28 / 04 / 2024

inşaat kdv indirimi

inşaat kdv indirimi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28 Mart tarihli Kabine Toplantısı'nın ardından inşaat sektörünü de kapsayan yeni KDV düzenlemesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Peki, arsa KDV oranı kaç oldu?

İnşaat sektöründe hareketlilik başladı!

Konut teslimlerinde uygulanan KDV ve tapu harcı indirimini ele alan Yenigün, “KDV indirimi ve tapu harçlarındaki indirim; hem ev sahibi olmak isteyenleri heyecanlandırmış, hem sektörümüzde bir hareket başlatmıştır” diye konuştu.

İnşaatta KDV indirimi devam etmeli!

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, inşaat sektörünün büyümesi için KDV indiriminin payını değerlendirdi. Demirtaş, ''İnşaatta KDV indirimi ve tapu harcı indirimi devam etmeli” dedi.

Döviz ve KDV oranlarındaki artış inşaat maliyetlerini daha da yükseltecek!

Fenercioğlu A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Aycan Fenercioğlu inşaat maliyetleri ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Döviz ve KDV oranlarındaki artışlar inşaat maliyetlerini daha da artıracağını söyledi.

İnşaat demir fiyatlarına Temmuz dopingi! Fiyatlar tavan yaptı! Demir fiyatları ne kadar oldu?

Temmuz ayında KDV'ye gelen zam demir fiyatlarını da vurdu. İnşaat demir fiyatları gelen zamların etkisi ile tavan yaptı. Demir fiyatları ne kadar oldu? 1 ton inşaat demiri kaç lira? 10 Temmuz 2023 demir fiyat listesi.

2023 TOKİ sosyal konutlarda KDV indirimi! TOKİ Başkanı resmen peş peşe duyurdu!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, ülke tarihinin en büyük sosyal konut hamlesinde 45 bin 414 ihalenin tamamlandığını ve sosyal konutta KDV indirimi yaparak oranı yüzde 1'in altına çekmeyi planladıklarını duyurdu.

Ata GYO Çanakkale projesi için Ru İnşaat'la 1.7 milyon TL'lik sözleşme imzalayacak!

Ata GYO, Çanakkale ili, Merkez ilçesi, Kemalpaşa Mahallesi 175 ada 3 parselde yer alan gayrimenkulün zemin iyileştirme ve kaba inşaat işlerinin toplam 1 milyon 750 bin lira+KDV bedelle Ru İnşaat'a yaptırılmasına karar verdi. 

Turizm yatırım inşaatı ve elektrikli otomobil üreten firmalara KDV istisnası

Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, turizmde teşvk belgesi olanların inşaat işlerine ve elektrikli araç üretimi için AR-GE çalışması yapanlara KDV istisnası getirildi.

Tuvalet kağıdı, peçete ve kağıt havluya KDV indirimi geldi! İşte A101, MİGROS, ŞOK 29 Mart 2022 fiyat listesi!

Temel ihtiyaç ürünlerinde KDV oranı yüzde 18'den yüzde 8'e indirilecek. Peki bu durum market raflarına ne zaman yansıyacak? KDV indirimi hangi ürünler için geçerli olacak? Tüketici kesim bu indirimden ne zaman faydalanacak? İşte ayrıntılar...

KDV düzenlemesi inşaat sektörünü sevindirdi! Gözler şimdi kamu projeleri desteğinde!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen KDV indirimi ile ilgili önemli açıklamalar yapan Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren, konut ve arsadan sonra kamu projelerinde artık taşınamaz hale gelen maliyetleri düşürecek adımların atılmasını beklediklerini söyledi.

İnşaatta KDV müjdesi! Arsa KDV oranı kaç oldu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28 Mart tarihli Kabine Toplantısı'nın ardından inşaat sektörünü de kapsayan yeni KDV düzenlemesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Peki, arsa KDV oranı kaç oldu?

Emlak sektöründe neler oluyor? İnşaat sektörü durma noktasına mı geldi?

Dövizde yaşanan artışın, inşaat ve emlak piyasasını kötü etkilediğini belirten emlak danışmanları KDV indirimi gibi sektör hakkında oldukça önemli pek çok noktayla ilgili açıklamalarda bulundu.

KDV indirimi genişletiliyor! 3 sektöre büyük müjde!

Gıda sektöründeki yüzde 8 KDV oranının yüzde 1'e indirilmesinden sonra şimdi de diğer sektörler için de KDV indirimi yapılması planlanıyor. Peki yeni KDV indirimleri ne kadar olacak? İndirimler hangi sektörleri kapsayacak? İşte KDV indiriminde yeni detaylar...

Konut kredisi faiz indirimi inşaat sektörüne yarayacak!

3 kamu bankası tarafından konut kredisi faizlerinde indirime gidildi. İktisatçı Prof. Dr. Yalçın Karatepe, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Karatepe, “Kimlerin faydalanacağı belli, inşaat sektörü” diye konuştu.

İnşaat sektöründeki KDV neleri kapsıyor?

Büyük ölçekli yatırımlara ilişkin inşaat işleri nedeniyle yüklenilen KDV’nin KDV Kanunu’nun Geçici 30.ncu maddesi hükümleri kapsamında, iadesi nasıl oluyor? İşte inşaatlarda KDV iadesinin ayrıntıları...

İnşaat sektöründe gözler faiz indiriminde!

Geçtiğimiz sene başlatılan faiz kampanyasının rekor getirdiğini belirten Sebo Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Gülçiçek, inşaat sektörünün bir faiz indirimi beklediğini söyledi.

inşaat kdv indirimi Haberi

inşaat kdv indirimi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugünkü 3.5 saat süren Kabine Toplantısı sonrasında inşaat sektörünü de ilgilendiren yeni KDV düzenlemesine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Birçok sektörde KDV indirimi yapıldı.

Geçtiğimiz haftalarda temel gıdada yapılan KDV indiriminin ardından bugün temel ihtiyaç ürünlerinde de KDV oranı yüzde 8'e indirildi. Bu ürünler arasında deterjandan sabuna, tuvalet kağıdından peçeteye ve bebek bezi gibi ürünlerde KDV indirimi yapıldı.

Açıklamalarına devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan inşaat sektörünü sevindiren KDV indirimini de duyurdu. Peki, arsa KDV oranı kaç oldu? Arazi KDV oranı kaç oldu? İşte detaylar...

ARSA KDV ORANI KAÇ OLDU?

Arsa ve araziler için KDV oranı yüzde 8'e indirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan KDV indirimini "İnşaat sektörünün üzerindeki finansman yükünü azaltıyoruz." sözleri ile duyurdu.

Ayrıca net 150 metrekareyi geçmeyen konutlar için KDV yüzde 8...