25 / 07 / 2024

İnşaat maliyetlerindeki artış

İnşaat maliyetlerindeki artış

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), merakla beklenen “Hazır Beton Endeksi” 2021 Temmuz Ayı Raporu’nu açıkladı. İşte o rapor...

İnşaat maliyetlerindeki artış, sektörün hızını kesiyor!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), merakla beklenen “Hazır Beton Endeksi” 2021 Haziran Ayı Raporu’nu açıkladı. İşte o rapor...

Ev almak isteyenler için doğru zaman yaklaşıyor mu?

İnşaat  maliyetlerindeki artış devam ederken konut satışları düşmeye devam ediyor. Prof. Dr. Cemal Arslan inşaat maliyetleri ile konut fiyatları arasındaki makasın 25 puana yaklaştığını söyledi.  Peki bu makas konut fiyatlarına yansırsa ne olur? Ev almak isteyenler için doğru zaman yaklaşıyor mu?

İstanbul'da 100 metrekarelik bir evin ortalama maliyeti 5 Milyon TL'ye dayandı!

İnşaat maliyetlerindeki artış konut sektörünü olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Maliyetlerin artması ile inşaat yapmakta zorlanan müteahhitlerin sayısı da her geçen gün artıyor. İstanbul'da 100 metrekarelik bir evin ortalama maliyeti 5 Milyon TL'ye dayandı. 

Konut fiyatları düşüyor ama maliyetler artıyor! Ünlü stratejist ev almak isteyenlere seslendi! Oturacağınız evi alın!

Konut sektörü inşaat maliyetlerindeki artışlar karşısında zor günler geçiriyor. Konut fiyatları real olarak düşse de maliyetlerdeki artışlar devam ediyor. Ünlü stratejist konut piyasasını değerlendirerek ev almak isteyenlere 'oturacağınız evi alın'' çağrısında bulundu. 

İstanbul'da 10 daireli bir apartmanın inşaat maliyeti 30 milyon TL!

Konut fiyatları, inşaat maliyetlerindeki artışla bilikte yükselmeye devam ediyor. Vatandaşlar konut almakta zorlanırken, özellikle İstanbul'da barınma büyük sorun haline geldi. Oysa ki İnşaat doktoru İstanbul'da konutun çok önemli bir yatırım aracı olduğunu belirtti.

Kiralara yüzde 25 zam sınırı bitince artış oranını ev sahipleri mi belirleyecek? 

İTO Gayrimenkul Komite Başkanı Hakan Akdoğan,'Kiralara yüzde 25 zam sınırı bitince artış oranını ev sahipleri mi belirleyecek?' sorusunun yanıtını verdi. İşte ayrıntılar...

İnşaat maliyetleri ile konut fiyatları arasındaki makas açılıyor

İnşaat maliyetlerindeki artış devam ederken, konut satışlarıyla birlikte fiyatlarda da düşüş gözleniyor. Finans yatırım uzmanı Songür Ulus, yıl sonunda maliyetlerin geleceği rakamı vererek, konut fiyatları yukarı çıkar ön görüsünde bulundu.

Konut piyasası ne durumda?

Konut fiyatları, kira bedelleri, yüksek kredili faizler, inşaat maliyetlerindeki artış gibi konular gündemde yerini koruyor. Peki konut piyasası ne durumda?  Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, konut piyasasını sekiz maddede değerlendirdi.

İnşaat maliyetlerindeki artış gayrimenkul sektörünü küçülttü! Maliyetler beş kat arttı...

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, maliyetlerin beş kat armasıyla sektörün olumsuz etkilendiğini ve gayrimenkul sektörünün küçülmesine neden olduğunu söyledi.

Müteahhitlerin yarım bıraktığı konutlara çözüm: Bina tamamlama sigortasında denetim şartı!

İnşaat maliyetlerindeki artış karşısında bazı müteahhitler projeleri tamamlamakta zorluk çekerken bazıları işi bırakıyor. Bunun önüne geçilebilmesi için Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat'tan çözüm önerisi geldi.

İnşaat maliyet artışı konut fiyat artışını geçti!

İnşaat maliyet endeksi verileri bugün açıklandı. İnşaat maliyetlerindeki yüzde 70 artış sosyal medyanın gündemine düştü. 

Kadıköy'ün göbeğindeki inşaat yok artık dedirtti!

Bazı inşaat firmaları imar mevzuatını görmezden gelerek projelerine devam ederken, İnşaat Doktoru resmi X hesabı üzerinden Kadıköy'ün göbeğindeki bir inşaatı paylaştı. İşte o paylaşım ve paylaşıma gelen yorumlar...

Konut fiyat artışları, inşaat maliyet artışlarının altında kaldı!

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan konut fiyat artışlarının inşaat maliyet artışlarının altında kaldığını açıkladı.

İslam Memiş'ten kendi evini yaptırmak isteyenlere altın gibi bir tavsiye!

Son zamanlarda konut fiyatları ve inşaat maliyetlerindeki artış hız kesmeden devam ederken yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş de kendini evini yaptırmak isteyenlere altın gibi bir tavsiye verdi. İşte İslam Memiş'in o paylaşımı...

İnşaat maliyetlerindeki artış Haberi

İnşaat maliyetlerindeki artış

Merakla beklenen Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Hazır Beton Endeksi ile Türkiye'deki inşaat sektörü ve bağlantılı imalat ve hizmet sektörlerinde yaşanan mevcut durumu ve beklenen gelişmeler değerlendiriliyor. İnşaat sektörünün en temel girdilerinden biri olan ve ayrıca üretimin ardından kısa bir süre içinde stoklanmadan inşaatlarda kullanılan hazır betonla ilgili bu Endeks, inşaat sektörünün büyüme hızını gösteriyor.

THBB, her ay merakla beklenen Hazır Beton Endeksi’nin 2021 Temmuz Ayı Raporu’nu yayınladı. Rapora göre, Haziran'da  faaliyette görülen çıkış Temmuz'da devam edemedi. Beklenti Endeksi de negatif tarafa geçti. Güven Endeksi iki aydır yılın en düşük seviyesinde kaldı. Önceki ay gerileme kaydeden Güven Endeksi’nden sonra bu ay beklentinin de aşağı yönlü hareketi, koronavirüs salgınındaki koşullarındaki iyileşme ve ekonomik normalleşmeye karşın inşaatta uzun dönemli toparlanma için henüz...