (İnşaat-İş) bağlı bir grup, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da pasaportlarına el konulduğunu iddia ettikleri 120 Türk inşaat işçisi için, 4. Levent'teki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu önünde basın açıklaması yaptı.


Sendika adına açıklama yapan Halil Çelik, dokuz aydır Riyad’da DSG Yapı firmasına bağlı olarak çalışan işçilerin sekiz aydır maaşlarının ödenmediğini, daha uzun süre orada çalışıp 16-17 aydır ücretlerini alamayanların olduğunu savundu.


Çelik, işçilerin maaşlarını alabilmeleri için iş bıraktıklarını fakat bu sefer de gözaltı ve tutuklamalara maruz kaldıklarını öne sürdü.


Şu an haklarını alabilmek için iş bırakan işçilerin pasaportlarına el konulduğunu ifade eden Çelik, yurt dışında rehin tutulan inşaat işçileri için kamuoyunu ve yetkilileri duyarlılığa davet ederek, göçmen işçiler için çalışma vizesi, güvenceli ve sigortalı çalışma koşulları talep etti.


Grup basın açıklamasının ardından olaysız...