06 / 05 / 2024

inşaat sektörü hükümet desteği

inşaat sektörü hükümet desteği

Antalya Müteahhitler Derneği (ANTMÜTDER) Başkanı Deniz Karataş, İnşaat sektörüne can suyu olacak 4 yeni model desteğin sektörü canlandıracağını söyledi..

DAİMFED Genel Başkanı Karslıoğlu: İnşaat sektörü sıkıntıda! Kamu müteahhitleri reel fiyat farkı bekliyor

DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, inşaat sektörün sıkıntıda olduğunu açıklayarak, yetkililer tarafından reel fiyat farkı ile cezasız tasfiye kararnamesinin ele alınması gerektiğini vurguladı.

Birleşik Krallık'ta inşaat sektörü aktivitesi Ağustos'ta hız kesti!

Birleşik Krallık'ta, artan faiz oranları ve ekonomideki yavaşlama nedeniyle ağustosta inşaat sektörü aktivitesinin Ağustos ayında hız kestiği belirtildi.

İnşaat sektörüne kötü haber! Çimento fiyatlarına ikinci zam sinyali!

Çimento fiyatlarına geçtiğimiz hafta gelen zamlar Bakanlık kararı ile askıya alınmıştı. Pazartesi günü ise zamlar fiyatlara yansıtılırken inşaat sektörü yıkıma uğradı. Sektörden gelen bilgilere göre bayramdan sonra çimento fiyatlarına bir zam daha gelmesi bekleniyor.

İngiliz inşaat sektörü hız kesti!

Açıklanan resmi verilere göre, İngiltere’de inşaat sektörünün büyümesi, tedarik zincirindeki kriz ve iş gücündeki yetersizlikler sebebiyle hız kesti.

İnşaat sektöründe süper büyüme beklentisi!

Dünyanın farklı bölgelerinden inşaat sektörü temsilcileri, küresel inşaat sektörünün gelecek dönemde hızlı bir büyüme sürecine gireceğine ve inşaat malzemelerine olan talebin bütün dünyada artacağına dikkat çekiyor. 

Kıbrıs'ta inşaat sektöründeki gelişmeler hız kesmiyor!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, son 25 yılda KKTC’de yatırımların arttığını, özellikle turizm, yükseköğrenim gibi hizmet sektörlerinde ve inşaat sektöründeki gelişmelerin sürdüğünü vurguladı.

ABD’de inşaat sektörü açık iş sayısı Eylül ayında azaldı!

ABD Çalışma Bakanlığı, Eylül 2020'e yönelik ilişkin JOLTS Açık İş Sayısı verilerini açıkladı. Verilere göre, inşaat sektörlerinde açık iş sayısı azaldı. 

Avusturalya Victoria'da inşaat sektörü düşük kapasiteyle çalışacak!

Avustralya’nın Victoria eyaletinde yeni alınan Kovid-19 önlemleri kapsamında inşaat sektörünün açık kalacağını fakat daha düşük kapasitede çalışacağını açıkladı...

İnşaat sektöründe küçülme dipten dönmeye başladı!

Türkiye İMSAD, yapı sektörü ve ekonomi çevreleri tarafından dikkatle izlenen aylık sektör raporunu açıkladı. ‘Türkiye İMSAD Kasım 2019 Sektör Raporu’na göre, beş çeyrektir üst üste küçülen inşaat sektöründe küçülme hızı son çeyrekte yavaşladı...

Hollanda'da inşaat sektörü çalışanlarından hükümet karşıtı protesto!

Hollanda'nın farklı kentlerinden binlerce inşaat sektörü çalışanı, hükümetin kimyasal içerikli PFAS maddeleri ve azot oksit emisyonları ile ilgili belirlediği standartları protesto etti..

İnşaat sektörü hükümetten acil çözüm bekliyor!

İMKON Genel Başkanı Tellioğlu, daralan Türkiye ekonomisinde, inşaat sektörünün içinde bulunduğu sorunlarla ilgili sert konuştu..

Hükümet inşaat sektörünü destekliyor!

Hükümet inşaat sektörüne destek vermeye devam ediyor. KDV ve tapu harcı indirimi, konut alan yabancıya vatandaşlık verilmesi, sektör için başlatılan uygulamalarla satışların artması hedefleniyor.

İnşaat sektörüne büyüme teşviği!

Hükümet, konut ve inşaat sektöründeki gerilemenin büyüme üzerindeki etkisini gidermek için başta KDV ve tapu harçlarında indirim, yabancıların 250 bin dolara kadar gayrimenkul alımına vatandaşlık hakkı tanıması gibi kararlarla sektörü teşvik etmeye çalışıyor.

inşaat sektörü hükümet desteği Haberi

inşaat sektörü hükümet desteği

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek önceki gün inşaat sektörüne can suyu olacak 4 yeni model destek hakkında açıklama yapmıştı. 

Yenişafak Gazetesi'nde yer alan habere göre yapılan açıklamada konut hesabında yeni düzenlemelere gidildiğini Ağustos 2016’da başlatılan ‘konut hesabına bugüne kadar gösterilen ilginin daha yukarılara çıkarılması için yeni düzenlemeye gidildiği belirtildi. 

Açıklama dahilinde 4 yeni model destek çalışmasında konut sahibi olmak isteyenlerin devlet desteğinin artacağını, stopajın oranı ineceği, tapu harcının düşeceği, düşük faizli kredi imkanının sunulmasının inşaat sektöründe bu gelişmenin sektörde ‘can suyu’ etkisi yapacağı vurgulanmıştı.

ANTMÜTDER Başkanı Deniz Karataş, “Bu güzel bir gelişme konut sahibi olmak isteyen vatandaşlarımız için büyük bir fırsattır. Bu düzenlemenin inşaat ve konut sektörünü canlı tutacağını ümit ediyoruz. Yapılan düzenleme adeta can suyu niteliğindedir. 2017 yılının son günlerinde de...