07 / 08 / 2024

İnşaat sektörünün dijitalleşme endeksi

İnşaat sektörünün dijitalleşme endeksi

Dijital Dönüşüm vizyonu doğrultusunda kurumların iş yapış şekillerini iyileştirecek ve onlara verimlilik katacak çözümler sunan Vodafone, Türkiye’nin dijital röntgenini çekmeye devam ediyor.

MÜSİAD Genel Başkanı Asmalı 2024'ten umutlu! İnşaat sektöründeki büyüme topyekün genişlemeye işaret ediyor!

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı inşaat sektörünün yüzde 8,1 genişlemesinin topyekun bir büyümeye işaret ettiğine dikkati çekti.

İnşaat sektörü Kur Korumalı Mevduat'ın tasfiyesinde can simidi olabilir!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Başkanı Yavuz Işık yaptığı açıklamada inşaat sektörünün hem büyüme konusunda hem de Kur Korumalı Mevduat'ın tasfiyesinde can simidi olabileceğini söyledi.

İnşaat sektörü, deprem bölgesinin yaralarını sararak büyüyor!

TÜİK’in açıkladığı 2023 yılı ikinci çeyrek büyüme rakamları ile ilgili önemli açıklamalar yapan Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren deprem bölgesinde başlayan yaraları sarma ve yeniden inşa sürecinin inşaat sektörüne  büyüme olarak yansıdığını söyledi.

Enerji maliyetleri çimento ve inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

Enerji maliyetlerinde meydana gelen artış ve yeni inşaat projelerinin azalması ikinci yarıdan itibaren çimentonun büyüme hızında yavaşlamayı getirdi. Peki enerji maliyetleri çimento ve inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

İnşaat sektörünü 2021'de neler bekliyor?

Sekiz çeyrek art arda daraldıktan sonra, pandemi döneminde hükümetin genişleyici politikalarının desteğiyle iki yıl aranın ardından büyüme kaydeden inşaat sektörünü 2021'de neler bekliyor? Sektör temsilcileri değerlendirdi...

2020'de Almanya'da sadece inşaat sektörü büyüdü!

Pandemi etkisi altında geçen 2020 yılı Almanya ekonomisini olumsuz anlamda etkiledi. Ülkede sadece inşaat sektöründe büyüme yaşandı.

İnşaat sektörünün CFO'ları dönüşüme liderlik ediyor!

Finans dünyasının ve kuruluşlarının güçlü, istikrarlı CFO'lara her zamankinden daha fazla ihtiyaçları var. İnşaat sektöründe işletmeleri istikrara kavuşturmak ve iyileştirmek için CFO'lara ihtiyaç duyuluyor.

Büyüme rakamları inşaat sektörünün ok gibi fırlayabileceğini gösteriyor!

İNDER Başkanı Durbakayım, "İnşaat sektörünün iyice gerilen yay pozisyonunu aldı. 2019 itibarıyla açıklanan büyüme rakamları, inşaat sektörünün önümüzdeki dönemler için hazırlandığını göstermektedir" dedi...

İngiltere'de inşaat sektörü yüzde 0,7 daraldı!

İngiltere’de 2019'un ağustos, eylül, ekim aylarını kapsayan dönemde Gayri Safi Yurtiçi Hasıla değişim göstermeyip yüzde 0,1 olan beklentiyi karşılamadı. Aynı dönemde inşaat sektöründe büyüme yüzde 0,7 daraldı.

İnşaat sektöründe teknolojik gelişme!

İnşaat sektörünün en önemli teknolojik gelişimlerinden biri olan BIM’in, artık Türkiye’de de sistemli bir şekilde kullanılmasının önü açıldı.

İnşaat sektörüne büyüme teşviği!

Hükümet, konut ve inşaat sektöründeki gerilemenin büyüme üzerindeki etkisini gidermek için başta KDV ve tapu harçlarında indirim, yabancıların 250 bin dolara kadar gayrimenkul alımına vatandaşlık hakkı tanıması gibi kararlarla sektörü teşvik etmeye çalışıyor.

İnşaat sektörünün dönüşüme ihtiyacı var!

Yeni teknolojik devrimler ile birlikte inşaat sektörününde dönüşüme ihtiyacı var. WeWork aslında yaptığı işin niteliği itibariyle, inşaat sektörü açısından gayrimenkul yatırım şirketlerine (Real Estate Investment Trust-REIT)benziyor. 

İnşaat sektörü 2017'yi yüzde 8,0 oranında büyümeyle tamamlıyor!

İnşaat sektöründe büyüme devam ederken yeni destek beklentisi de artıyor. Türkiye İMSAD, yapı sektörü ve ekonomi çevreleri tarafından dikkatle izlenen aylık sektör raporunu açıkladı. 

İnşaat sektörünün dijitalleşme endeksi Haberi

İnşaat sektörünün dijitalleşme endeksi

Dijital Dönüşüm vizyonu doğrultusunda kurumların iş yapış şekillerini iyileştirecek ve onlara verimlilik katacak çözümler sunan Vodafone, Türkiye’nin dijital röntgenini çekmeye devam ediyor. 


Kurumların ardından sektörleri de mercek altına alan Vodafone, ilk olarak Türkiye ekonomisinin lokomotifi inşaat sektörünün dijitalleşme haritasını çıkardı. Vodafone’un elde ettiği sonuçlara göre, inşaat sektörü yüzde 47’lik dijitalleşme endeksi ile Türkiye ortalaması olan %53’ün altında kalıyor. 


Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, sektörleri dijitalleştirirken öncelikle kapsamlı bir araştırma yürüttüklerini söyledi. Bu araştırmanın Türkiye’de bir ilk olduğunu vurgulayan Aksoy, çıkardıkları yol haritası ile elde edilen bulgulara göre, sektörü yarına hazırlayacak çözümleri yeni bir portföy ile sunduklarını söyledi. Türkiye’nin Dijital Dönüşümüne liderlik etme vizyonuyla faaliyet gösteren Vodafone, kurumların dijitalleşmesi hedefiyle hayata geçirdiği Yarına Hazırım Platformu kapsamında işletmelerin ardından sektörleri...