30 / 04 / 2024

inşaat izni masrafları

inşaat izni masrafları

Belediye sınırları içerisinde veya bu sınırların dışarısında bir arsa üzerinde inşaat yapılabilmesi için inşaat izninin yetkili birimlerden alınması gerekiyor. Peki inşaat izni maliyeti ne kadar?

İnşaat izni nasıl alınır?

Bir arsa üzerinde inşaat yapılabilmesi için öncelikle, bağlı olduğu belediye gidilerek gerekli belgelerin teslim edilmesi ve inşaat projesi için izin alınması gerekiyor. Peki, inşaat izni nasıl alınır?

11 ilde başlatılan konut seferberliği inşaat izinlerine de yansıdı!

Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen ve asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremlerin etkilediği 11 şehirde başlatılan konut seferberliği yapı ruhsatlarına da yansıdı. Açıklanan rakamlara göre geçen seme bu bölgede alınan inşaat izni sayısı 68 bin 202'ye çıktı.

ABD'de inşaat izni sayısı yüzde 2,5 azalışla 1 milyon 460 bine geriledi!

Açıklanan resmi rakamlara göre ABD'de verilen inşaat izni sayısı ise Kasım ayında aylık bazda yüzde 2,5 azalışla 1 milyon 460 bine geriledi

O ilde 3 yılda 6 milyon 767 bin metrekare yeni inşaat izni verildi! Dağ, taş inşaat oldu!

Bilimsel toplantılarda çarpık yapılaşmasıyla örnek gösterilen Kuşadası’nda, koronavirüs pandemisinin başladığı 2020'den bu güne 5 milyon 856 bin 908 metrekaresi konut olmak üzere 6 milyon 767 bin metrekare yeni inşaat izni verildiği belirlendi. Plansız yapılaşmaya dikkat çekildi ve riskler tek tek a

İnşaat maliyeti nedir? 100 metrekare ev kaça mal olur?

Ağustos ayında temmuza göre inşaat maliyet masraflarında kademeli artış devam ediyor. Yüksek enflasyon ve faiş artışlar ve dolardaki yükselişe bağlı olarak inşaat maliyetleri de artarak devam ediyor.

İnşaatı tamamlanmayan binada aidat ödenir mi? 

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde inşaatı tamamlanmamış olan binada aidat ödenip ödenmeyeceğini ve masrafların kime ait olduğunu kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...

Ukrayna’da inşaat izni başvuruları 24 saat içinde yanıtlanıyor!

Ukrayna'da binlerce inşaat için hazır olma beyanı, çalışmanın başlangıcına dair mesajlar ve uygulanması için izinler yayınlandı.

İstanbul Yeşilyurt'ta kaçak inşaat gerginliği!

İstanbul Bakırköy ilçesine bağlı Yeşilyurt sahilinde imar izni olmadan yapılan inşaat çevre halkını rahatsız etti. Konuyu İBB ve Bakırköy Belediye'ye bildiklerini söyleyen bölge sakinleri henüz bir dönüş alamadıklarını dile getirdi. 

Filistinliler kendi topraklarında inşaat izni alamıyor!

Kovid-19 salgınının işgal altındaki Filistin topraklarında sıkıntılar oluşturuyor. Filistinlilere Yardım Koordinatörü Mahmud Elhafif, Filistinlilerin kendi topraklarında inşaat yapma izni alamadığını belirtti.

Yusufeli Barajı inşaatında çalışan işçilere ev izni!

Artvin'in Yusufeli ilçesinde, Çoruh Nehri'nde yapımı süren ve tamamlandığında Türkiye'nin en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı inşaatında çalışan ve koronavirüs önlemleri kapsamında 3.5 aydır şantiyede kalan işçilerin evlerine gidip gelmeleri için izin çıktı. 

Batı Şeria C bölgesinde Filistinlilere inşaat izni verilmeyecek!

Netanyahu, "Batı Şeria’nın yüzde 30'unu ilhak edeceğiz. Ayrıca 4 yıl boyunca hem İsraillilere hem de Filistinlilere C bölgesinin geri kalan yüzde 50'sinde inşaat  izni vermeyeceğiz" dedi...

Malezya'da inşaat sektörüne çalışma izni verildi!

Malezya hükümeti, Kovid-19 sebebiyle 18 Mart tarihinde ilan edilen ve dün ikinci kez uzatılan kısmi sokağa çıkma yasağı kapsamında otomotiv, makina ve ekipman, inşaat, elektronik, kuru temizleme ve kuaförlük gibi sektörlere çalışma izni vererek yasağı gevşetti.

İzmir Karaburun'da yapılaşma izni olmayan meydanda inşaat başladı!

İzmir Karaburun'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı izni olmadan yapılaşma yapılamayan ilçe meydanında CHP’li Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan kafe inşaatına başladı...

Bank Asya hissedarına özel inşaat izni mi verildi?

Ankara TMMOB Şehir Plancıları Odası (ŞPO), eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in döneminde yapılan plan değişiklikleriyle Asce İnşaat adlı şirkete önemli izinler verildiğini söyledi. Asce İnşaat adlı şirketin kurucusunun eski Bank Asya hissedarı olduğu öğrenildi. 

inşaat izni masrafları Haberi

inşaat izni masrafları

İnşaat izni maliyeti!

Belediye sınırları içerisinde veya bu sınırların dışarısında bir arsa üzerinde inşaat yapılabilmesi için inşaat izninin yetkili birimlerden alınması gerekiyor. İnşaat yapılacak arsa belediye sınırları içerisindeyse bu iznin belediyeden alınması gerekiyor.


Bilindiği üzere İmar Kanunu gereğince ruhsatsız yapılabilecek yapılar hariç, tüm yapı inşaatlarında bu iznin alınması zorunlu tutuluyor. Aksi halde inşaat çalışmaları başlanan yapının ruhsatsız olduğunun tespit edilmesi halinde, inşaat çalışmaları durdururuluyor. Peki, inşaat izni nasıl alınır? İnşaat izni maliyeti nedir?


İnşaat izni maliyetine 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu'nda belediyeye ödenen vergiler ve harçlar kapsamında yer veriliyor.


İnşaat izni maliyeti 2014..

Konu, vergiyi doğuran olay:

Ek Madde 1 – (Ek: 21/1/1982 - 2589/1 md.)

Belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde yapılan her türlü bina inşaatı (ilave ve tadiller dahil), inşaat veya tadilat ruhsatının alınmasında...