30 / 04 / 2024

İnşaat sektörü yükseliş trendi

İnşaat sektörü yükseliş trendi

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) her ay yayımladığı Hazır Beton Endeksi ile Türkiye’de inşaat sektörü ve bağlantılı imalat ve hizmet sektörlerindeki mevcut durumu ve beklenen gelişmeleri açıklıyor. 

İnşaat sektörü yükseliş trendini koruyor!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), her ay merakla beklenen inşaat ve bununla bağlantılı imalat ve hizmet sektörlerindeki mevcut durum ile beklenen gelişmeleri ortaya koyan “Hazır Beton Endeksi” 2020 Kasım Ayı Raporu’nu yayınladı. 

İnşaat sektöründe devrim niteliğinde yeni uygulama! İnşaat demiri izleme sistemi yılbaşında devreye alınıyor!

İnşaat sektöründe devrim niteliğinde yeni uygulama olan, İnşaat Demiri İzleme Sistemi (İDİS) yılbaşından itibaren devreye alınıyor. Peki İDİS nedir, sistem nasıl işleyecek? İşte detaylar...

Rusya'da inşaat sektörü yüzde 24 büyüdü!

Rusya'nın inşaat sektörü yüzde 24 büyüdü. İnşaat sektörüne ilişkin konuşan Rusya Başbakan Yardımcısı Marat Husnullin inşaat malzemelerindeki artışa dikkat çekti. 

İnşaat sektörünü gelecek 10 yılda etkileyecek trendler! 

İnşaat sektörü, son senelerde resmen dünya çapında bir dönüşüm sürecinin içine girdi. Peki Türk inşaat sektörünü gelecek 10 yılda hangi trendler etkileyecek? İşte ayrıntılar...

İnşaat sektörü 2024'ten umutlu! İnşaat malzemesi ihracatının yükselmesi bekleniyor! 

Türkiye İMSAD tarafından düzenlenen ‘Gündem Buluşmaları’ toplantısının 55’incisi, ‘Ekonomide Rasyonel Zemine Dönüş Süreci; İnşaat Sektörü ve Malzeme Sanayisi için Beklentiler’ başlığı altında gerçekleştirildi. Toplantıda 2024 yılına ilişkin inşaat malzemeleri ihracatının yükselmesi bekleniyor. 

İnşaat sektöründe beklenen haber! Demir fiyatlarına büyük indirim geldi! 14 Mart 2023 demir fiyat listesi

İnşaat sektöründe beklenen haber geldi. Son dönemlerde peş peşe gelen zamlarla birlikte yükselişe geçen demir fiyatlarına indirim geldi. Demir fiyatları ne kadar oldu? 14 Mart 2023 demir fiyat listesi.

İnşaat sektörünün yaraları sarılıyor! Demir fiyatlarına büyük indirim geldi! İşte güncel 2022 demir fiyatları...

İnşaat sektöründe son günlerde inşaat malzemelerinde yükse fiyat artışları yaşanmaya başladı. Gelen artışlardan sonra sektörün yaraları sarılmaya başlandı. İnşaatın en temel yapı malzemelerinden biri olan demir fiyatlarına bugün indirim geldi. 1 ton demir fiyatı bugün ne kadar?

İnşaat sektörü, yılın ikinci yarısında hareketlenecek!

Türkiye Hazır Beton Birliği tarafından hazırlanan ve merakla beklenen “Hazır Beton Endeksi” 2022 Nisan Ayı Raporu’na göre inşaat sektörünün 2022 yılının ikinci yarısında hareketlenmesi bekleniyor. İşte merakla beklenen o rapor...

İnşaat malzemelerine gelen zamlar inşaat sektörünün belini kırdı! Beton, çimento ve tuğla fiyatları ne kadar?

İnşaat sektöründe dövizdeki yükselişe paralel olarak inşaat malzeme fiyatları arttı. Son zamanlarda özellikle çimento ve betona gelen zamlar gündeme oturdu. Peki çimento, beton ve tuğla fiyatları ne kadar? İşte beton, tuğla ve çimento 2022 fiyat listesi...

İnşaat sektörü güven endeksi Mayıs'ta yüzde 3 arttı!

İnşaat sektörü güven endeksi Mayıs 2021'de yükselişe geçti. TÜİK tarafından açıklanan verilere göre; inşaat sektörü güven endeksi Mayıs ayında yüzde 3 yükseldi.

İnşaat sektörü yılın ikinci yarısından umutlu!

2020 yılında ortaya çıkan koronavirüs salgınından en çok etkilenen sektörlerin başında gelen inşaat sektörünün 2021 yılının ikinci yarısında toplanması bekleniyor. 

Özbekistan'da inşaat sektörü yüzde 8,6 büyüdü!

Özbekistan'da yılın 9 aylık döneminde inşaat sektörü yüzde 8,6, tarım, orman ve balıkçılık sektörü yüzde 3,4 büyüdü.

Malezya'da inşaat sektörü yüzde 44,5 daraldı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından etkilenen Malezya'da inşaat sektörü yüzde 44,5 daraldı...

Özbekistan'da inşaat sektörü yüzde 7,3 büyüdü!

Özbekistan'da 2020 yılının ilk yarısında inşaat sektörü yüzde 7,3 oranında büyüdü...

İnşaat sektörü yükseliş trendi Haberi

İnşaat sektörü yükseliş trendi

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) her ay yayımladığı Hazır Beton Endeksi ile Türkiye’de inşaat sektörü ve bağlantılı imalat ve hizmet sektörlerindeki mevcut durumu ve beklenen gelişmeleri açıklıyor. 

İnşaat sektörünün en temel girdilerinden biri olan ve aynı zamanda üretiminin ardından kısa bir sürede stoklanmadan inşaatlarda kullanılan hazır beton sektörüne ilişkin bu Endeks, inşaat sektörünün büyüme hızını tespit eden en önemli göstergelerden oluyor.

THBB, her ay merakla beklenen Hazır Beton Endeksi’nin 2021 Nisan Ayı Raporu’nu duyurdu. 2021'e düşük seviyede giriş yapan, Mart'ta yılın en yüksek seviyesini gören faaliyet, Nisan 2021'de bu yükselişine devam edemeyip, kısmi bir gerilemeyle birlikte eşik seviyenin üzerinde kaydedildi. Buna karşılık hem güven hem de beklenti eşik değerden düşük oldu.

Hazır Beton Endeksi Nisan Ayı Raporu verilerine göre Nisan 2021'de...