03 / 05 / 2024

inşaat sektör temsilcileri konut satışları

inşaat sektör temsilcileri konut satışları

24 Ekim tarihinde TÜİK tarafından Eylül ayı konut satış istatikleri açıklandı. Eylül ayı konut satışlarındaki rekor sektör temsilcilerini de sevindirdi...

İnşaat sektöründe kartelleşme tepkisi: Projeler yarım kaldı, çimento zamları için yüksek cezalar gelsin!

Çimento fiyatlarına geçtiğimiz günlerde gelen zam, inşaat sektöründe tepkilere neden oldu. Sektör temsilcileri, inşaat malzemelerindeki kartelleşme için ağır cezalar talep etti. İşte ayrıntılar...

Türkiye'de inşaat sektörü: Hiç inşaat işinden anlamayan 10-12 dairelik bir binanın müteahhiti olabiliyor! 

Türkiye'de inşaat sektöründe diplomasını beş dakika önce alanlar bile ömür boyu şantiye şefliğini üstlenebiliyor. İnşaat sektörü temsilcileri duruma tepkili. İşte ayrıntılar...

İnşaat sektörü temsilcileri 2024 yılından tedirgin! Arz sıkıntısı yaşanabilir!

Eflasyonist ortam, inşaat sektöründe kendini en çok konuta erişim zorluğu ve fahiş kira artışlarında gödterdi. İnşaat temsilcileri 2024'e karşı vatandaşları uyarıyor, uzmanlar 2023 yılının zorlu geçtiğini, 2024’e ise daha temkinli baktıklarını belirtti.

İnşaat Sektörü ‘Sürdürülebilir Bir Gelecek’ için tek çatı altında toplandı!

İnşaat Deryası tarafından, bu yıl ilk defa gerçekleştirilen 'İnşa Edenler' gala ve panel organizasyonunda inşaat sektörünün temsilcileri bir araya geldi.

Bakan Nebati inşaat sektörü temsilcileriyle bir araya geldi!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, inşaat sektörü temsilcileri ile ekonomik gelişmelerin sektör üzerindeki etkilerini analiz etti.

İnşaat sektöründen Kredi Garanti Fonu talebi!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından açıklanan 6 sektörü kapsayan 60 milyar Türk Lirası tutarlı yeni KGF paketi çerçevesinde inşaat sektörü bulunmuyor. Sektör temsilcileri, yeni destek paketi kapsamına alınmak istediklerine dikkat çekti.

İnşaat sektörünün gözü Fiyat Farkı Kararnamesi’nde!

Kamu müteahhitleri yeni senenin ilk günlerinde TBMM’de görüşülecek Fiyat Farkı Kararnamesi’ne odaklandı. Kovid-19 salgınıyla girdi maliyetlerinin yüzde 200 yükseldiği inşaat sektörünün temsilcileri, tatmin edici bir kararname çıkmasını umut ediyor.

İnşaat sektöründeki en güçlü 6 isim!

Capital tarafından 17'nci defa iş dünyasının en güçlü 30 ismi belirlendi. Bu isimlerde inşaat sektörünün temsilcileri de yer alıyor. İşte inşaat sektöründeki en güçlü 6 isim...

İnşaat Sektörü Temsilcileri İzmir’de bir araya geliyor!

İnşaat Sektörü Temsilcileri, 12-13 Kasım’daki Karşıyaka Yapı Üreticileri ve Yapı Malzemeleri Fuarı’nda buluşacak.

İnşaat sektöründe süper büyüme beklentisi!

Dünyanın farklı bölgelerinden inşaat sektörü temsilcileri, küresel inşaat sektörünün gelecek dönemde hızlı bir büyüme sürecine gireceğine ve inşaat malzemelerine olan talebin bütün dünyada artacağına dikkat çekiyor. 

Kovid-19 salgını inşaat sektörünü nasıl etkiledi?

Kovid-19 salgını sebebiyle uygulanan kısıtlamalar, yükselen hammadde fiyatları ve lojistik gibi sorunlar sektörleri olumsuz etkiledi. Peki bu süreçte inşaat sektöründe neler oldu? Sektör temsilcileri şu anki durumu değerlendirdi.

İnşaat sektöründen fiyat artışları için ek tedbir talebi!

İnşaat demirinde son bir senede yüzde 116’ya ulaşan fiyat artışları kaydedildi. Sektördeki fiyat artışları sebebiyle, sektör temsilcileri her geçen gün bir açıklamada bulunuyor. Sektör temsilcileri, inşaat sektöründeki artışlar için ek tedbir istiyor.

İnşaat sektörünü 2021'de neler bekliyor?

Sekiz çeyrek art arda daraldıktan sonra, pandemi döneminde hükümetin genişleyici politikalarının desteğiyle iki yıl aranın ardından büyüme kaydeden inşaat sektörünü 2021'de neler bekliyor? Sektör temsilcileri değerlendirdi...

inşaat sektör temsilcileri konut satışları Haberi

inşaat sektör temsilcileri konut satışları

Konut satışlarındaki rekor sektör temsilcilerini de sevindirdi. Takvim gazetesinin haberine göre gayrimenkul şirketlerinin yöneticileri yıl sonunda satış rakamının 1.5 milyonu bulmasını bekliyor.

İnder Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım: Yıl sonunda 1.5 milyonu aşarız

“YILIN en durgun döneminde ve yüzde 0.70-0.80 bandında bile artış trendini bozmayan konut satışları, Eylül ayında reel bir sıçrama bir sıçrama gösterdi. Yaz tatilinin son dönemlerinde bile yani  Temmuz ve Ağustos aylarında,  KDV indirimi ve vergi muafiyeti   nedeniyle önceki satışların kayda geçmesi nedeniyle yükseliş  ivmesini devam ettiren konut  satışlan, kaydi anlamda artış  göstermişti. Eylül ayı ise yeni lansmanlar ile bir yıl ertelemeli ve yüzde 0.70 -0.80 bandında faiz oranı sunan kampanyaların etkisiyle büyük bir sıçrama gösterdi.

Sonuç olarak üçüncü çeyrek sonunda bir milyon sınırı geçildi ve önümüzde dolu dolu bir...