08 / 05 / 2024

İnşaat Platformunın amacı nedir

İnşaat Platformunın amacı nedir

Türkiye’nin lokomotifi inşaat sektöründe, “İnşaat Platformu” kuruluş çalışması başladı. İnşaat Platformu; mimar, müteahhit, inşaat sanayisi olmak üzere sektörün tüm kesimlerinin bir arada buluşturacak.

'Kentsel dönüşümün amacı depreme hazırlık mı, rant mı?' sorusu soruldu! Vatandaşlardan en çok hangi yanıt geldi?

Yöneylem Araştırma tarafından 'Kentsel dönüşümün amacı depreme hazırlık mı, rant mı?' sorusu soruldu. İşte o anketten çıkan sonuçlar...

İnşaat sektöründe yeni dönem başlıyor! Yeni mezun mühendislere 4 kat sınırı geldi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı altyapı güvenliğini artırmak amacıyla yeni düzenlemeler için düğmeye bastı. İnşaat sektöründe yeni dönem başlıyor! Yeni mezun mühendislere 4 kat sınırı geldi!

DASK ücreti nasıl hesaplanır? DASK kaç yılda bir yapılır? DASK en fazla ne kadar öder?

DASK, zorunlu deprem sigortası olarak bilinmektedir. DASK’ın amacı, sahibi olduğunuz binada deprem yüzünden oluşacak maddi hasarları güvence altına almaktır. Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremler ile birlikte DASK sorularında bir artış meydana geldi. İşte vatandaşların DASK hakkında sorduğu birta

Akaryakıt fiyatları bu olaya kilitlendi! OPEC’ten 2 yıl sonra bir ilk!

Kaynaklardan elde edilen bilgilere göre; Suudi Arabistan ve Rusya liderliğindeki 23 ulustan oluşan OPEC+ ittifakı 2 yıl aranın ardından ilk kez yüz yüze toplanma kararı aldı. Toplantının amacının ise fiyatlarda son zamanlarda yaşanan düşüşü durdurmak…

Türkiye Aşı ve Biyoteknoloji Üssü'nün ilk etabını YDA İnşaat yapacak!

Yerli aşı üretimi amacıyla hayata geçirilecek olan "Türkiye Aşı ve Biyoteknoloji Üssü"nün 1. etabının ihalesini, YDA İnşaat kazandı. Ankara'da Esenboğa'ya yakın konumda yükselecek merkezin inşasının 1 sene sürmesi planlanıyor. 

Ekrem İmamoğlu, Hisar Üstü Konağı'nı başkanlık köşküne dönüştürüyor iddiası!

İBB meclisinde AKP'li meclis üyesi Hüseyin Coşgun'dan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında şok bir iddia gündeme getirildi. Coşgun, İmamoğlu için Rumelihisarı'nda bulunan "Hisar Üstü Konağı"nın amacı dışında kullanılarak köşke çevrildiğini iddia etti.

Yeni AKM inşaatında yangın çıktı!

Yapımında sona gelinen Taksim'de konumlanan Yeni AKM'nin inşaatında yangın çıktı. Yangına müdahale edilmesi amacıyla olay yerine itfaiye ekipleri gönderildi. Çıkan yangın kısa sürede söndürüldü.

İnşaat sektöründeki sorunların tespit edilmesi için meclis araştırması önergesi verildi!

İnşaat sektöründe yaşanan sorunların tespit edilerek bu sorunlara yönelik çözüm önerileri geliştirilmesi amacıyla bir meclis araştırması açılmasına ilişkin meclis araştırması önergesi verildi.

Emmanuel Macron: Lübnanlıların konut ihtiyacı var!

Lübnan halkına sağlık hizmetleri, gıda, eğitim ve konut konularında ihtiyaçları bulunduğunu belirten Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, bu konferansın amacının Beyrut halkının ihtiyaçlarına çok somut bir şekilde cevap vermek olduğunu belirtti.

Tarım arazileri 'hobi bahçeleri' ile ikinci konut alanına dönüştü!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Hobi bahçeleri yasalara uygun olmayan, tarım alanlarının amacı dışında kullanılmasına yönelik planlamalardır" dedi ve "Bu tarz hobi bahçelerinden, villalardan almamalarını vatandaşımızdan rica ediyorum" şeklinde konuştu.

Van Erişte’deki 223 metruk bina yıkılıyor!

Van Erciş’teki metruk binalar için yıkım kararı alındı. Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkanı Vekili Nuri Mehmetbeyoğlu, bu kararın amacının modern bir şehir oluşturmak olduğunu açıkladı.

İnşaat sektörünün temsilcileri Autodesk Zirvesi'nde!

2050'de dünya nüfusunun üçte ikisi şehirlerde yaşayacak ve varolan şehirlerde yeni şehirler yer alacak. İnşaat sektörünün bu talebi karşılaması amacıyla 2050'e kadar dünya genelinde her gün, yaklaşık 13 bin konut inşa etmesi gerekiyor.

Denizli Tır Garajı'nın inşaatı tamamlandı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Denizli Büyükşehir Belediyesi, kamyon ve tırların şehir merkezinde düzensiz parklanmasının önüne geçmek ve kent trafiğini rahatlamak amacı ile hayata geçirdiği kamyon ve tır garajının inşaatını tamamladı.

İnşaat Platformunın amacı nedir Haberi

İnşaat Platformunın amacı nedir


Türkiye’nin lokomotifi inşaat sektöründe, “İnşaat Platformu” kuruluş çalışması başladı. İnşaat Platformu; mimar, müteahhit, inşaat sanayisi olmak üzere sektörün tüm kesimlerinin bir arada olacağı, sektörün sorunlarının ve çözüm önerilerinin değerlendirilip, ilgili kurumlar ve kamuoyuyla paylaşılmasını gerçekleştirecek bir sivil toplum buluşması olmayı hedefliyor. 


Temmuz ayında, vefa ödülleri sahiplerini bulacak

İnşaat Platformu kurulmasına ilişkin ilk çalışma 26 Mayıs tarihinde, Mecidiyeköy’deki Anba Yayın Grubu merkez binasında düzenlendi. ANBA Yayın Grubu Genel Yayın Yönetmeni Mahmut Kılınç ve Nezihe Kılınç’ın ev sahipliğinde yapılan toplantıya, Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) Başkanı Celal Toprak, Hafele Türkiye Pazarlama Direktörü Eda Başar Uytun, B-ST Yapı Denetim AŞ’den Latif Adalı, Evrenol Mimarlık Kurucu Ortağı Yüksek Mimar Mehpare Evrenol’in aralarında bulunduğu sektör temsilcileri katıldı. İnşaat Platformu kuruluş sürecinde, Türkiye İMSAD Başkanı- Türk Ytong Yönetim...