28 / 04 / 2024

inşaat sektörü gelişim

inşaat sektörü gelişim

Türkiye'de 30 yıl öncesinde mahalle aralarında binalar yapılırken, son 15 yıldan bu yana nitelikli, lüks ve akıllı evler üretilmeye başlandı. Hamit Demir, Türk halkının evinin içinin yanı sıra dışının da standartlarının iyi olmasını istediğini belirtti.

Hüseyin Aslan: İnşaat sektörü geriliyor!

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Türk ekonomisinin amiral gemisinin su aldığını belirterek “İnşaat sektörü git gide geriliyor. Bu azalış, inşaat ve istihdam açısından kötüye gidişi gösteriyor. Bir an önce önlem alınması gerekiyor”

Sanayi sektöründeki ağırlık inşaat sektörüne döndü!

Ekonomist Mustafa Sönmez, inşaat ve sanayi sektörlerini incelediği raporda, Türkiye ekonomisinde ağırlığın 12 yılda sanayiden inşaata döndüğüne dikkat çekti...

İnşaat sektörü temsilcileri 2024 yılından tedirgin! Arz sıkıntısı yaşanabilir!

Eflasyonist ortam, inşaat sektöründe kendini en çok konuta erişim zorluğu ve fahiş kira artışlarında gödterdi. İnşaat temsilcileri 2024'e karşı vatandaşları uyarıyor, uzmanlar 2023 yılının zorlu geçtiğini, 2024’e ise daha temkinli baktıklarını belirtti.

Mimarlık ve inşaat sektöründe yapay zeka devrimi!

Mimarlık ve inşaat sektörü, yapay zeka ile beraber teknolojik gelişmelerin getirdiği değişim rüzgarlarına kapıldı. Sektörün her aşamasında yer alan yapay zeka, projelerin planlanmasından, inşasında kadar büyük rol oynuyor.

İnşaat sektörünün son 3 aylık performansı dikkat çekiyor!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), inşaat ile bağlantılı imalat ve hizmet sektörlerindeki mevcut durumla beklenen gelişmeleri tek tek gösteren ve merakla beklenen “Hazır Beton Endeksi” 2023 Temmuz Ayı Raporu’nu açıkladı. Söz konusu rapora göre inşaat sektörünün son 3 aylık performansı dikkat çekti.

İnşaat sektörü 2023 yılından umutlu! İşler hareketlendi, güven artıyor! Yeni Evim Kampanyası konuta talebi artıracak

Seçim öncesi inşaat sektörüne yönelik açıklanan destek ve kredi paketleri, inşaat malzemeleri üretimini de hareketlendirdi. İMSAD tarafından yayınlanan Ocak 2023 Raporu’na göre, önümüzdeki aylarda sektörü hareketli günler bekliyor.

Bakan Nebati inşaat sektörü temsilcileriyle bir araya geldi!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, inşaat sektörü temsilcileri ile ekonomik gelişmelerin sektör üzerindeki etkilerini analiz etti.

İnşaat sektöründe yeşil çimento dönemi başlıyor! Yeşil Çimento nedir?

İnşaat sektöründe kullanılan çimento ve beton gibi temel yapı malzemelerindeki ürün özelliklerinde değişikliğe gidildi. Teknolojik gelişmeler sayesinde malzeme ve ürün portföyünde değişimler yaşanıyor. Bildiğiniz çimentonun rengini unutun, inşaat sektöründe artık yeşil çimento dönemi başlıyor...

Konut satışları arttı: İnşaat sektörü hareketleniyor!

Ankara inşaat sektöründe bahar ayında olması beklenen gelişmelere yönelik konuşan Doğan Grup CEO’su Erdoğan Yıldırım, TÜİK Türkiye geneli konut satış istatistiklerine dair de açıklama yaptı.

Ekonomideki gelişmeler inşaat sektörünü nasıl etkiledi?

Türk Sanayici ve İş Adamları Vakfı İnşaat Platform Başkanı Murat İşçi, ekonomide yaşanan gelişmelerin inşaat sektörünü nasıl etkilediğini kaleme aldı. İşte, İşçi'nin konuyla ilgili yazısı...

İnşaat sektörü pandemiden nasıl etkilendi?

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) her ay yayımladığı Hazır Beton Endeksi ile Türkiye’de inşaat sektörü ve bağlantılı imalat ve hizmet sektörlerindeki mevcut durumu ve beklenen gelişmeleri açıklıyor. 

Kıbrıs'ta inşaat sektöründeki gelişmeler hız kesmiyor!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, son 25 yılda KKTC’de yatırımların arttığını, özellikle turizm, yükseköğrenim gibi hizmet sektörlerinde ve inşaat sektöründeki gelişmelerin sürdüğünü vurguladı.

İnşaat sektörü 2020'nin son çeyreğinden umutlu!

2020 yılunın son çeyreğinde inşaat sektöründe ve sektör istihdamında olumlu gelişmeler bekleniyor.

Kovid-19 sonrası inşaat sektöründe değişim bekleniyor!

Koronavirüs sürecinde birçok sektörde olduğu gibi inşaat sektörünü de etkiledi. Sektör temsilcileri, salgın sonrası sektörde değişimler yaşanacağını ifade ediyor...

İnşaat sektöründe salgın sonrası değişim!

TRYCON İnşaat’ın Kurucu Ortağı ve İnşaat Mühendisi Baha Güney, diğer sektörler gibi inşaat sektörünün de pandemiden etkilendiğini ancak sektörün bu süreçten büyüyerek çıkacağına inandığını söyledi.

inşaat sektörü gelişim Haberi

inşaat sektörü gelişim

Demir İnşaat Başkanı Hamit Demir, inşaatın son 30 yılda nitelik devrimi yaşadığını söyledi. 


Türkiye'de 30 yıl öncesinde mahalle aralarında binalar yapılırken, son 15 yıldan bu yana nitelikli, lüks ve akıllı evler üretilmeye başlandı. Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, Türk halkının evinin içinin yanı sıra dışının da standartlarının iyi olmasını istediğini belirtti. Demir, "Sosyal alanları gelişmiş siteler artık standart haline geldi. İnsanların mutluluğu için her türlü detayın düşünüldüğü projeler üretiliyor. Çünkü tüketiciler satın alma sürecinde çok daha söz sahibi" dedi.


Depreme dayanıklı ve akıllı ev teknolojilerinin kullanıldığı nitelikli yapıların da inşa edildiğini belirten Demir,"Tüm bu detaylar inşaat sektörünün evrimini gözler önüne seriyor. Sektörün son 15 yılda baş döndürücü bir hızlageliştiğini söyleyebilirim" diye konuştu.


İnşaat sektöründe 30 yıldır faaliyet gösterdiklerini kaydeden Hamit...