16 / 05 / 2024

İnşaat İşinde Çalışan İşçilerin Vergilendirilmesi

İnşaat İşinde Çalışan İşçilerin Vergilendirilmesi

Özel inşaat işinde çalışan işçilerin elde ettikleri ücretler GVK' nun 64. Maddesinin 3. Bendinde " Diğer Ücretler " başlığı altında düzenleniyor. İşte Özel İnşaat İşinde Çalışan İşçilerin Vergilendirilmesi hususu...

SASA inşaatında çalışan işçilerden düşük zamma tepki! En az iki asgari ücret istiyoruz...

SASA’nın Adana'da yeni yapılan fabrikasının inşaatında çalışan işçiler, maaşlarına yapılan düşük zaman dolayı işi bıraktı. 

Orange City Balat projesiyle doğanın içinde modern bir yaşam başlıyor!

Özdilek Holding bünyesinde yer alan Orange İnşaat, Bursa’nın nezih semti Balat’ta yükselen Orange City Balat ile doğanın içinde huzurlu ve modern bir yaşamı da başlatıyor.

Öz Fibek Hafriyat Nakliyat İnşaat Hurda Alım Ve Satımı Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öz Fibek Hafriyat Nakliyat İnşaat Hurda Alım Ve Satımı Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Abdullah Gümüş tarafından kuruldu.

İnşaat sektöründe istihdam rekoru kırıldı, sektörde çalışan sayısı 1,7 milyon seviyesine ulaştı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre; Türkiye'de ağustos ayında "inşaat" alanında ücretli çalışan sayısı bir virgül yedi tüm zamanların en yüksek seviyesine yükseldi. İşte haberin ayrıntıları...

Çevik Ahşap İnşaat Oto Alım Satım Oto Yıkama Limited Şirketi kuruldu!

Çevik Ahşap İnşaat Oto Alım Satım Oto Yıkama Limited Şirketi bugün Beykoz'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Mustafa Çevik tarafından kuruldu.

Kapaanoğlu İnşaat Metal Alüminyum Elektrik Lojistik Otomotiv Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kapaanoğlu İnşaat Metal Alüminyum Elektrik Lojistik Otomotiv Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 650 bin TL sermaye bedeli ile Hüseyin Kanbur tarafından kuruldu.

Toyota hidrojenle çalışan konsept aracını tanıttı!

Bütün dünya dikkatini elektrikle çalışan araçlara yöneltmişken, Japon otomotiv devi Toyota başka alternatiflerin peşinde koşuyor. İşte detaylar...

Kıneka Cnc Makina İnşaat Gayrimenkul Alım Satım Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kıneka Cnc Makina İnşaat Gayrimenkul Alım Satım Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Bayrampaşa'da 600 bin TL sermaye bedeli ile Emre Sülün ve Fırat Kadlan ortaklığında kuruldu.

Alışan Gayrimenkul İnşaat Danışmanlık Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Alışan Gayrimenkul İnşaat Danışmanlık Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Ertuğrul Alışan tarafından kuruldu.

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Yargıtay’dan devrim niteliğinde fazla mesai kararı!

Yargıtay, mesai saatleri konusunda emsal bir karar verdi. Milyonlarca özel sektör çalışanını kapsayan bir karar alan Yargıtay, günlük 11 saati, gece ise 7,5 saati geçen çalışmaların haftalık fazla çalışma süresi (45 saat) doldurulmasa bile fazla mesai hükümlerine tabi olduğuna karar verdi.

Dünyaca ünlü şirket 7 bin çalışanını kapının önüne koyacak!

ABD merkezli banka iflasları finans piyasasında endişe yaratırken dünyaca ünlü dev şirketin yaz başına kadar 7 bin çalışanının işine son vereceğini açıklaması şok etkisi yarattı.

Asgari ücrette ara zam 2023'te de olacak mı? Milyonlarca çalışan dikkat! Hemen bakın... Tek tek açıklandı!

Asgari ücretle ilgili ara zam iddiaları sık sık gündem oluyor. Asgari ücrette ara zam 2023'te de olacak mı? Milyonlarca çalışan dikkat! Hemen bakın... Tek tek açıklandı!

Asgari ücrete ara zam müjdesi! Rakamlar peş peşe hesaplandı! Çalışan, memur, emekli herkes baksın: Yeni zamlı maaşlar...

Asgari ücrete ara zam müjdesi! Rakamlar peş peşe hesaplandı! Çalışan, memur, emekli herkes baksın: Yeni zamlı maaşlar...

İnşaat İşinde Çalışan İşçilerin Vergilendirilmesi Haberi

İnşaat İşinde Çalışan İşçilerin Vergilendirilmesi

Özel İnşaat İşinde Çalışan İşçilerin Vergilendirilmesi!


I- ÖZEL İNŞAAT İŞİNİN TANIMI

Özel inşaat işi inşa edilen apartmanların daire, kat veya dükkan halinde satılma amacı güdülmeksizin, başka bir deyişle kendi ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla yapılmasını ifade etmektedir. Burada önem arzeden konu, yapılan inşaat faaliyetinin sürekli olmaması ve alım- satıma konu edilmemesidir. Bilindiği üzere; apartman inşa edip bunları kat veya dükkan halinde satanların elde ettikleri kazanç ticari kazanç sayılmakta ve vergilendirilmektedir. 


Dolayısıyla bu kişiler yanlarında çalıştırdıkları işçilerden vergi kesintisi yapmak ve bunu muhtasar beyanname ile vergi dairesine yatırmak durumundadırlar. Ancak bizim üzerinde durmak istediğimiz özel inşaat işleri ticari bir faaliyet çerçevesinde yapılmayan ve tamamen kişisel ihtiyaca cevap verecek nitelikteki inşaatlardır. Bu tür inşaatlarda çalıştırılan işçiler diğer inşaat işçilerinden farklı bir şekilde vergilendirilmektedir.


II- ÖZEL İNŞAAT İŞİNDE...