29 / 04 / 2024

inşaat sektörü yol haritası

inşaat sektörü yol haritası

Türkiye Hazır Beton Birliği, her ay merakla beklenen inşaat ve bununla bağlantılı imalat ve hizmet sektörlerindeki mevcut durum ile beklenen gelişmeleri ortaya koyan “Hazır Beton Endeksi” 2018 Aralık Ayı Raporu’nu açıkladı. 

İnşaat sektörü için yol haritası çıkarılsın!

THBB tarafından her ay hazırlanan ''Hazır Beton Endeksi” 2018 Kasım Ayı Raporu açıklandı. Verilere göre tüm endekslerin halen eşik değerin altında olması da inşaat ve bağlantılı sektörlerdeki durgunluğun devam ettiğine işaret etti.

Ulusal Bina Yönetmeliği acil olarak çıkarılmalı!

Türkiye İMSAD Başkanı Fethi Hinginar, Türkiye inşaat sektörünün yeni bir yol haritasına ihtiyacı olduğunu ve acil olarak Ulusal Bina Yönetmeliği’nin çıkarılması gerektiğini belirtti.

İnşaat sektörü 22 ilde yüzde 20'nin üzerinde daraldı! İşte il il inşaat sektörü büyüme ve daralma oranları...

Bu yılın üçüncü çeyreğinde Türkiye ekonomisi geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 3.9 büyürken inşaat sektöründeki senelik yüzde 14.1'lik daralma büyümenin kısıtlı kalmasına yol açtı. Ayrıca, toplam 22 ili kapsayan 8 bölgede inşaat sektörü yüzde 20'nin üzerinde daraldı.

Koronavirüs Fransa’da inşaat sektörünü vurdu!

Fransa’da inşaat sektörü faaliyetleri 20 yılın en düşük seviyesine geriledi. Ülkede ilerleyen dönemde sektörde yaşanan iş kaybının istihdam kaybına yol açtığı kaydediliyor.

İnşaat sektöründe daralma mı yaşanıyor?

TÜRK-İŞ’e bağlı YOL-İŞ Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar, inşaat sektöründe yaşanan daralmanın sendika istatistiklerine de yansıdığını açıkladı. 

İnşaat sektörü için 6 maddede çıkış yolu!

Dövizdeki yükseliş ekonomide dalgalanmalara yol açtı. Ekonomideki bu durum inşaat sektörünü harekete geçirdi. Sektörde yapılacak bazı düzenlemeler ile ekonomi yeniden şahlanabilir.

İnşaat sektörü 2018'in yol haritasını çiziyor!

GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Feyzullah Yetgin, gayrimenkul sektöründe bir yılın sonunda neler olduğunu ve yeni yılda inşaat sektörünü neler beklediğini anlattı..

İnşaat sektörü ikinci çeyrekte yüzde 25 büyüdü!

Ekonomide büyüme dengeye oturdu. Kamunun yaptığı yol, köprü ve otoyol harcamaları dahil inşaat sektörü ikinci çeyrekte yüzde 25 büyürken, sektörün üretim tarafında katma değer olarak büyümesi yüzde 6,8 olarak hesaplandı.

İnşaat sektörü bilim ve teknolojiyle gelişiyor!

ÇATIDER Başkanı Adil Baştanoğlu, Bilim ve Teknoloji Haftası’na dair basın açıklaması yaptı. Baştanoğlu, gelişen inşaat sektörünün bilim ve teknoloji ışığında yol aldığını belirtti.

Aksaray'da 2016 yılı inşaat sektörü hedefleri büyüdü!

2015 Yılında Aksaray'da el değiştiren konut satışları 2016 yılı için de inşaat sektöründe hedeflerin büyümesine yol açtı. Vatandaşlar daha çok eski konutlarını satıp yeni konutlara yöneliyor.

Adana'da inşaat sektörü hızla yol alıyor!

Adana'da inşaat sektörü hızla yol almaya devam ediyor. Son zamanlarda özellikle tarım arazilerine yapılan inşaatların artması dikkat çekerken, nefes alacak alanlar hızla yok ediliyor.

BTSO inşaat sektörünün vasıflı eleman sıkıntısını çözüyor!

BTSO İnşaat Konseyi, inşaat sektörünün vasıflı eleman meselesine çözüm bulmayı hedefliyor. Çalışmalarına 2013 yılının son çeyreğinde başlayan BTSO inşaat Konseyi, sektörde yol haritalarını belirlediği toplantılarına devam ediyor.

Küresel ekonomideki yavaşlamalar inşaat sektöründe istikrarsızlığa yol açtı!

Küresel ekonomideki gelişmeler ve seçim atmosferi nedeniyle yılın ilk yarısında yavaşlayan inşaat sektörü, daha önceki canlılığa ulaşmak için istikrar bekliyor.

Almanya'da inşaat sektörü uçuşa geçti!

Göçmen sayısının artması ve düşük faizler Almanya'daki inşaat sektöründe patlama yaşanmasına yol açtı. Uzmanlar, 2015 yılında da yeni yapılacak ev sayısının 206 bine ulaşmasını bekliyor.

Hüsnü Gürpınar: İnşaat sektörü krizde!

3 kat izni ile ilgili belediyelerde tıkanan imar düzenlemeleri inşaat sektöründe büyük krize yol açtı. Birçok projenin askıya alınması, bazı firmaları batma noktasına getirdi. Herkes sorunun çözülmesini bekliyor.

inşaat sektörü yol haritası Haberi

inşaat sektörü yol haritası

Türkiye Hazır Beton Birliğinin (THBB) hazırladığı Hazır Beton Endeksi Aralık Ayı Raporu’na göre Faaliyet Endeksi aralık ayını düşüş ile kapattı. Aralık ayında inşaat faaliyetleri oldukça sınırlı düzeyde gerçekleştirildi. Bütün endekslerin eşik değerin altında olması, inşaat ve bağlantılı sektörlerdeki durgunluğun devam ettiğine işaret etti. Son çeyrekte inşaat sektöründeki durgunluğun devam ettiği net bir şekilde görüldü.

Hazır Beton Endeksi Aralık Ayı Raporu’na göre 3 endeks değeri de, önceki yılın aynı dönemine göre -yüzde 1,6-yüzde1,7 oranlarında düşüş kaydetti. Kasım ayında -yüzde2 azalan Faaliyet Endeksi aralık ayında -yüzde1,6 geriledi. Hem Güven hem de Beklenti Endeksi değerleri, ekonomide yükselmeye başlayan güvenin inşaat sektörüne yansımadığını gösterdi.

Hazır Beton Endeksi Aralık Ayı Raporu’nun sonuçlarını değerlendiren Avrupa Hazır Beton Birliği (ERMCO) ve THBB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, inşaat...