02 / 05 / 2024

İnşaat mühendileri Yavuz Sultan Selim Köprüsü

İnşaat mühendileri Yavuz Sultan Selim Köprüsü

İnşaat Mühendisleri Odası Gebze Temsilciliği, 1408 metre uzunluğu ile dünyanın raylı sisteme sahip en uzun asma köprüsü olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne teknik gezi düzenledi.

İnşaat Mühendisleri Odası'ndan yeni kentsel dönüşüm yasasına ilişkin açıklama: Mülkiyet hakkı tedirginliği var! 

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası tarafından Kentsel Dönüşüm Yasası'na ilişkin yapılan açıklamada, kentsel dönüşüm uygulamalarının mülkiyet hakkını gasp etmenin gerekçesi yapılamayacağı vurgulandı. İşte o açıklama...

Hyd Kentsel Dönüşüm Yapı İnşaat Mühendislik Teknoloji Enerji Denizcilik Teks.Ve Madencilik A.Ş kuruldu!

Hyd Kentsel Dönüşüm Yapı İnşaat Mühendislik Teknoloji Enerji Denizcilik Teks.Ve Madencilik A.Ş Başakşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ece Altintaş ve Havva Ceyhan ortaklığında kuruldu.

Tabrnın İnşaat Müteahhitlik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Tabrnın İnşaat Müteahhitlik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Tabrnın İnşaat Müteahhitlik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkezi Sancaktepe'de yapıldı.

N Güngören İnşaat Mühendislik Mimarlık Emlak Limited Şirketi kuruldu!

N Güngören İnşaat Mühendislik Mimarlık Emlak Limited Şirketi bugün bayrampaşa'da Nurgün Güngören tarafından kuruldu.

Taner Yüzgeç: 300 bininci olan inşaat mühendisi olmasın! 

İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Taner Yüzgeç, TBMM Deprem Komisyonu’na inşaat mühendisliği bölümü ile ilgili öneride bulundu. 

Emekli İnşaat Mühendisi Yalçın Alpay vefat etti!

Şişli Belediyesi Kurucu Kadrosu'ndan Emekli İnşaat Mühendisi Yalçın Alpay vefat etti. Ailesi taziye ilanı yayınladı.

İnşaat Mühendisleri Odası'ndan İstanbul Boğazı'nın yetki devrine tepki!

İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, İstanbul Boğazı ve çevresi ile ilgili yetkinin yerel yönetimlerden alınarak Cumhurbaşkanlığına bağlı kurula devredilme girişimine tepki gösterdi...

İnşaat Mühendisi İhsan Öztoklu hayatını kaybetti!

İnşaat Mühendisi İhsan Öztoklu yaşadığı bıçaklı saldırıda öldü. Öztoklu’nun cenazesi, Doğanhisar’da cuma namazının ardından düzenlenecek törenin sonrasında defnedilmesi planlanıyor.

İnşaat mühendislerinden '2. Çorlu vakası yaşanmasın' uyarısı!

İnşaat Mühendisleri Odası Diyarbakır Şubesi, Ergani'deki demiryolundan paylaştığı bir fotoğrafla Çorlu'daki tren kazasını hatırlattı ve önlem alınmasını talep etti.

İnşaat Mühendisleri Odası'ndan Osman Gürün'e ziyaret!

İnşaat Mühendisleri Odası Muğla Şubesi üyeleri Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü makamında ziyaret etti.

İnşaat Mühendisleri Yetkin Mühendislik Yasası'nı istiyor!

İnşaat Mühendisleri Kayseri İl Temsilcisi Murat Yıldız, sektöre ilişkin açıklamalarda bulundu. Yıldız, inşaat mühendisleri için Yetkin Mühendislik Yasası’nın çıkarılması gerektiğini söyledi.

Aydın Eyfel İnşaat Mühendislik bürosu açıldı!

Aydın Nazilli’de İnşaat Mühendisi Kadriye Arslan’a ait mühendislik ve inşaat bürosu törenle hizmete açıldı. Törene çok sayıda seçkin davetli grubu katıldı.

BDG Asansör Sanayi İnşaat Mühendislik Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

BDG Asansör Sanayi İnşaat Mühendislik Ticaret Anonim Şirketi, Serkan Cihan Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 50 bin TL sermaye ile 4 Nisan'da Ümraniye, Adem Yavuz Mahallesi, Turgut Reis Caddesi'nde kuruldu.

İnşaat mühendileri Yavuz Sultan Selim Köprüsü Haberi

İnşaat mühendileri Yavuz Sultan Selim Köprüsü

İnşaat Mühendisleri Odası Gebze Temsilciliği, 1408 metre uzunluğu ile dünyanın raylı sisteme sahip en uzun asma köprüsü olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne teknik gezi düzenledi. Gebze Şube Başkanı Ziya Özhan ve yönetim kurulu üyelerinin de eşlik ettiği ikincisi düzenlenen teknik gezide sunumun ardından köprü çalışmalarını yakından izleme fırsatı bulan üyeler köprüye hayran kaldılar.


“HİBRİT BİR KÖPRÜ OLACAK!”

Konuk mühendislerle bu teknik gezi sırasında Başmühendis İlhan Kavasoğlu yakından ilgilendi. Gebzeli inşaat mühendislerine Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün asma ve eğik askılı köprülerin karışımı ile dizayn edilen hibrit bir köprü olduğu ve dünyada bu büyüklükte yapılacak ilk köprü olacağı belirtildi. Gezi sırasında köprü tabliyesinin nasıl kaldırıldığını, yerine nasıl montaj yapıldığını izleme ve inceleme fırsatını da bulan mühendisler, teknik geziden olumlu izlenimlerle ayrıldılar.


Kocaeli Gazetesi 




Haber Gebze...