06 / 05 / 2024

İnşaat ruhsatları bürokrasi

İnşaat ruhsatları bürokrasi

İçişleri Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, inşaat ve yapıların faaliyete geçiş süreciyle ilgili bürokratik işlem sayısını azaltan iki genelge yayınlandı.

7.4 büyüklüğünde deprem! Bu fay hattı kırılırsa 9 il yerle bir olacak! 

İnönü Üniversitesi İnşaat Teknolojileri Bölüm Başkanı ve Öğretim Görevlisi Vehbi Aluçlu 7.4 büyüklüğünde deprem için sinyal verdi ve etkilenecek 9 ili açıkladı.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan: TOKİ konutları az nüfuslu deprem bölgelerinde çözüm olabilir!

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, TOKİ konutları ile ilgili bir açıklamada bulundu ve az nüfuslu deprem bölgelerinde çözüm olabileceğini söyledi. İşte Ercan'ın o açıklaması ve gelen yorumlar...

1934 yılında belediye ruhsat vermedi! İnşaat ruhsatları yüzde 10'a geriledi!

1934 yılında İstanbul'da inşaat ruhsatları bir önceki seneye göre yüzde 10 düşmüş. Belediyeler, inşaat yapanlarının ruhsatlarını vermemiş. 

Prof. Dr. Gürsel Öngören: Kentsel dönüşümün önündeki en büyük engeller kalktı!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada kanunda yapılan yeni düzenlemelerle kentsel dönüşümün önündeki en büyük engellerin kalktığını söyledi.

Mülk sahibi mirasını istediğine bırakabilir mi, diğer mirasçılar bu durumda nasıl hak talep eder?

Anne ve babanın hayatta iken evlatlarına mal vermesine “sağlararası kazandırma” işlemi denir. Peki, Mülk sahibi mirasını istediğine bırakabilir mi? Diğer mirasçılar bu durumda nasıl hak talep eder?

Ünlü ekonomist 'yeniden hortladı' diyerek kötü haberi verdi: Kapalıçarşı'daki altın fiyatlarında büyük marj! 

Altın fiyatlarının seyri vatandaşlar tarafından merakla takip ediliyor. Ünlü ekonomist Barış Soydan bankalar ile Kapalıçarşı'daki altın fiyatları arasındaki büyük marja dikkat çekti. Ünlü ekonomist 'yeniden hortladı' diyerek kötü haberi verdi: Kapalıçarşı'daki altın fiyatlarında büyük marj! 

Altın fiyatlarında büyük deprem! Resmen yıktı geçti! Bu rakamları görenler gözlerine inanamadı! Canlı altın fiyatları

Altın fiyatları Merkez Bankası faiz kararı sonrasında yükselişe geçti. Gram altın Kapalıçarşı'da 1.500 lirayı aştı. Altın fiyatlarında büyük deprem! Resmen Yıktı geçti! Bu rakamları görenler gözlerine inanamadı! 23 Haziran 2023 altın fiyatları...

Avrupa Merkez Bankası üyesinden ilk açıklama geldi! Euronun yönü belli oldu! 5 gün sonra euro böyle olacak!

Avrupa Merkez Bankası (ECB) yönetim kurulu üyesi Klaas Knot, ECB'nin vereceği faiz kararı ile ilgili ilk açıklamasını yaptı. Euronun yönü belli oldu! 5 gün sonra euro böyle olacak!

Piyasa Kahini İslam Memiş altın ve dolarda büyük deprem için tarih verdi! Bunlar daha rekor değil

Piyasa Kahini İslam Memiş, altın ve dolarda büyük deprem için tarih vererek son günlerde görülen rakamların rekor olmadığını söyledi. 

Kuyumculardan yürekleri ağza getiren açıklama geldi! Yatırımcılar altınlarını saklıyor! Böyle olunca da...

Altın fiyatlarında yükselişler devam ediyor. Yükselişler karşısında kuyumculardan yürekleri ağza getiren altın açıklaması geldi. Yatırımcılar altınlarını saklıyor. Böyle olunca da...

ABD Hazine Bakanlığı'ndan açıklama: ‘Rusya’nın petrol geliri büyük ölçüde düştü!’

ABD Hazine Bakanlığı’ndan Rusya’nın petrol gelirlerine ilişkin açıklama geldi.  Bakanlık, tavan fiyat uygulamasından sonra Rusya'nın petrol gelirlerinin büyük ölçüde düştüğünü duyurdu.

Ahşap konteyner sınıflar deprem bölgesi için hazır! 

Bartın Eğitim Kampüsü projesiyle hazırlanan ahşap konteyner sınıflar deprem bölgesine gönderilecek. Ahşap konteyner sınıfların açılışını Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yapacak.

İnşaat maliyetleri güncellendi! İşte artık inşaat maliyetleri böyle hesaplanacak!

İnşaat sektörün yakından ilgilendiren bir duyuru yapıldı. İnşaat maliyetlerinin hesaplanması değişti. İşte detaylar!

İnşaat ruhsatları bürokrasi Haberi

İnşaat ruhsatları bürokrasi

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, İnşaat ve yapıların faaliyete geçiş süreciyle ilgili bürokratik işlem sayısı azaltıldı. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ’ın başkanlığını yaptığı yatırım ortamının iyileştirilmesi çalışmaları kapsamında İçişleri Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yürüttüğü müşterek çalışmalar sonucu iki genelge yayınlandı.

Yayınlanan genelgelere göre, inşaat ve yapıların faaliyete geçiş süreci ile ilgili bürokratik işlem sayısı azaltıldı. Belediyelerce mevzuatta açıkça sayılmış bilgi, belge ve ücret dışında hiçbir bilgi, belge ve ücret talep edilmeyecek.

İnşaat izinleriyle ilgili talep edilen bilgi, belge ve ücretler belediyelerin resmi internet sitelerinde yayınlanacak. İnşaat izinleriyle alakalı ayrı ayrı başvuru yapılan 12 işlem birleştirilerek 5 işleme düşürülecek. Böylelikle vatandaşların yapacağı başvuru ve bürokratik işlem sayısı azaltılarak zaman ve kaynak tasarrufu da sağlanacak.

Vatandaşların...