29 / 11 / 2024

inşaat sektörü 2016 sorunları

inşaat sektörü 2016 sorunları

SON dönemlerde yükselişe geçen inşaat sektörü, bazı sorunları da beraberinde getiriyor. Bunun için harekete geçen İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu, "Öncelikli sorunları ve çözüm önerilerini" sıraladı.

İnşaat sektörü 14 yılda 2.8 kat büyüdü!

Lacivert Gayrimenkul Kurucu ve İşletmecisi İbrahim Karademir, inşaat sektörünün 2002'den 2016'ya kadar reel olarak 2.8 kat büyüdüğünü vurguladı.

İnşaat sektörü 14 yılda 2.8 kat büyüdü!

Türkiye Müteahhitler Birliği'nin (TMB) 32. Olağan Genel Kurulu gerçekleşti. Toplantıda konuşan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, inşaat sektörünün 2002'den 2016'ya kadar reel olarak 2.8 kat büyüdüğünü açıkladı.

İnşaat sektörü bu yıl yüzde 5 büyüyecek!

Yapı-Endüstri Merkezi’nce yayımlanan Türk Yapı Sektörü Raporu 2016’da yaklaşık 2 milyon kişinin istihdam edildiği inşaat sektörünün 2017’de devam eden projeler ile birlikte yüzde 5 büyüyeceği öngörülüyor.r.

Gelişimin ana motoru inşaat sektörü!

Benevre Beytepe Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Türkoğlu, 2016 yılı inşaat sektörüne dair değerlendirmelerde bulundu. Türkoğlu, ''Türkiye'deki gelişimin ana motoru inşaat sektörüdür” diye konuştu.

Bursa'da inşaat sektörü canlı!

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSIAD) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Gökçadır, 2016 yılı konut satış verileri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Gökçadır, yüzde 4,6'lık artışın inşaat sektöründeki dinamizmin göstergesi olduğunu söyledi.

Bu yıl inşaat sektörü yüzde 6 büyüyecek!

Türkiye İMSAD'ın yılda dört kez çeyrek periyotlarda düzenlediği Gündem Buluşmaları'nın son toplantısında konuşan Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı F. Fethi Hinginar, Türkiye ekonomisinin 2016 yılını yüzde 2,5, inşaat sektörünün ise, yüzde 6-7 arasında büyümeyle kapatacağını dile getirdi.

İnşaat sektöründeki büyüme 2017'de de hız kesmeyecek!

İnşaat sektörü 2016 yılında da Türkiye ekonomisinde büyümenin itici gücü olmayı sürdürdü. Yılın ilk üç çeyreğinde ekonomi ortalama yüzde 2 büyürken, inşaat sektöründe bu oran yüzde 7’nin üzerine çıktı.

İnşaat sektörü 2017'ye umutlarla giriyor!

Türkiye, yeni yıla da aynı pozitif havayla giriyor. Ekonomideki her gelişmenin doğrudan etkilediği sektörlerin başında gelen inşaat sektöründe de, ‘Yıla nasıl başlarsan öyle gider’ umudu hakimken, 2016’dan çıkarılan derslerin gelecek yıla daha hazır olmayı sağladığı kaydediliyor.

İnşaat sektöründe saatlik işgücü maliyeti yüzde 3,6 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2016 yılı 3. çeyrek İşgücü Maliyeti Endeksi'ni açıkladı.Saatlik iş gücü maliyeti 2016 yılı 3'üncü çeyreğinde yüzde 3,7 artış gösterdi. Endeks; inşaat sektöründe yüzde 3,6 artış gösterdi.

İnşaat sektörü iş kazalarında birinci!

Her geçen gün daha da artan iş kazalarında 2016 yılı rakamlarını açıklayan İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Fahri Erenel, iş kazalarında ilk sırada yüzde 23 ile inşaat sektörünün yer aldığını belirtti.

Kahramanmaraş inşaat sektörünün yıldızı oldu!

Türkiye’de en büyük üçüncü sektör olan inşaat, 2016 yılı verileri ile umut olmaya devam ediyor. Yerli ve yabancı birçok markaya üretim yapan Kahramanmaraş, inşaat sektörünün de yıldızı oldu.

Nakit kredilerin yüzde 11'i inşaat sektöründe kullanıldı!

TBB'nin verilerine göre Mayıs 2016 itibarıyla nakit kredilerin yüzde 77'sini kurumsal krediler oluşturdu. Sektörel bazda, kurumsal nakit krediler içinde inşaat sektörünün payı yüzde 11 oldu.

Gökhan Çeliktürk: İnşaat sektörü 4 yıldır geriledi!

İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi Başkanı Gökhan Çeliktürk, inşaat sektöründe son 3-4 yıldır gerileme olduğunu söyledi.2015 yılını hayal kırıklığı ile kapatan sektör 2016 yılından da pek umutlu gözükmüyor.

inşaat sektörü 2016 sorunları Haberi

inşaat sektörü 2016 sorunları

SON dönemlerde hızla büyüyen inşaat sektörü, bazı sorunları da beraberinde getiriyor.  Bunun için harekete geçen İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu, "Öncelikli sorunları ve çözüm önerilerini" sıraladı. 


1- Müteahhitlit mesleğine giriş kuralsızlığı 

Öneri: Müteahhitlik mesleğinin giriş çerçevesinin belirlenmesi ve bu çerçevede mesleğe girişin belli bir akreditasyona tabi tutulması 


2- Mesleğin örgütsüzlüğü 

Öneri: Teknik kadro istihdam edebilen, sektörde ihtiyaç olan kalifiye eleman yetiştirebilen, üyelerine bilgi seminerleri veren, kamu kuruluşları ile ortak çalışmalar ve bilgilendirme toplantıları düzenleyebilecek bir yapının kurulması gerekiyor. 


3- Yapı Denetim Kanunu aradan uzun yıllar geçmesine rağmen bir kısım faydalarının yanında istenilen nihai amacına ulaşamamış, birçok sorunu da beraberinde üretmiştir. 

Öneri: Yapı denetim il komisyonlarında ve merkez komisyonlarda da sektör temsilcileri olmalı, yapı denetim kanunu, imar kanunu, mahalli hizmetler kanunu, afet kanunu, kentsel...