18 / 01 / 2025

inşaat sektöründeki karışıklık

inşaat sektöründeki karışıklık

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Başkanı Fethi Hinginar, Türkiye'de güvenli yapıların inşa edilmesi için inşaat sektöründe yaşanan karmaşaya son verecek konsolide bir Ulusal Bina Yönetmeliği'ne ihtiyaç olduğunu belirtti.

Son 10 yılda inşaat sektöründeki işçilik fiyatları dolar bazında yüzde 65 arttı!

İnşaat Mühendisi Atakan Bakılan resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda son 10 yılda inşaat sektöründeki işçilik fiyatlarının dolar bazında yüzde 65 oranında arttığını belirtti.

İnşaat işlerinde vergi, muhasebe ve KDV iade uygulamaları kitabı inşaat sektörü çalışanlarına ışık olacak!

Güncellenmiş ikinci baskısını yapan İnşaat İşlerinde Vergi, Muhasebe ve KDV İade Uygulamaları kitabı, inşaat sektöründe faaliyet gösteren firmalar, SMMM, YMM, Vergi Müfettişleri ve Vergi Daireleri çalışanları için hazırlandı.

İnşaat sektöründe 'işçilik balonu' 2 seneye kadar patlayacak! 5 yıldır piyasada elle tutulur iş yok...

İnşaat mühendisi Alper Kutlu, inşaat sektöründeki işçi sorununa değinerek '''işçilik balonu' 2 seneye kadar patlayacak! 5 yıldır piyasada elle tutulur iş yok.'' dedi.

İnşaat sektörü sıkıntılı süreçten geçiyor! Konut kredi faizi yüksek ve ulaşılabilir değil!

Samsun İnşaatçılar ve Müteahhitler Derneği Başkanı Sezgin Aydın, enflasyon nedeniyle inşaat sektörünün sıkıntılı bir süreçten geçtiğini belirterek, konut kredi faizlerinin yüksek ve ulaşılabilir olmadığını vurguladı. 

İnşaat sektöründeki maliyet artışları konut piyasasını daralttı!

Adana Müteahhitler Birliği Başkanı İnşaat Mühendisi Haydar Çakıroğlu inşaat sektöründeki maliyet artışlarının konut sektörünü daralttığını söyledi. 

İnşaat sektöründe betonun önemi! Dayanıklı binalar için doğru beton üretilmeli!

İnşaat Mühendisleri, inşaat sektöründe dayanıklı ve kaliteli yapılar içim betonun doğur şekilde üretilmesi, taşınması ve yerleştirilmesi konusuna dikkat çekiyor.

Konut piyasası dalgalandı, inşaat sektöründe güven azaldı!

TÜİK'e göre, ekonomik güven endeksi ağustos ayında 93,1 iken, eylül ayında yüzde 2,0 oranında yükseldi ve 95,0 değerinde oldu. İşte inşaat sektöründeki son durum...

İnşaat sektöründe rezervasyon dönemi başladı! 

Adana'da inşaat sektöründeki eleman sıkıntısı had safhaya ulaştı. Firmalar, artık inşaat ustalarını işleri bitmeden önce rezervasyon dahi yaptıklarını belirtirken, aylık 70 ile 150 bin TL arasında işçi aradıklarını kaydetti.

1954'te inşaat sektöründe demir sıkıntısı! İnşaat firmaları kepenk indirmiş!

1954 yılında, inşaat demiri piyasasında yaşanan darlık inşaat sektörünü olumsuz etkilemiş. Demir sıkıntısı içinde olan bir çok firma ise kepenk kapatmak zorunda kalmış.. İşte ayrıntılar...

MÜSİAD Genel Başkanı Asmalı 2024'ten umutlu! İnşaat sektöründeki büyüme topyekün genişlemeye işaret ediyor!

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı inşaat sektörünün yüzde 8,1 genişlemesinin topyekun bir büyümeye işaret ettiğine dikkati çekti.

İnşaat sektöründeki maaşlar asgari ücreti üçe katladı!

Türkiye'de inşaat sektöründeki işçi sıkıntıları devam ediyor. Yetersiz çalışan sayısı probleminin baş göstermesiyle bir sıva ustasının aylık maaşı 60 bin TL'ye dayandı. Memur olarak çalışan en düşük mühendis maaşı ise 33 bin TL.

İnşaat sektöründe yapı denetim sorunu! Firmalar keyfi uygulama getiriyor!

Müteaahitler Federasyonu Başkanı İsmail Kahraman, inşaat sektöründeki ilk sorunlardan birinin yapı denetim firmalarının keyfi uygulamaları olduğuna dikkat çekti ve önerilerini paylaştı. İşte o açıklamalar...

Bakan Ömer Bolat: Türk inşaat sektörü 430 milyar dolarlık hacme ulaştı!

Yurt Dışı Müteahhitlik Hizmetleri Ödülleri Töreni'nde konuşan Ticaret Bakanı Bolat, Türk inşaat sektörünün, bölgesinde lider ve küresel inşaat piyasasında önemli bir aktör konumuna geldiğini belirterek, 20 yılda 430 milyar dolarlık hacme ulaştığını söyledi.

inşaat sektöründeki karışıklık Haberi

inşaat sektöründeki karışıklık

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Başkanı Fethi Hinginar, Türkiye'de güvenli yapıların inşa edilmesi için inşaat sektöründe yaşanan yönetmelik karmaşasına son verecek konsolide bir Ulusal Bina Yönetmeliği'ne ihtiyaç olduğunu belirtti. Hinginar, 17 Ağustos 1999 depreminin 16'ncı yılı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, depremin yılda bir kez gündeme getirilmesi yerine, yıl boyunca kamu-sivil ilgili tüm kesimlerin bir araya gelerek Türkiye'nin depreme hazırlıklı hale getirilmesi için çalışması gerektiğini ifade etti. Son yüzyılda ve 1999 depreminde yaşanan acıların ardından Türkiye'nin hala depreme hazırlıklı olduğunun söylenemediğini belirten Hinginar, depremlerin her şeyden önce en değerli varlık olan insanların kaybına neden olduğunu, ayrıca ekonomiye de büyük yük getirdiğini kaydetti. Türkiye topraklarının yüzde 66'sının birinci ve ikinci derecede deprem bölgelerinden oluştuğuna işaret eden Hinginar, "Nüfusun yüzde...