08 / 05 / 2024

inşaat sektörü sayılarla

inşaat sektörü sayılarla

Türkiye ekonomisinin lokomotifi olarak nitelendirilen inşaat sektörü, krizin ardından büyümeye geçtiği 2010 yılının ardından, 2011i de beklentilerinin üzerinde ve memnun kapatıyor

Ücretli çalışan sayısı 15 milyon 104 bin 259 oldu! İnşaat sektöründe yüzde 14,1 artış! 

TÜİK tarafından açıklanan son dakika rakamlarına göre, Türkiye'deki ücretli çalışan sayısı şubatta aylık bazda yüzde 0,6 yükselirken, yıllık bazda yüzde 4,1 artış gösterdi. Peki inşaat sektöründe durum ne? İşte sektör sektör o rakamlar... 

İnşaat sektöründe ücretli çalışan sayısı yüzde 10,2 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan istatistiklere göre ücretli çalışan sayısı inşaat sektöründe yüzde 10,2 ve ticaret-hizmet sektöründe yüzde 2,1 artış gösterdi.

İnşaat sektöründeki maaşlar asgari ücreti üçe katladı!

Türkiye'de inşaat sektöründeki işçi sıkıntıları devam ediyor. Yetersiz çalışan sayısı probleminin baş göstermesiyle bir sıva ustasının aylık maaşı 60 bin TL'ye dayandı. Memur olarak çalışan en düşük mühendis maaşı ise 33 bin TL.

İnşaat sektöründe ücretli çalışan sayısı yüzde 3,2 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından resmi olarak açıklanan verilere göre, inşaat sektöründe ücretli çalışan sayısı yüzde 3,2 arttı...

İnşaat sektöründe istihdam edilenlerin sayısı 36 bin kişi arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından resmi olarak açıklanan Ekim-Aralık 2021 dönemi verilerine göre, inşaat sektöründe istihdam edilenlerin sayısı 36 bin kişi arttı.

İnşaat sektöründe fiyatlar her geçen gün yükseliyor!

Antalya'nın önemli inşaat firmaları arasında bulunan Tunç Group, Antalyalıları modern ve estetik yapılarla bir araya getiriyor. Tunç Group Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Tunç, inşaat sektörüne ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

İnşaat sektöründeki firma sayısı 10 yılda yüzde 43,2 arttı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ülkemizde inşaat sektöründe faaliyet gösteren firma sayısı 2011-2020 döneminde yüzde 43,2 oranında arttı.

Almanya'da iflaslardan en çok inşaat sektörü etkilendi!

2021 Mayıs için Almanya'da iflas eden şirketlerin sayısı açıklandı. Sene içerisinde inşaat sektöründe 180 başvurusu gerçekleşti. 

İnşaat sektöründe ücretli çalışan sayısı yüzde 22 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu'ndan (TÜİK) açıklanan rakamlara göre; Ocak ayında inşaat sektöründe ücretli çalışan sayısı yüzde 22.1 arttı. 

Tolgahan Sayışman inşaat sektörüne giriyor!

Oyuncu Tolgahan Sayışman, ticarette boy göstermeye hazırlanıyor. Büyük yatırımlara imza atacak Sayışman, inşaat sektöründe uluslararası marka olacak.

İnşaat sektöründe yatırım çanları çalıyor!

Son 2 yılı durgun geçiren inşaat sektöründe, Kovid-19 salgını sonrasında yatırımlar yükseliyor. Yılın ilk 6 ayında ruhsat alınan yeni bina sayısında yaklaşık iki kat artış yaşandı. Özel sektör de yılsonuna kadar beklettiği milyonluk projelerini raflardan indireceğini duyurdu.

İnşaat sektöründe istihdam Şubat'ta 93 bin kişi azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı verilere göre, istihdam edilenlerin sayısı inşaat sektöründe 93 bin azaldı.

İnşaat sektöründe çek mağdurlarının sayısı arttı!

Milliyet Gazetesi köşe yazarı Erol Ulusoy, bugünkü yazısında inşaat sektöründe yaşanan daralmayla artan çek ve senet sorununu kaleme aldı....

inşaat sektörü sayılarla Haberi

inşaat sektörü sayılarla

İnşaat sektörü bu yılın üç çeyreğinde de çift haneli büyüme başarısını yakaladı. İkinci çeyrekte Gayri Safi Yurtiçi Hasıla içinde 2008 yılından beri ilk kez yüzde 6 payı yakalayan inşaat, büyümenin yavaşladığı üçüncü çeyrekte yeniden yüzde 5.5 seviyesine geriledi. İnşaatın bu yıl yakaladığı bir diğer başarı ise istihdam oldu. İkinci ve üçüncü çeyrekte rekor kıran sektörün istihdamı 1.9 milyona ulaştı. Kamunun yanı sıra özel sektörün yatırımlarının öncülüğünde büyüyen sektörün yılın son çeyreğinde de büyümesi ve yılı yüzde 10un gerisine düşmeyecek bir büyüme oranı ile tamamlaması bekleniyor. İnşaat harcamalarının da 104 milyar liraya çıkacağı tahmin ediliyor. 2012 yılına ise temkinli giriliyor. 2012deki büyümenin yüzde 5 ile 7 arasında gerçekleşmesi bekleniyor.

200 sektörle büyüyor

İnşaat sektörü, Türkiye ekonomisi açısından büyük önem taşıyor. Yerli sanayiye...