18 / 05 / 2024

inşaat sanal gerçeklik

inşaat sanal gerçeklik

Bugüne kadar bine yakın konut projesini 3 boyutlu modelleyen 3DKonut.com, yayınlandığı ilk anda tüm dünyada büyük ses getiren “sanal gerçeklik” uygulaması Augmented Reality isimli programı, inşaat sektörünün hizmetine sunuyor.

Sanal gerçeklik teknolojisiyle emlak sektöründe kartlar yeniden dağıtılıyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen sanal gerçeklik teknolojisi, oyun ve eğlence sektörlerinde etkili olurken, emlak sektöründe de pek çok şeyi değiştirdi. Konut almak isteyenler, artık bir evi şahsen görmekle sınırlı kalmıyor ve emlakçılar daha çok müşteriye ulaşabiliyor.

Geleceğin pazarlama trendi: Sanal ve artırılmış gerçeklik!

Sanal ve artırılmış gerçeklik gözlükleriyle yapılan marketing faaliyetleri her geçen gün artıyor. Kısa süre içerisinde kalmayı düşündüğümüz otel odasını bu gözlüklerle oradaymış gibi görebilecek, hatta eşyalara dokunabileceğiz!

İnşaat malzemeleri sanayi 2022 yılında 33,74 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, inşaat malzemeleri sanayinin 2022 yılında 33,74 milyar dolar değerinde 57,65 milyon ton ihracat gerçekleştirdiğini kaydetti.

İşte Meta’nın sanal gerçeklikteki zararı!

Meta'nın sanal gerçeklik birimi Reality Labs VR ve AR yatırımlarıyla 13,7 milyar dolar zarar ettiğini bildirdi. İşte detaylar…

TOKİ'den sanal gerçeklik gözlüklü tanıtım! Vatandaş sosyal konutları sanalda gördü!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca yapılacak, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinde yer alan evler sanal gerçeklik gözlüğüyle mega kent İstanbul'da vatandaşlara gösterildi.

İnşaat maliyetlerindeki artış sektörü zorluyor: Yeni inşaatlar için yükselişler durdurulmalı!

İnşaat maliyetlerinde artış durmuyor. Sektöre göre inşaat maliyetlerindeki gerçek artış yüzde 250'ler seviyesinde. Firmalar önlerini görebilmek ve yeni inşaatlara başlamak için maliyet artışlarının durdurulmasını istiyor.

Sanal gerçekliğin inşaat sektöründeki yeri!

Doğan Selçuk, Emlakkulisi.com okurları için Funsef Design - Tech kurucuları Şule Erkınay ve Muhammed Fatih Erkınay ile sanal gerçekliğin inşaat sektöründeki yerini masaya yatırdı.

İnşaat malzemeleri sanayisi son bir yılda yaklaşık 25 milyar dolar ihracat gerçekleştirdi!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi Mayıs 2021 sonuçlarına göre; inşaat malzemeleri sanayisinde son bir senede  25 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirildi. 

İnşaat malzemeleri sanayisi 2020’de 21,16 milyar dolar ihracat gerçekleştirdi!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi Aralık 2020 sonuçlarına göre; inşaat malzemeleri sanayisi 2020’de 21,16 milyar dolar ihracat gerçekleştirdi.

Sakarya'daki bin yataklı hastanenin inşaatı bu yıl içerisinde gerçekleştirilecek!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, Sakarya'da inşa edilmesi planlanan bin yataklı hastanenin inşaat ihalesinin bu yıl içerisinde gerçekleşeceğini müjdeledi.

Aygen Erkal: İnşaat sektörü en fazla ihracat gerçekleştiren 3'ncü sektör!

Uluslararası Standardizasyon Zirvesi'nde konuşan Türkiye İnşaat Malzemeleri Sanayiciler Derneği (İMSAD) Genel Sekreteri Aygen Erkal, TÜİK'in inşaat sektörüyle ilgili raporu için, "İnşaat malzemeleri sektörü, otomotiv ve hazır giyimden sonra en fazla ihracat gerçekleştiren 3. sektör." dedi..

Türk inşaat firmaları Ukrayna'da 5,9 milyar dolarlık proje gerçekleştirdi!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, yaptığı açıklamada "Türk inşaat firmaları bugüne kadar Ukrayna'da 5,9 milyar dolarlık proje gerçekleştirmiştir" dedi.

Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden 3 milyonluk arsa karşılığı inşaat ihalesi!

Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Hatay İli İskenderun İlçesi Şevre Mahallesi'nde 2 milyon 977 bin muhammen bedel karşılığında özel öğrenci yurdu yapılması şartıyla arsa karşılığı inşaat ihalesi gerçekleştirecek.

inşaat sanal gerçeklik Haberi

inşaat sanal gerçeklik

Bugüne kadar bine yakın konut projesini 3 boyutlu modelleyen 3DKonut.com, yayınlandığı ilk anda tüm dünyada büyük ses getiren “sanal gerçeklik” uygulaması Augmented Reality isimli programı, inşaat sektörünün hizmetine sunuyor. Konut projesinin maketini, cebe sığdıran uygulama sayesinde, inşaat firmaları müşterinin satış ofisine gelmesini beklemek yerine, projeyi müşterinin ayağına götürebilecek.

3DKonut.com, akıllı telefon ve tablet bilgisayarlar için geliştirilen 3 boyutlu bir uygulama olan “sanal gerçeklik” programını kendi sistemine uyarladı. Bu uygulama ile artık, yeni projelerin maketini cebe sığdırdıklarını ve böylece her yere taşınabilir hale getirdiklerini belirten 3DKonut.com yöneticisi Aybars Görpe “Firma sahipleri, müteahhitler ya da satış temsilcileri, yüksek maliyetli proje maketlerine gerek olmadan ve satış ofisine bağımlı kalmadan, sadece bir cep telefonu ya da tablet bilgisayar yardımıyla, diledikleri her yerde projelerinin 3...