28 / 04 / 2024

inşaat kredisi verenler

inşaat kredisi verenler

Kendi başına inşaat yapan ve yaptıran kişilerin inşaatlarının finansmanına yönelik olarak, belirli vade ve koşullarda geri ödenmek üzere inşaat kredisi verilebiliyor. İşte inşaat kredisi veren bankalar 2014...

Deprem bölgesinde inşaat sektöründe işçi sıkıntısı çok büyük! 

Deprem bölgesindeki illerde inşaat faaliyetleri devam ederken bu illerin bir yandan toparlanması için mevcut iş yerleri de 6 Şubat öncesine dönmeye çalışıyorlar. Yoğun göç veren şehirlerde işçi sıkıntısı da artarak devam ediyor. İşverenler şehir dışından getirdiği işçileri otellere yerleştiriyor.

Konyalıların 19 yıldır beklediği metro projesinde son dakika! 'Çin kredisi' engeli aşıldı! İnşaat çalışmaları başlıyor

19 yıldır Konya'nın gündeminde olan Konya metro projesi ile ilgili son dakika açıklaması geldi.  AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan kanuni süreçlerin başlaması ile inşaatın başlayacağını açıkladı.

Müteahhit arsayı bitirmediğinde ne yapılmalı? İnşaat sözleşmesi feshedilir mi?

Arsası olup arsayı kat karşılığı inşaat sözleşmesi ile müteahhide verenler, bazı durumlarda tamamlanmayan işlerle karşılaşabilir. Müteahhit inşaatı bitirmezse kişinin bazı yasal haklarının olduğunu bilmesi gerekir. Peki arsa sahibinin bu durumlarda hakları nelerdir ve nasıl dava açmalıdır?

İnşaat sektörü düşük faizli konut kredisi bekliyor!

İZTO Yönetim Kurulu Üyesi ve MÜFED Başkanı İsmail Kahraman, konut fiyatlarıyla ve inşaat maliyetleriyle ilgili konuştu. İşte o açıklamalar... 

İnşaat sektöründen arsa maliyetlerinde ve vergilerde indirim talebi!

Anadolu Yapım Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkanı Ali Aydın, inşaat sektörüne ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Girdi maliyetlerindeki fahiş zamların altını çizen Aydın, arsa maliyetlerinin, vergilerin ve konut kredisi faizlerinin düşürülmesi gerektiğini söyledi.

Konut kredisi faiz indirimi inşaat sektörüne yarayacak!

3 kamu bankası tarafından konut kredisi faizlerinde indirime gidildi. İktisatçı Prof. Dr. Yalçın Karatepe, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Karatepe, “Kimlerin faydalanacağı belli, inşaat sektörü” diye konuştu.

Kasım 2020'de 3 inşaat şirketinin 350 milyon TL'lik kredisi yapılandırıldı!

Türkiye Bankalar Birliği, son 3 yılda bankaların 193.5 milyar TL'lik krediyi yeniden yapılandırdığını finansal yeniden yapılandırma anlaşması verilerinin dipnotunda duyurdu. Kasım 2020'de 3 inşaat şirketinin 350 milyon TL'lik kredisi yapılandırıldı.

Rusya'da inşaat sektörüne yeni konut dopingi!

Rusya'da devletin yıllık yüzde 6,5 faiz oranıyla konut kredisi desteği sunması ve hazır konut satışlarında rekor artış yaşanması inşaat şirketlerinin yeni projeleri hızlandırmasına sebep oldu. 

Devam eden konut inşaat projelerine İstihdam Odaklı İşletme Kredisi!

Devam eden konut inşaat projelerinde İstihdam Odaklı İşletme Kredisi, azami 2 yıla kadar anapara ödemesiz, 5 yıla kadar vadeli kullandırılabilecek...

Faizlerdeki indirim inşaat firmalarına mı yarayacak?

Konut kredisi faizlerindeki düşüş inşaat sektörüne bakışı değiştirdi. Sektör işlerin açılmasını bekliyor. Peki konut kredisi faizindeki indirim en çok inşaat firmalarına mı yarayacak?

İnşaat tamamlama konut kredisi özellikleri!

Ziraat Bankası konut inşaatını tamamlarken finansman ihtiyacı duyan vatandaşlara uzun vade ve düşük faiz oranlarıyla inşaat tamamlama konut kredisi kullandırıyor...

İnşaat sektörüne kredi dopingi!

Türkiye genelinde kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam derken, inşaat sektörüne destek olacak bir karar geldi. Cumhurbaşkanlığı’nca yayımlanan karara göre tüm kamu bankalarının kentsel dönüşüm kredisi faiz desteği vermesinin önü açıldı.

Ziraat Bankası inşaat tamamlama konut kredisi 2018!

Ziraat Bankası inşaat halindeki konutunu tamamlarken finansman ihtiyacı duyan müşterilerine düşük faizli ve uzun vadeli İnşaat Tamamlama Konut Kredisi kullandırıyor. 

inşaat kredisi verenler Haberi

inşaat kredisi verenler

İnşaat kredisi veren bankalar 2014!

Konut edinme ihtiyacı için, kendi başına inşaat yapan ve yaptıran kişilerin inşaatlarının finansmanına yönelik olarak, belirli vade ve koşullarda geri ödenmek üzere gerçek kişilere kullandırılan krediler "inşaat kredisi" olarak karşımıza çıkıyor.


Bankaların inşaat tamamlama kredisi, ev tamamlama kredisi, inşaat destek kredisi olarak tanımladıkları kredi koşulları da bankadan bankaya değişkenlik gösteriyor. Peki, hangi bankalar inşaat kredisi verir?


2014 İnşaat kredisi veren bankalar..

İnşaat kredisi veren bankalar arasında Halkbank, Ziraat Bankası, Vakıfbank, İş Bankası, Şeker Bankası da yer alıyor.


Halkbank

"Konut edinme ihtiyacı için, kendi başına inşaat yapan ve yaptıran kişilerin inşaatlarının finansmanına yönelik olarak, belirli vade ve koşullarda geri ödenmek üzere gerçek kişilere kullandırılan kredilerdir. Kredi kullanacak müşterinin asıl iş konusunun gayrimenkul inşaatı ve ticareti dışında olması zorunludur.

Satın alınacak konut üzerine...