29 / 04 / 2024

inşaat sektörü ilk çeyrekte küçüldü mü

inşaat sektörü ilk çeyrekte küçüldü mü

Türkiye İMSAD’ın röporuna göre, inşaat sektöründe 2014 yılında başlayan küçülme 2015 yılının ilk çeyreğinde de sürdü ve sektör ilk çeyrekte yüzde 34.5 küçüldü.

Yeni yılın ilk ayında inşaat sektöründe güven arttı!

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi ocakta bir önceki aya göre; hizmet sektöründe yüzde 4 arttı, perakende ticaret sektöründe yüzde 1,0 geriledi, inşaat sektöründe yüzde 3,3 yükseldi. İşte o rakamlar... 

İnşaat sektöründe yapı denetim sorunu! Firmalar keyfi uygulama getiriyor!

Müteaahitler Federasyonu Başkanı İsmail Kahraman, inşaat sektöründeki ilk sorunlardan birinin yapı denetim firmalarının keyfi uygulamaları olduğuna dikkat çekti ve önerilerini paylaştı. İşte o açıklamalar...

İnşaat Sektörü ‘Sürdürülebilir Bir Gelecek’ için tek çatı altında toplandı!

İnşaat Deryası tarafından, bu yıl ilk defa gerçekleştirilen 'İnşa Edenler' gala ve panel organizasyonunda inşaat sektörünün temsilcileri bir araya geldi.

İnşaat sektörü ekonomik istikrar istiyor!

Ekonominin lokomotifi olarak nitelendirilen inşaat sektörü, yılın ilk 6 ayında yaşanan durağanlığı seçimlerin ardından telafi etmek istiyor.

İnşaat sektörü sil baştan: Yerel yönetimler ilk adımları attı! 

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan deprem felaketlerinin ardından inşaat sektöründeki son durumu kaleme aldı. Samet Hızalan yazısında inşaat sektöründe nelerin değiştiği ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte Hızalan'ın "İnşaat Sektörü Sil Baştan" başlıklı o yazısı... 

Demir fiyatlarına büyük zam! İnşaat sektörü darbe üstüne darbe alıyor! Çimento fiyatları ne oldu? 

Demir fiyatlarına haftanın ilk işlem günü günü 29 Ağustos Pazartesi günü büyük zam geldi. Hurda fiyatlarına da bugün zam gelirken inşaat sektörüne darbe üstüne darbe alıyor. Peki çimento fiyatlarına zam geldi mi? Demir fiyatları ne kadar oldu? İşte güncel demir ve çimento fiyatları 29 Ağustos 2022..

İnşaat sektörü yüksek girdi maliyetleri ve yavaşlayan yatırımlarla daraldı!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren, TÜİK’in açıkladığı 2022 yılı ilk çeyrek büyüme rakamları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Eren yaptığı açıklamada inşaat sektörünün yüksek girdi maliyetleri ve yavaşlayan yatırımlarla daraldığını söyledi.

İnşaat sektörünün gözü Fiyat Farkı Kararnamesi’nde!

Kamu müteahhitleri yeni senenin ilk günlerinde TBMM’de görüşülecek Fiyat Farkı Kararnamesi’ne odaklandı. Kovid-19 salgınıyla girdi maliyetlerinin yüzde 200 yükseldiği inşaat sektörünün temsilcileri, tatmin edici bir kararname çıkmasını umut ediyor.

İnşaat sektöründe ilk üç çeyrek nasıl geçti?

Son zamanların gündem konuları arasında yer alan inşaat sektöründe 2021 yılının ilk üç çeyreği nasıl geçti?

İngiltere'de inşaat sektörü Mart'ta yüzde 5,8 büyüdü!

İngiliz ekonomisi, 2020'nin ilk çeyreğinde yüzde 1,5 daraldı. Ülke ekonomisinin yaklaşık yüzde 80'ini temsil eden hizmet sektörü Mart 2021'de yüzde 1,9 artış kaydederken, imalat sanayi yüzde 2,1 ve inşaat sektörü yüzde 5,8 büyüdü.

İnşaat sektöründe 2021 beklentileri!

Bir yılı aşkın zamandır etkisini gösteren pandeminin en çok etkilediği sektörlerin başında inşaat sektörü bulunuyor. İşte inşaat sektöründe ilk çeyrek beklentileri...

Rusya'da inşaat sektörü 'En iyimser ilk 3' arasında!

Rusya'da yeni bir araştırma, 2020'de inşaat sektöründe iyimserliğin arttığını ortaya çıkardı. İnşaat, şu anda ülkedeki en iyimser üç sektörden bir tanesi olmuş durumda.

İnşaat sektörü ve konut dönüşümü hız kazanmalı!

İnşaat sektöründe durağan günler geride kaldır. İki yılın ardında ilk kez yüzde  6,4 büyüyen inşaat sektörü, Türkiye’nin 3. çeyrekte yüzde 6,7 büyüyen ekonomisine 0,5 puan katkı sağlamış oldu. 

inşaat sektörü ilk çeyrekte küçüldü mü Haberi

inşaat sektörü ilk çeyrekte küçüldü mü

Türkiye İnşaat Malzamesi Sanayicileri Derneği’nce hazırlanan haziran ayı Sektör Ekonomi Raporu açıklandı. Rapora göre inşaat sektörü 2014 yılında yüzde 2.2 büyüme göstermesine karşın 2013'e göre önemli ölçüde yavaşladı ve 2015'in ilk çeyreğinde sektör yüzde 3.5 küçüldü. 2014 yılında inşaat sektöründe büyüme hızı çeyrek dönemler itibariyle gerilemeye başlamış ve son çeyrekte yüzde 2 küçülme yaşanmıştı. İnşaat sektöründeki küçülme 2015 yılının ilk çeyrek döneminde artarak sürdü. Sektörünün performansı son iki çeyrektir ekonomik büyümenin altında kaldı. 2015 yılının ilk çeyrek döneminde gayrimenkul ve iş faaliyetleri sektörü ise yüzde 4.1 oranında büyüme gösterdi. 


Özel sektör inşaat harcamaları ilk çeyrekte yüzde 1.4 küçüldü 


Özel sektör inşaat harcamaları 2015 yılı ilk çeyreğinde yüzde 1.4, kamu inşaat harcamaları ise yüzde 9.2 küçüldü. Geçen yılın ilk yarısından bu yana...